• TM talvivertailu: Vuoden 2012 Talviauto on valittu

  TM talvivertailu: Vuoden 2012 Talviauto on valittu
  TM talvivertailu: Vuoden 2012 Talviauto on valittu

  Kamppailu voitosta oli tänäkin talvena äärimmäisen tiukka.

  Välillä Etelä-Suomessa vaikutti jo siltä, että talvea ei enää täällä nähdä, mutta kolme viimeistä vuotta kinoksineen ja kovine pakkasineen ovat varmistaneet neljän vuodenajan säilyvän jatkossakin. Autot ovat ajan mittaan kehittyneet, mutta muun muassa tienhoidon jatkuvasti kurjistuessa talviominaisuuksille asetettavat vaatimukset ovat kasvaneet entisestään.

  Autolla pitää päästä liikkeelle, eivätkä kulutus tai päästöt saa olla kovimmilla pakkasillakaan liian suuret. Nopea lämpiäminen, hyvä suuntavakavuus ja turvallinen hallittavuus tekevät pitkästäkin matkasta mukavan. Tehokkaat valot ja hyvä talvivarustus viimeistelevät paketin.

  Kaikkea tätä lähdettiin etsimään kuudestatoista viime vuoden kuumimmasta uutuudesta. Kuukauden kestäneen testin aikana tehtiin tuhansia mittauksia ja tehtiin pitkää päivää, että vuosittainen tuhti lukupaketti saatiin valmiiksi.

  • TM talvivertailu: Vuoden 2012 Talviauto on valittu


  Vuoden Talviauto 2012 on Mercedes-Benz B 180 BE, josta Lexus CT 200h jäi vain kymmenyksen päähän. Kolmannen sijan jakoivat Audi A6 Avant 2,0 TDI Multitronic ja BMW 116i. Parhaimman ja huonoimman välinen ero on vuodessa kaventunut osin senkin takia, että nyt kaikissa vertailtavissa oli ajonvakautus vakiovarusteena. Mutta eri talviominaisuuksien suhteen eri osa-alueilla löytyi edelleen niin upeita suorituksia kuin vähemmän mairittelevia esityksiä.

  Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

  Voit maksaa artikkelitilauksen myös tekstiviestillä tai APE-maksulla. Talvivertailun pdf-artikkelin hinta on 5 euroa ja saat sen luettavaksesi heti tilauksen jälkeen.

  Kommentit

  Hae tästä. Voit myös rajata hakutuloksia mieleisiksi tarkentamalla hakuehtoja.

  Pikahaku

  Palvelut, Varaosat

  m.nettiauto.com