•   

  Tyypit: BMW 330d

  Tyypit: BMW 330d

  Tämänkertaiset tyypit otettiin BMW 3.0 d:stä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Espoossa http://www.nettiauto.com/187144

  TAUSTAA

  Tyypit raportit kirjoitetaan autoista, joita myyjät minulle tarjoavat koeajoon. Valitsen niistä mielenkiintoisia korimalli- / moottorivalikoimia, mielellään sellaisia, jotka eivät olisi samankaltaisia kuin aiemmin tyypitetyt. Kuusisylinterisestä dieselbemarista on tullut kirjoitettua tarinaa jo kahdesti aiemmin (530d sekä 730d). Lisäksi kolmossarjan e46 -korisesta Cabrioletistä sekä Coupésta on ollut tarinaa. Mutta eipä tuo haittaa, sillä nyt on hyvä tilaisuus kertoa miten tämä moottori sopii tähän korimalliin. Kyseessä ei siis ole henkilökohtainen mieltymys tähän merkkiin (vaikka myönnän olevani BMW Clubin jäsen) vaan sattumien summa. Kaikki merkit saavat tällä palstalla tilaa tasapuolisesti.

  ENSIVAIKUTELMA 330d:STÄ

  Ulkonäkö on aina makuasia, mutta mielestäni tämän korinen 3-sarja on yksi tyylikkäimpiä sedan -malleja, mitä on koskaan tehty. Auto on yhtä aikaa klassisen hillitty kuin maskuliinisen urheilullinen.

  Viimeistelyn taso on vakuuttava. Sen huomaa heti kun avaa ovet. Sisustan materiaalit ovat kuin uudesta autosta, vaikka kilometrejä on takana jo yli 150 tkm.

  Kiitelty ohjaamoergonomia on toimiva kokonaisuus, jota on myös ilo katsella. Kokonaisuuden kruunaa nahkapäällysteinen monitoimiohjauspyörä.

  AJOSSA

  Voimantunne on heti läsnä, kun koneen laittaa käyntiin. Dieselille ominainen raksutus on poissa ja tilalla on kuutosen vaimea murina yhdistettynä turbon voimaa uhkuvaan vihellykseen.

  Kyllä on aikoihin eletty, kun dieselmoottorin teholukemaksi ilmoitetaan 184 hv ja maksimiväännöksi 390 Nm !!!

  Steptronic -vaihdelaatikko sopii näin tehokkaaseen autoon erinomaisesti. Automaattinen luistonesto on syytä pitää päällä talvella takavetoisessa autossa. Sainkin hyvän vertailukohdan, kun ajoin täysin peilikirkkaalla veden peittämällä jäällä Espoon sivukujilla. Luistoesto päällä bemari kulki vakaasti ja rauhallisesti edeten ja tilanne pysyi koko ajan hyvin hallinnassa. Kun luistoneston otti pois päältä, voimaa oli lähes mahdoton annostella kaasupolkimella, vaan perä pyrki koko ajan sivulle. Hieno ja hyödyllinen varuste!

  Merkillepantavaa on bemarin raskas olemus ja hiljaisuus. On kuin ajaisi pari luokkaa suuremmalla autolla.

  Ohjaus on nopea ja tienpinnan muutokset aistii hyvin jämäkän alustan kautta.

  Suorituskyky pistää suun muikeaksi eikä jätä toivomisen varaa missään tilanteessa. Valitettavasti moottori ja auton muut ominaisuudet pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa vasta niillä nopeuksilla, joihin tämän koeajolenkin nopeudet juuri ja juuri yltivät (100 km/h).

  • Tyypit: BMW 330d
  • Tyypit: BMW 330d
   

  TILAT JA VARUSTELU

  Etutilat ovat lähes vertailukelpoiset e39 eli 500-sarjaan. Erityisen positiivinen yllätys on ohjaamon leveys, joka on riittävä. Takaistuimelle ei voi suositella kahta aikuista enempää, sen verran tiiviiltä lyhytkin vierailu siellä vaikutti. No, se joka tarvitsee jatkuvasti kuljetustilaa takapenkilläkin, valitsee suurempikorisen auton.

  Matkatavaratila on suurehko, mutta lastausaukon muoto luonnollisesti rajoittaa miten suuria esineitä saa mukaan.

  Ilmastointilaite on tässä yksilössä käsinhämmennettävää mallia, muun varustetason ollessa ajanmukaisesti asiallisen täydellinen, mukaanlukien vakionopeudensäätimen. BMW:n oma radio soi hyvin ja käyttömukavuus on erinomainen ohjauspyörässä olevien painikkeiden vuoksi.

  TEKNISET TIEDOT

  Teho: 135 kW / 184 hv
  Vääntö: 390 Nm
  Huippunopeus: 227 km/h
  Kiihtyvyys 0 - 100 km/h: 8,2 sek
  Kulutus: 5,6 - 6,9 - 9,2 litraa / 100 km

  LOPPUARVIO

  Kyllä se vaan on totta, että ”Ajamisen iloa” ei ole pelkkä mainosmiesten keksimä tarra. Tehokkaassa dieselmoottorilla ja automaattivaihteistolla varustetussa Bemarissa ei mikään ärsytä, päinvastoin siihen syntyy vahva omistamisen halu.

  Lisätiedot Bemarista Samilta numerosta 040 7312474

  Yksityiset myyjät voivat tarjota autojaan koeajoraportin kohteeksi mika@nettiauto.com tai 0500-500049. Etusijalla pk-seudun autot rajallisen ajankäyttöni vuoksi.

  Hae tästä. Voit myös rajata hakutuloksia mieleisiksi tarkentamalla hakuehtoja.

  Pikahaku

  • Close
  Close

  Palvelut, Varaosat

  Ohjeet turvalliseen
  kaupankäyntiin
  Nettiauto.com
  mobiililaitteissa