• Viettelysten vaunu: Audi R8 Spyder

  Viettelysten vaunu: Audi R8 Spyder
  Viettelysten vaunu: Audi R8 Spyder

  Joskus auto hankitaan vain huomion saamiseksi. Audi R8 Spyder pärjää tässä kovassa lajissa hyvin.

  Audi R8 on ollut esillä Tekniikan Maailmassa melko kattavasti. Kovakattoinen malli on ajettu sekä V8- että V10-moottorilla (4/07 ja 5/09), minkä lisäksi auto on ollut molemmilla moottoreilla urheiluautovertailussa (12/07 ja 13/09). Auto on todettu kokolailla hyväksi.

  Avoauton pohjana oleva R8 on hyvä lähtökohta, koska se on urheiluautoksi mukava.


  Iskunvaimentimissa käytettävä magnetoreologinen neste mahdollistaa vaimennuksen nopean säädön, koska vaimenninnesteen viskositeettia voidaan muuttaa ulkoisella magneettikentällä. Säädön ansiosta vaimennusta ei tarvitse pitää normaaliajossa tarpeettoman suurena.

  Varakkailla ihmisillä on taipumusta konservatiivisuuteen, joten maalipinnan Brilliant Red ja kulissiohjattu vaihteisto ovat vahvoilla. Käsivalintaisen vaihteiston täsmällisyys sekä kohtuullisen kevyesti ja helposti käytettävä kytkin puoltavat sen valintaa.

  Sama vaihteisto sähköhydraulisilla toimilaitteilla automatisoituna (R tronic) ei toimi arkiajossa yhtä pehmeästi, mutta radalla sen käsinvalintamahdollisuus on lyömätön.

  Vuoriston serpentiinitiet eivät anna Spyderille minkäänlaista vastusta. Paikoittain reippaistakin nopeusrajoituksista huolimatta auto istuu tiessä kuin tauti.

  Kiihtyvyys on asiaan kuuluvasti repivä, ja hiilikuitukeraamiset jarrut alkavat lämmettyään toimia pehmeästi.

  Nelivedon, laadukkaiden renkaiden ja toimivien tasauspyörästön luistonrajoittimien takia auto ei anna ohjautumistaipumuksistaan minkäänlaista vihjettä.

  Onneksi tämäkin asia on kokeiltu aikanaan moottoriradalla: ainakin kovakattoinen versio on ajonvakautus päällä aliohjaava, mutta ESC poiskytkettynä nelivedon takapainotteisuus alkaa tuntua.

  Pelkästään V10-moottorilla saatavassa Spyderissa on pehmeä kangaskatto. Se nousee esiin moottoritilan luukun etupuolella olevan paneelin alta.

  Tuuliverkolle on paikkansa pääntukien takana, lähellä suojakaaria, jotka nousevat esiin, jos joku hurjapää onnistuu Audinsa kaatamaan. Samalle alueelle on vielä pakattu lasinen takaikkuna, jonka saa tarvittaessa nostettua esiin erillisestä katkaisimesta.

  Tiivistelmä TM:n 8/10 artikkelista.
  Lue ja osta juttu Audi R8:sta
  Nyt voit maksaa myös tekstiviestillä. Artikkelin hinta on 3 e ja saat sen luettavaksesi pdf-muodossa heti tilauksen jälkeen.

  Kommentit

  Nettiauton käyttäjien antama arvosana

       
  automallille Audi R8
  Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »
  Hae tästä. Voit myös rajata hakutuloksia mieleisiksi tarkentamalla hakuehtoja.

  Pikahaku

  Palvelut, Varaosat

  m.nettiauto.com