Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 25 778   0

Ajettua Kia Sportage

Ajettua Kia Sportage
  • KIA Sportage
  • KIA Sportage

Konsernikumppanit Hyundai ja Kia alkavat löytää omat identiteettinsä. Uudistunut Kia Sportage -katumaasturi on tästä toistaiseksi näyttävin esimerkki.

Edeltäjään verrattuna mittasuhteet ovat muuttuneet. Auto on 9 cm pidempi ja 1,5 cm leveämpi mutta 6 cm matalampi. Raideleveyksiä sen sijaan on kasvatettu yli 7 cm, mikä osaltaan lisää tukevaa vaikutelmaa.

Ensisijaisina moottoreina ovat samat kaksilitraiset bensiini- ja dieselmoottorit tehoiltaan 120 ja 100 kW.

Valmistusohjelmassa ovat myös etuvetoversiot kaksilitraisista, mutta Suomeen niitä ei aiota tuoda. Kaksivetoisen tarpeen tyydyttävät ensi vuonna myyntiin tulevat 1,6 litran suorasuihkutteisella bensiinimoottorilla (103 kW) tai 1,7 litran dieselillä (85 kW) varustetut perusmallit. Niihin saa myös sammutusautomatiikan.

Voimalinjassa suurin ero Hyundaihin on nelivetojärjestelmässä. Periaate on sama, eli normaaliajossa auto on etuvetoinen ja takaveto kytkeytyy tarvittaessa taka-akselin yhteyteen sijoitetun monilevykytkimen avulla.

Sportagessa tulee kuitenkin ensimmäisenä käyttöön Magnan kehittämä Dynamax-järjestelmä, joka ottaa monipuolisesti huomioon ajotilanteen ja nelivedon kytkemistarpeen.

Nelivedon voi lukita kiinteäksi 50/50-suhteiseksi alle 40 km/h nopeuksissa. Nelivedon ominaisuuksia emme hyväpintaisella ja helteisellä koeajolenkillä päässeet testaamaan, mutta ainakin teoriassa järjestelmä vaikuttaa toimivalta.

Suomen markkinoiden menestysmalliksi ounastellaan automaattivaihteista dieseliä, joten ajoimme pääosan koeajosta sillä.

Ensivaikutelma on lupaava. Ajoasento osuu kohdalleen, ja auto tuntuu heti tutulta. Dieselmoottori ei pidä turhaa meteliä ja liikuttaa autoa eleettömästi. Sorentossa kasteensa saanut uusi kuusivaihteinen automaatti toimii asiallisesti.

Jousituksessa on positiivista tukevuutta. Ainoastaan terävät kuopat saavat sen paukahtelemaan. Ohjaustunto on mutkissa luonteva. Suuntavakaus tuntuisi olevan kunnossa, eikä ohjauksen keskialueen lievä tahmeus häiritse sitä liikaa.

Kian maahantuoja keskittyy lomien jälkeen uuden Sorenton ja Vengan markkinointiin, ja Sportagen lanseeraus saa odottaa loppuvuoteen. Ensi vuodeksi sille kuitenkin ladataan melkoisia odotuksia, sillä edellinen Sportage menestyi Suomessa hyvin. Hinnat selviävät vasta syksyllä, mutta halvimman nelivetomallin luvataan jäävän alle 30?000 euron.Tiivistelmä TM:n 14/10 artikkelista
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : KIA Sportage

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät KIA Sportage -autot

test
KIA Sportage1.6, '21, 10 tkm
38 900 € (sis. ALV)
test
KIA Sportage1.6, '21, Ajamaton
37 831 € (sis. ALV)
test
KIA Sportage1.6, '21, 300 km
32 300 €
test
KIA Sportage1.6, '21, 1 tkm
36 900 €
test
KIA Sportage1.6, '21, Ajamaton
30 990 € (sis. ALV)
test
KIA Sportage1.6, '21, Ajamaton
34 924 € (sis. ALV)
test
KIA Sportage1.6, '21, Ajamaton
37 961 €
test
KIA Sportage1.6, '21, Ajamaton
36 880 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää KIA koeajoja

Kaikki koeajot »
Kia Sportage GT- Line 1.6 Turbo GDI 177 hv

Kia Sportage GT- Line 1.6 Turbo GDI 177 hv

Kia Sportage – Tavoitteena Premium-piirit

Kia Sportage – Tavoitteena Premium-piirit

Kia Sportage – Oikeat eväät

Kia Sportage – Oikeat eväät

Kia Sportage – Ujosti uusiksi

Kia Sportage – Ujosti uusiksi

Kia Picanto X-Line – Pikkuauto täynnä varusteita

Kia Picanto X-Line – Pikkuauto täynnä varusteita