Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 21 333  

Ajettua Volkswagen Amarok: Laadun tuntua

Ajettua Volkswagen Amarok: Laadun tuntua
  • Volkswagen Amarok
  • Volkswagen Amarok

Avolavojen myynti on viime aikoina ollut hiipumaan päin. Sinänsä harmi, sillä Volkswagen tarjoaa mielenkiintoisen paketin lava-autojen ostajille.

Vuoden 2009 lopulla ensiesitelty Amarok on Volkswagenin tuorein uutuus. Amarokista valmistetaan kahta korimallia. Neliovisessa Double capissä on tilat viidelle hengelle.

Single cap on kaksiovinen ja siinä on istumapaikat kahdelle. Doble capiin verrattuna lavan pituus kasvaa noin 700 millimetrillä. Lavan leveys mahdollistaa eurolavan (1,2 x 0,8 m) lastaamisen poikittain.

Moottorivaihtoehtoina on kaksi nelisylinteristä dieselversiota. Moottorit ovat aina 2.0 TDI commonrail -versioita, joista pienempitehoinen on 90 kW (122 hv), ja ne on varustettu muuttuvageometrisellä ahtimella.

Vaihteistona on aluksi saatavilla vain kuusivaihteinen manuaali. Automaattivaihteisto tulee todennäköisesti vuonna 2012.

Malliston takavetoista versiota ei tuoda Suomeen. Kotimaassa myytävät Amarokit on varustettu joko kytkettävällä tai jatkuvatoimisella nelivedolla. Jatkuvatoiminen neliveto on tarkoitettu normaaleihin tieolosuhteisiin, kytkettävä enemmänkin maastokäyttöön.

Kantavana rakenteena on erillisrunko, ja takajousitus on toteutettu lehtijousilla. Kytkettävällä nelivedolla varustettuun versioon on saatavilla Heavy Duty -jousitus normaalin version lisäksi.

Ajoimme Double cap -version tehokkaammalla moottorilla. Ohjaamossa ensimmäisenä kiinnittyy huomio tilan tuntuun. Sisällä istutaan väljästi, ja ohjaamo tuntuu henkilöautomaiselta. Auton ulkomuotojen hahmottaminen on helppoa, ja peilit ovat sopivan kokoiset

Käyntinopeuden noustessa moottorin dieselmäinen rapina kuuluu sisälle, ei kuitenkaan häiritsevästi. Auton massa tuntuu, ja jousitus pompottaa miedosti isommissa töyssyissä. Ohjaus on keskialueella hieman ylitehostettu, mikä syö parhaimman tunnon.

Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kevättalvella 2011. Korimallina on aluksi vain Double cap. Siitä on saatavana myös takaistuimeton versio, joka voidaan rekisteröidä pakettiautoksi.

Malleihin kuuluvista varusteista eikä hinnoista ole vielä tarkkaa tietoa. Edullisin varustelutaso, joka sisältää muun muassa maalaamattomat puskurit, ei kuulu maahantuojan tuontiohjelmaan.


Tiivistelmä TM:n 14/10 artikkelista
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Amarok

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Amarok -autot

test
Volkswagen Amarok2.0, '14, 93 tkm
38 900 €
test
Volkswagen Amarok2.0, '13, 239 tkm
23 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Volkswagen Amarok2.0, '11, 177 tkm
18 600 €
test
Volkswagen Amarok2.0, '11, 248 tkm
13 900 €
test
Volkswagen Amarok2.0, '13, 182 tkm
25 000 €
test
Volkswagen Amarok2.0, '11, 220 tkm
26 000 € (ALV väh.kelp.)
test
Volkswagen Amarok2.0, '13
28 400 € (ALV väh.kelp.)
test
Volkswagen Amarok2.0, '12, 195 tkm
19 800 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Koeajossa Volkswagen Amarok

Koeajossa Volkswagen Amarok

Volkswagen Touareg – Rakkaudesta muhkeaan dieseliin

Volkswagen Touareg – Rakkaudesta muhkeaan dieseliin

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Volkswagen Polo – Kansanautoksi Golfin paikalle

Volkswagen Polo – Kansanautoksi Golfin paikalle

Volkswagen Arteon – Passatin veikeämpi velikulta

Volkswagen Arteon – Passatin veikeämpi velikulta