Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 23 819   0

Audi RS 3 - susi lampaan vaatteissa

Audi RS 3 - susi lampaan vaatteissa
  • Audi RS3
  • Audi RS3

RS 3 on lähes urheiluauto tavallisen viisiovisen auton korissa. Ulkonäköä on hieman viilattu urheilullisempaan suuntaan mutta tekniikkaa sitäkin enemmän.

Uusi Audi A3 esitellään vuonna 2013. Sitä odotellessa Audi rakensi todella mielenkiintoisen erikoismallin. RS 3:n moottori on viisisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori. Moottori on samanlainen kuin Audi TT RS:ssä ja tehoa siinä on 250 kilowattia. Suurin turboahtimen tuottama ahtopaine on 1,2 baaria.

Moottori on sijoitettu auton keulalle poikittain ja sen yhteydessä on aina seitsenvaihteinen S-Tronic-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Vaihteistossa molemmat kytkimet ovat märkiä eli öljykylvyssä. Neliveto perustuu Haldex-monilevykytkimeen. Voimansiirron komponentteja on vahvistettu vastaamaan RS 3:n voimaa.

Vaihteistossa on kaksi ohjelmaa: D normaaliin ja S urheilulliseen ajoon. S-asento käyttää ajossa selvästi korkeampia pyörintänopeuksia eli pienempää vaihdetta, ja moottorijarrutus on voimakkaampi. Lisävarusteena autoon on saatavilla vaihtoviikset ohjauspyörän taakse.

Pakoputkistosta on tehty kaksikanavainen. Vasemmassa pakoputkessa on läppä, joka ohjaa pakovirtausta tarvittaessa ohi takavaimentimen. Tällä parannetaan kaasun virtaavuutta ja pakoääntä suurissa kuormitustilanteissa. Läpän voi kääntää myös kojelaudassa olevasta napista.

Auton luoteen mukaisen ajettavuuden saavuttamiseksi on tehty lukuisia pieniä muutoksia. Jousitus on onnistunut kompromissi mukavuuden ja urheilullisuuden välillä. Kovuus ei häiritse, mutta silti alusta on kuin kotonaan mutkaisilla osuuksilla. Auto ei juuri kallistele tiukoissa kaarteissa.

RS 3:n sähköisesti tehostettu ohjaus on kevyt mutta silti erittäin tunnokas. Keveys yhdessä hyvin toimivan vaihteiston kanssa tekee autosta helpon käsitellä ahtaissa paikoissa ja kaupunkien ruuhkaliikenteessä. Vauhdin kasvaessa ohjaustehostus vähenee ja ohjaukseen tulee sopivasti jämäkkyyttä.

Auton ajonvakautuksessa on kolme asentoa. Vakiotila toimii hyvin normaalissa ajossa ja sport-mode on tätä sallivampi. Ajonvakautuksen voi kytkeä myös kokonaan pois päältä.

RS 3:ssa on lähtöjärjestelmä. Se mahdollistaa nopeat lähdöt kaasu pohjassa mutta sopivilla lähtökierroksilla ja renkaan luistolla. Voimakkaissa kiihdytyksissä auton voimavarat huomaa parhaiten nopeusmittarista. Kiihtyminen on todella nopeaa mutta sivistynyttä, koska ohjaus ei vetele lainkaan.

Tiivistelmä TM:n 7/11 artikkelista.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Audi RS3

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Audi RS3 -autot

test
Audi RS32.5, '16, 84 tkm
68 900 €
test
Audi RS32.5, '16, 54 tkm
79 800 €
test
Audi RS32.5, '18, 58 tkm
69 900 €
test
Audi RS32.5, '18, 46 tkm
68 900 €
test
Audi RS32.5, '11, 128 tkm
32 900 €
test
Audi RS32.5, '16, 32 tkm
65 900 €
test
Audi RS32.5, '16, 48 tkm
65 900 €
test
Audi RS32.5, '18, 18 tkm
75 800 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Audi koeajoja

Kaikki koeajot »
Audi RS3 – Hys, peto nukkuu

Audi RS3 – Hys, peto nukkuu

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat

Audi e-tron – Ensiaskeleet kohti sähköautoilua

Audi e-tron – Ensiaskeleet kohti sähköautoilua

Audi A6 Allroad - iso, mukava ja nelivetoinen

Audi A6 Allroad - iso, mukava ja nelivetoinen

Audi A6 – kuin taikamatolla

Audi A6 – kuin taikamatolla