Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 6 840   0

Auto 2018 -tapahtumassa lähes 200 autoa koeajettavana

Messukeskuksessa on 9.-11.11. ohjelmaa aina Ryhmä Hau:sta ja Muumeista lähtien, mutta päähuomion vie varmasti massiivinen koeajo-osasto. 29 eri automerkkiä on roudannut kiinnostavimmat autonsa autokansan testattavaksi.

Kaikki koeajettavat automallit löydät tästä listasta. Ennen kuin pääset koeajamaan tulee rekisteröityä koeajajaksi. Osa autoista on mahdollista varata koeajoon. Aikoja on varattavissa aamupäivisin, iltapäivällä koeajovaraukset tehdään paikan päällä. Aikoja voit varata tästä, mutta kannattaa pitää kiirettä, sillä iso osa ajoista on jo varattu.

Kysyimme kahdelta asiantuntijalta, jotka ovat koeajaneet varmasti enemmän autoja kuin kuin kukaan muu Suomessa, mitä malleja kannattaa koeajaa Auto 2018 -tapahtumassa?

Tuomas Rajalan tärpit Auto 2018 -tapahtumaan

Heti ensimmäiseksi täytyy todeta, että on erittäin hyvä kehityssuunta tämä konkreettinen ajomahdollisuus siellä messuilla. Minulle tärkeintä autoissa on juuri se miltä auto tuntuu ajossa, joten koeajomahdollisuus on mahtava asia. Mitenköhän maailmalla, onkohan vastaavaa muualla, en tiedä? No mitä nostaisin esiin näistä koeajettavista autoista? Mercedes-Benz ja A-sarja, siksi että se on paras koskaan ajamani pikkuauto ja myös koska se on suomiauto Uudenkaupungin autotehtaan kautta. Eli jos vain mahdollisuus koeajaa, niin A-sarja kannattaa käydä testaamassa. Kun tätä listaa koeajoautoista katselen, niin tässä olisi muut tärppini: 

Jaguar I-Pace: Jaguarin ensimmäinen täyssähköauto. 400-heppainen sähkötykki, joka haastaa mm. Teslan

Nissan Leaf: Sähköautomaailman VW Golf. Perusauto, joka tarjoaa mukavasti ajonautintoa ja erinomaisen kaupunkiauton.

Volkswagen Arteon: Volkkarin kookas limppu puhuttelee ajokokemuksena erityisesti R-line-versiona ja nelivetoisena. 

Seat Leon Cupra: Seatin tehomallia saa nykyään myös nelivetoisena. Tasapainoinen kokonaisuus ja GTI-luokan harvoja nelivetoisia.

Hyundai i30N: Todella vakuuttava esitys Hyundailta. i30N nousee kevyesti GTI-luokan kärkikahinoihin ja haastaa Golf GTI:n ja Seat Cupran.

Lisäksi kannattaa käydä kokeilemassa jotain 3-sylinterisellä ja 1-litraisella bensamoottorilla varustettua perusautoa. Kolmisylinteriset on tätä nykyä hyviä pelejä.

  • Auto 2018 -tapahtumassa lähes 200 autoa koeajettavana
  • Auto 2018 -tapahtumassa lähes 200 autoa koeajettavana
 

Antti Liinpään tärpit Auto 2018 -tapahtumaan

Fantastista, että tämmöinen järjestetään. Arvokkainta on, että pääset koeajamaan peräjälkeen eri autoja. Näin saat autoista ja niiden eroista tärkeintä mahdollista tietoa. Ihmiset ovat eri mittaisia, eikä mitat välttämättä mene yksiin auton kanssa. Minua hirvittää, kun ihmiset valitsevat esimerkiksi työsuhdeautoja ilman koeajoa. Autoliikkeitä kiertäessä ei ikinä pääse näin monipuolisesti koeajamaan peräjälkeen autoja. Joten kannattaa ottaa ilo irti! 

Herkut ovat tietty sellaisia, jotka kiinnostavat meitä autointoilijoita, mutta nostan esiin lähinnä perusautoja, koska niillä me suomalaiset ajamme. Ensimmäisenä nousee mieleen Ford Focus. Kia Ceed on myös hyvä, mutta ahtaampi isolle miehelle. Listalleni mahtuu myös monta citymaasturia. Miksi? Korkealla on hyvä istua, helppo mennä sisään ja ulos sekä näkyvyys on hyvä. Se tuo mukanaan sekä turvallisuutta että rentoutta ajamiseen. Tein hiljattain Seat Ateca / Kia Ceed -vertailua. Siinä tuli taas huomattua, että citymaasturilla ajaessa ei jää kaipaamaan mitään matalasta normiautosta. Focuksen jälkeen listalleni nostan seuraavat autot:

A-sarjan Mersu on hyvännäköinen ja kasvanut sopivasti. Siinä on lisävarusteena hieno digitaalinen näyttö ja lisäksi se on "suomalainen". 

Hieman eri hintakategoriasta nostan Jaguar I-Pace:n ja verrokkina Hyundai Konan sähkönä. Jos ei ole koskaan sähköautolla ajanut, niin suosittelen kokeilemaan!

Eksoottinen valinta on DC7 Crossback, jossa on mielestäni paljon Lexusta. Kannattaa mennä myös kokeilemaan jotain erilaista, eli tätä.

Toinen eksoottinen voisi olla Suzuki Jimny, joka ei ole citymaasturi, vaan ihan oikea maasturi, eli sillä voi mennä pahempaankin maastoon.

Jos taas tarvitsee enemmän tilaa, sanoisin Mazda CX-5, joka on tilava, laadukas, hyvä ajaa ja se näyttää hyvältä. Erinomaisen hyvä esimerkki Mazdan nykyosaamisesta sekä muotoilun että ajettavuuden saralla.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Dacia Duster. Oikeasti hauska laite 125 hp bensaturbolla, tosin tällä hetkellä ko. moottorilla autoa ei saa, koska kysyntä on ollut niin suurta. Dusterin voi kuitenkin ajaa vapaasti hengittävällä bensakoneella. Daciasta tulee mieleen vanha kunnon Toyota Land Cruiser. Nelivetoisena mielenkiintoinen. Jos edellinen malli oli hieman ankea ja vanhanaikainen, niin tämä uudistunut Duster on kyllä mennyt valtavasti eteenpäin. Parempaa ovat laatuvaikutelma, osat ja moottori (se bensaturbo, jota ei pääse koeajamaan). Tarjolla on varusteita ja autoa aika paljon kohtuullisella panoksella. 

Nettiauto.com on mukana Auto 2018 -tapahtumassa. Tervetuloa moikkaamaan ja tarkistamaan maksutta autosi hinta-arvio messujen ajan. Koeajoalue, Halli 7. 

Lisätietoa tapahtumasta: https://auto.messukeskus.com/ 

Koeajettavat autot: https://www.nettiauto.com/yritys/auto2018/vaihtoautot

Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Vuoden Auto Suomessa 2019 Ford Focus - kehuttu ajettavuus testissä Auto 2018 -tapahtumassa
MAINOS

Vuoden Auto Suomessa 2019 Ford Focus - kehuttu ajettavuus testissä Auto 2018 -tapahtumassa

Auto 2018 ylitti odotukset: 27 000 vierailijaa ja yli 2 700 koeajoa

Auto 2018 ylitti odotukset: 27 000 vierailijaa ja yli 2 700 koeajoa

OmaNettiX-palvelu autoilijan avuksi

OmaNettiX-palvelu autoilijan avuksi

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?
MAINOS

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?

Michelin X-Ice North 4 - nastarengas pohjoisen vaativiin oloihin
MAINOS

Michelin X-Ice North 4 - nastarengas pohjoisen vaativiin oloihin