Luettu 28 699  

Koeajo BMW 318iS

Koeajo BMW 318iS
  • BMW 318iS
  •  
  •  
  •  

Tämän viikon koeajettava on koeajajan oma BMW 318 iS 4d, ( http://www.nettiauto.com/26888 ) Suhtautukaa siis varauksella kaikkeen kirjoittamaani ;-)

ENSIVAIKUTELMA

Perusbemari, mutta jotain erilaista siinä on… 16 tuuman aluvanteet, madallettu, etuspoileri, helmasarja, takaspoileri sekä oven kehykset maalattu kokomustaksi. Ja maalipinta on hyvä, ruostetta ei ainakaan näy missään. Kaikki merkit on poistettu ja sivuvilkut ovat tummaa muovia. Sisällä kojelauta on reiätön, kaikki mittarivalot toimivat ja puhallinkin on kunnossa. Penkeissä on näiden 3-sarjalaisten perusvika, eli rispaantuminen on alkanut, mutta ei ole vielä pahan näköinen. Autossa on peruspenkit, vakioratti sekä CD-soitin neljällä hyvällä kaiuttimella. Antenni on piilotettu moottoritilaan eikä korissa ole yhtään antennin jättämää reikää.
Rekisteriotteen mukaan auto on ensikilpinen ja otteen tunnus on 02. Miten se on mahdollista? Auto on syntyjään 318i automaatti ja nyt siinä on 318 iS:n 16-venttiilinen kone manuaalilaatikolla. Otteessa ei ole muutosprosentteja lainkaan.
Auto on ollut pois kilvistä ja samat kilvet on haettu siihen uudestaan rakentamisen päätyttyä. Sen takia otetunnus on 02. Auto on ilmeisesti purettu atomeiksi, tehty peltityöt kunnolla ja sitten maalattu useampaan otteeseen. Autoon on vaihdettu -90 mallisen 318 iS:n moottori, vaihdelaatikko sekä perä.

Auto on ollut minulla elokuusta 2001 ja siihen on tehty paljon parannuksia tuonakin aikana.

AJOSSA

Kone käyntiin.. Täysin erilainen käyntiääni, koska 16-venttiilinen kone ei voitele yläkertaa ihan heti. Muutenkin 4-sylinterinen bemari 16-venttiilisellä koneella on harvinainen, koska suurin osa on 8-venttiilisiä kaasutinlaitteita tai sitten 6-sylinterisiä.
Pakoputkesta tulee todella urheilullinen ja matala pörinä. Tehostamaton ohjaus on paikallaan ollessa jonkin verran raskas, mutta liikkeelle päästyä tehostinta ei kaipaa.
Kone on kierrosherkkä. Kun mennään 4000 kierroksen tienoolle, olo on kuin turboautossa. Bemari haluaa mennä. Ja maisema vaihtuu vikkelästi. Taajama-ajossa on kiva vaihtaa aina vaan isommalle; kone jaksaa vääntää nöyrästi 1000 kierroksesta alkaen.
Tuntuma tiehen on hyvä ja juuri uusittu alusta puslineen välittää kuljettajalle kaiken tarpeellisen. Ja nopeuden kasvaessa auton ajo-ominaisuudet vain paranevat; kone vääntää aivan loistavasti! Ja alusta on todella tömäkkä jopa Ahveniston moottoriradan syheröissä. Kallistelu ja nyökkääminen ovat kokonaan poissa!

VARUSTELUA

Perusbemari ei varusteilla koreile. Autossa on keskuslukituksen aihiot olemassa, mutta järjestelmä on toimimaton jostain tuntemattomasta syystä. Sähköpeilit löytyy, sekä lohkolämmitin sisäpistokkeella. Autossa on aiemmin mainittu JVC –merkkinen soittopeli, sekä bemarin 14-tuuman alkuperäisvanteet nastarenkailla. Bemari on nimenomaan ajajan auto. Suurin nautinto tulee sen ajo-ominaisuuksista, jotka tässä autossa ovat kohdallaan uudistetun alustan myötä.

Tekniset tiedot (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 136 hv
Vääntö 172 Nm
Huippunopeus 202 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,9 sekuntia
Kulutus: 6,4 8,7 10,9 litraa sadalla

YHTEENVETO

Nuoriso-auto! Perusbemarista edukseen erottuva, hyvällä maalipinnalla varustettu pörisijä. Ja käytännön ajossa kulkee aivan loistavasti! Kulutus on pysynyt Autotallin mainitseman 8,7 litran alapuolella, vaikka ajan itse lähinnä Lahdentietä ja kaupungissa.

Tämä koeajettu vuosimallin 1988 yksilö, jolla on mittarissa 215.000 km, on myytävänä hintaan 4.900 euroa. Autoon on juuri vaihdettu jäähdytin ja etujouset. Lisätiedot 318:sta ja kuvat http://www.nettiauto.com/26888 .

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW 318iS

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW 318iS -autot

test
BMW 318iS1.8, '92, 160 tkm
7 900 €
test
BMW 318iS1.8, '92, 370 tkm
1 900 €
test
BMW 318iS1.8, '91
2 500 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
Taide pitkä elämä lyhyt mutta täynnä ajamisen iloa

Taide pitkä elämä lyhyt mutta täynnä ajamisen iloa

BMW X2 – Elämäntapaa ulkomuodon ehdoilla

BMW X2 – Elämäntapaa ulkomuodon ehdoilla

BMW X5 – Grillimestari

BMW X5 – Grillimestari

BMW i3 – Sähäkästi ajan hermolla

BMW i3 – Sähäkästi ajan hermolla

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?
MAINOS

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?