Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 20 106   0

Koeajossa BMW X3 xDrive20d

Koeajossa BMW X3 xDrive20d
  • BMW X3
  • BMW X3

BMW X3 kilpailee asiakkaista, joilla on halua ja varaa nauttia pienoisesta ylellisyydestä. Siitä on maksettava vähän ylimääräistä, mutta se oikeuttaa myös kriittisempään arvosteluun. Tämä BMW:llä kyllä tiedetään.

BMW X3:n myynti Suomessa alkaa kahdella eri moottorivaihtoehdolla: koeajoauton kaksilitraisella dieselmoottorilla ja kolmelitraisella ahdetulla bensiinimoottorilla. Myöhemmin ohjelmaan tulevat myös kolmelitrainen turbodiesel ja samankokoinen vapaasti hengittävä bensiinimoottori.

BMW:n kaksilitrainen dieselmoottori on tuttu aikaisemmista malleista. Moottorin huipputehoa ja suurinta vääntöä on kuitenkin aina säädetty korimallin mukaan. Moottorin jatkeena on nyt kahdeksanvaihteinen ZF:n valmistama automaattivaihteisto, joka vuoden iästään huolimatta on jo monissa muissakin automalleissa.

Nelivetojärjestelmä on sama kuin BMW:n muussakin nykymallistossa. Voima välittyy äärimmillään niin, että kaikki voima on joko takana, tai sitten se jakautuu etu- ja takapään kanssa tasan. Tasanopeudella ja suoraan ajettaessa voima jakautuu suhteessa 40/60 eteen ja taakse.

Vaihteiston toiminta on sekä kaupunki- että maantieajossa mallikelpoista. Vaihteet vaihtuvat taajamaliikenteessä usein, mutta sen huomaa vain pakoäänen muutoksena. Pitkässä moottorijarrutuksessa vaihdot erottuvat myös hidastuvuuden asteittaisena kasvamisena, joskaan eivät häiritsevästi.

Lähes värinätön moottori reagoi kaasunpainallukseen nopeasti. Mitään maagisia voimia ei ole tarjolla, mutta helposti hallittavaa käyttövoimaa on jaossa kaikilla pyörintänopeuksilla.

Koeajoautossamme on lisävarusteena automaattisesti säätyvät iskunvaimentimet, jotka reagoivat tienpinnan muutoksiin ja kuljettajan ajotyyliin elektronisten tunnistimien avulla. Valinnaisvarusteisen jousituksen mukana tulevat myös Normaali-, Sport-, ja Sport Plus -ajo-ohjelmat, jotka voi valita keskikonsolin kiertokytkimestä. Sportin ja Sport Plussan ainoa ero on siinä, että jälkimmäisessä ajonvakautuksen ja luistoneston toiminta on sallivampi.

Sport-ohjelman erot normaaliin ovat vähäisempi ohjaustehostus, nopeammin reagoiva kaasupoljin, nopeammin vaihtava ja pienempiä vaihteita käyttävä vaihto-ohjelma sekä tiukempi iskunvaimennus.

Jousitus on jo pehmeimmässä tilassaan napakka, muttei epämukava. Kun valitaan ajo-ohjelmaksi Sport tai Sport Plus, iskunvaimentimet ovat tiukimmillaan. Silloin huonopintainen lumitie aiheuttaa epämukavia värinöitä.

BMW X3 on pääosin hyvin viimeistelty kulkupeli, jolla tulee toimeen monissa eri olosuhteissa. Vaihteiston ja moottorin toiminta on sen ehdoton valttikortti. Hyviin ominaisuuksiin lukeutuvat myös jousitusmukavuus ja meluttomuus. Mihin suuntaan kesärenkaat ja kuiva asfaltti ohjausta vie, se selviää ensi kesänä.
Tiivistelmä TM:n 4/11 artikkelista.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW X3

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW X3 -autot

test
BMW X30.2, '11, 100 tkm
24 900 €
test
BMW X32.0, '04, 450 tkm
5 700 €
test
BMW X32.0, '12, 58 tkm
36 900 €
test
BMW X33.0, '04, 343 tkm
7 590 €
test
BMW X32.5, '04, 216 tkm
11 000 €
test
BMW X32.0, '14, 129 tkm
26 500 €
test
BMW X33.0, '12, 118 tkm
29 900 €
test
BMW X32.5, '04, 190 tkm
8 700 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
BMW X3 – Koneen mitalla paremmaksi

BMW X3 – Koneen mitalla paremmaksi

BMW X5 – Grillimestari

BMW X5 – Grillimestari

BMW i3 – Sähäkästi ajan hermolla

BMW i3 – Sähäkästi ajan hermolla

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?
MAINOS

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?

BMW M5 – Nelinkontin kohti euforiaa
Video Icon" class="video_icon_mid center_icon">Video Icon

BMW M5 – Nelinkontin kohti euforiaa