Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 21 994   0

Koeajossa BMW X3 xDrive20d

Koeajossa BMW X3 xDrive20d
  • BMW X3
  • BMW X3

BMW X3 kilpailee asiakkaista, joilla on halua ja varaa nauttia pienoisesta ylellisyydestä. Siitä on maksettava vähän ylimääräistä, mutta se oikeuttaa myös kriittisempään arvosteluun. Tämä BMW:llä kyllä tiedetään.

BMW X3:n myynti Suomessa alkaa kahdella eri moottorivaihtoehdolla: koeajoauton kaksilitraisella dieselmoottorilla ja kolmelitraisella ahdetulla bensiinimoottorilla. Myöhemmin ohjelmaan tulevat myös kolmelitrainen turbodiesel ja samankokoinen vapaasti hengittävä bensiinimoottori.

BMW:n kaksilitrainen dieselmoottori on tuttu aikaisemmista malleista. Moottorin huipputehoa ja suurinta vääntöä on kuitenkin aina säädetty korimallin mukaan. Moottorin jatkeena on nyt kahdeksanvaihteinen ZF:n valmistama automaattivaihteisto, joka vuoden iästään huolimatta on jo monissa muissakin automalleissa.

Nelivetojärjestelmä on sama kuin BMW:n muussakin nykymallistossa. Voima välittyy äärimmillään niin, että kaikki voima on joko takana, tai sitten se jakautuu etu- ja takapään kanssa tasan. Tasanopeudella ja suoraan ajettaessa voima jakautuu suhteessa 40/60 eteen ja taakse.

Vaihteiston toiminta on sekä kaupunki- että maantieajossa mallikelpoista. Vaihteet vaihtuvat taajamaliikenteessä usein, mutta sen huomaa vain pakoäänen muutoksena. Pitkässä moottorijarrutuksessa vaihdot erottuvat myös hidastuvuuden asteittaisena kasvamisena, joskaan eivät häiritsevästi.

Lähes värinätön moottori reagoi kaasunpainallukseen nopeasti. Mitään maagisia voimia ei ole tarjolla, mutta helposti hallittavaa käyttövoimaa on jaossa kaikilla pyörintänopeuksilla.

Koeajoautossamme on lisävarusteena automaattisesti säätyvät iskunvaimentimet, jotka reagoivat tienpinnan muutoksiin ja kuljettajan ajotyyliin elektronisten tunnistimien avulla. Valinnaisvarusteisen jousituksen mukana tulevat myös Normaali-, Sport-, ja Sport Plus -ajo-ohjelmat, jotka voi valita keskikonsolin kiertokytkimestä. Sportin ja Sport Plussan ainoa ero on siinä, että jälkimmäisessä ajonvakautuksen ja luistoneston toiminta on sallivampi.

Sport-ohjelman erot normaaliin ovat vähäisempi ohjaustehostus, nopeammin reagoiva kaasupoljin, nopeammin vaihtava ja pienempiä vaihteita käyttävä vaihto-ohjelma sekä tiukempi iskunvaimennus.

Jousitus on jo pehmeimmässä tilassaan napakka, muttei epämukava. Kun valitaan ajo-ohjelmaksi Sport tai Sport Plus, iskunvaimentimet ovat tiukimmillaan. Silloin huonopintainen lumitie aiheuttaa epämukavia värinöitä.

BMW X3 on pääosin hyvin viimeistelty kulkupeli, jolla tulee toimeen monissa eri olosuhteissa. Vaihteiston ja moottorin toiminta on sen ehdoton valttikortti. Hyviin ominaisuuksiin lukeutuvat myös jousitusmukavuus ja meluttomuus. Mihin suuntaan kesärenkaat ja kuiva asfaltti ohjausta vie, se selviää ensi kesänä.
Tiivistelmä TM:n 4/11 artikkelista.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW X3

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW X3 -autot

test
BMW X32.0, '17, 151 tkm
30 900 €
test
BMW X32.0, '19, 20 tkm
57 000 €
test
BMW X32.0, '13, 273 tkm
13 900 € (sis. ALV)
test
BMW X32.0, '13, 206 tkm
16 700 €
test
BMW X32.0, '15, 72 tkm
30 000 €
test
BMW X33.0, '12, 216 tkm
22 000 €
test
BMW X33.0, '12, 299 tkm
22 500 €
test
BMW X33.0, '14, 110 tkm
35 250 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
BMW X3 – Koneen mitalla paremmaksi

BMW X3 – Koneen mitalla paremmaksi

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista