Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B

Uusi SLK matkii ulkomuodollaan selvästi isompaa SLS AMG:tä. Suorituskyvyssä autot ovat eri sfääreissä, mutta kompakti SLK antaa silti eväät hauskanpitoon ja lämpimästä säästä nautiskeluun.

Edelliseen sukupolveen verrattuna SLK on vaihtanut muotoilullista suuntaa. Sisuskalutkin ovat täysin uudet, mutta mittasuhteet ovat jokseenkin ennallaan. Varustetarjonta on kasvanut selvästi, ja moottorisukupolvi on vaihtunut kaikissa teholuokissa V6:sta nelisylinteriseen perusversioon.

SLK:n varustelu on helppoa, jos kukkaron nyörit antavat periksi. Erilaiset varustepaketit auttavat nostamaan auton hintaa helposti tuhansilla euroilla.

Vakiovarustelu kattaa kaikki tärkeimmät turvavarusteet ja joitakin toiminnallisia herkkuja, kuten vakionopeudensäätimen ja bluetooth-puhelinvalmiuden. Positiivisin yllätys ovat vakiovarusteiset kaksoisksenonvalot.

SLK tuntuu ripeältä jo tällä kesyimmällä moottorilla, muttei aivan niin ripeältä kuin valmistajan ilmoittamat arvot antaisivat ymmärtää. Moottorissa on hyvä perusvääntö alakierroksilla, mutta turboa joutuu herättelemään syvillä ja pitkillä polkaisuilla.

Polttoaineenkulutus on ehkä aavistuksen koholla auton ulkomittoihin ja painoon suhteutettuna mutta täysin hyväksyttävissä. Jos kulutuksen minimointi kuitenkin sattuu kiinnostamaan, kannattaa harkita missä olosuhteissa kattoa pitää auki.

Korirakenne on saatu niin jäykäksi, ettei sen myötäämisiä huomaa, eikä ainakaan muutaman tuhannen kilometrin jälkeen vielä esiintynyt merkkiäkään nitinöistä tai natinoista. Jousitus koostuu edessä hieman tavallista monimutkaisemmasta joustintukiratkaisusta, ja takana käytetään monivarsituentaa.

Tavallisimmin vastaan tulevissa tilanteissa ohjaus toimii todella hienosti. Maanteillä ja moottoriteillä se on riittävän rauhallinen, ja tiukoista kaarteista selviää minimaalisilla liikkeillä. Ohjaus ei ole liian kevyt tai jäykkä, ja pidon tunnustelu nopeissa kaarteissa on helppoa.

Ajonvakautus puuttuu alkaviin luistoihin selkein ottein, eikä sitä saa kokonaan pois päältä. Off-asennossa luistonrajoitus on poissa pelistä niin kauan kuin auto pysyy suorassa.

SLK jatkaa tuttua linjaa. Edeltäjään verrattuna ulkonäkö on muuttunut osittain voimakkaasti, mutta käytännössä erot ovat makuasioiden tasolla. Turbomoottoreilla kultusta on saatu kuriin, ja perusmoottorin suorituskykykin riittää hienosti. Avoautoilu on elämys, mutta SLK hoitaa hienosti myös coupén tehtävät, joten se sopii mainiosti ympärivuotiseen käyttöön.


Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/2011

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz B

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz B -autot

test
Mercedes-Benz B1.3, '22, 500 km
47 990 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz B1.3, '22, 1 tkm
49 700 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz B1.3, '22, 1 tkm
49 900 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz B1.3, '22
51 647 €
test
Mercedes-Benz B1.3, '22, 5 tkm
46 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz B1.3, '22, Ajamaton
49 157 €
test
Mercedes-Benz B1.3, '22
52 590 €
test
Mercedes-Benz B1.4, '22, Ajamaton
50 900 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mercedes-Benz koeajoja

Kaikki koeajot »
Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML