Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 15 343   0

Koeajossa Volkswagen Amarok

Koeajossa Volkswagen Amarok
  • Volkswagen Amarok
  • Volkswagen Amarok

Volkswagenin uusi avolavamaasturi iskee syvälle maarakentajien suosikkiluokkaan, mutta sivistyneimmillään se haastaa keskikokoiset katumaasturit päivittäiskäytössäkin.

Volkswagen Amarok on jykevän näköinen avolavamaasturi, jonka ulkomitat ovat jokseenkin luokan kingien Nissan Navaran ja Toyota Hiluxin tasolla. Argentiinassa valmistettavan auton rakenteelliset perusratkaisut ovat tutut kilpailijoistakin, eli auto on rakennettu erilliselle tikapuurungolle ja jäykkä taka-akseli kantaa kuormaansa lehtijousien avulla.

Saksalainen suunnittelu näkyy kuitenkin matkustusmukavuudessa, viimeistelytasossa ja ajo-ominaisuuksissa, joissa Volkswagen pyrkii tekemään irtioton.

Moottorivaihtoehtoina on kaksi kaksilitraista turbodieseliä, joiden välille syntyy ero turboahtimien lukumäärästä. Toistaiseksi hinnastossa on vain kahdella turbolla ahdettu 120-kilowattinen kaksilitrainen, mutta myöhemmin on tulossa 90-kilowattinen yhdellä turbolla varustettu versio.

Voimansiirtoon voi kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston jatkeeksi valita joko nyt ajetun auton tapaan henkilöautomaisen jatkuvan nelivedon tai työkonemaisen off road -version, jossa takaveto muuttuu nelivedoksi vain erikseen kytkemällä.

Korimallien puolellakin on kaksi vaihtoehtoa, joista vain toinen löytyy hinnastosta. Lyhyt ohjaamo pitkällä lavalla on tulossa, mutta valmistus on aloitettu neliovisella Double Cab -ohjaamolla, josta voi tarpeen mukaan valita kaksi- tai viisipaikkaisen version.

Autoluokkaan nähden pienestä kaksilitraisesta moottorista on otettu irti kilpailukykyiset suoritusarvot kahta erilaista turboahdinta sarjassa käyttäen. Huippuvääntö on peräti 400 Nm, ja käyrä on voitu muotoilla työkoneelle sopivaksi.

Ensimetreillä Amarok tuntuu negatiivisessa mielessä täysiveriseltä lajinsa edustajalta. Ohjaus on keskialueella hidas, ja taka-akseli hypähtelee raskaasti kaivonkansien painaumissa. Nopeuksien ja etenkin kaarrenopeuksien kasvaessa usko autoon kuitenkin alkaa tuntua paremmalta ja paremmalta.

Kytkettävää nelivetoa ei voi suositella käytettäväksi maantienopeuksissa, sillä keskitasauspyörästön puuttuessa renkaiden pito voi repeillä yllättävästi, eikä koskaan tiedä mikä pää edellä auto sinkoutuu metsähallituksen puolelle.

Kuormankantokyky on myös kunnossa. Täyteen lastatun auton reaktiot alkavat toki hidastua, mutta isoissakin heitoissa jousituksen liikeradat riittävät hienosti.

AMAROK on oman lajinsa hieno edustaja. Auto on hiljainen ja mukava, ja moderni moottori pelaa hienosti, mutta päivittäiskäytössä Amarok on tietysti vaikean suuri. Pahimmat kompastuskivet liittyvät kuitenkin ääritilanteisiin, koska ohjaustehostimen kapasiteetti loppuu kesken, ja lukkiutumattomat jarrut toimivat vaihtelevasti. Kilpailijoiden suunnalla tuntunee joka tapauksessa painetta.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 14/2011


Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Amarok

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Amarok -autot

test
Volkswagen Amarok3.0, '19, 72 tkm
48 000 € (ALV väh.kelp.)
test
Volkswagen Amarok3.0, '17, 96 tkm
36 000 €
test
Volkswagen Amarok3.0, '17, 59 tkm
39 700 €
test
Volkswagen Amarok2.0, '12, 224 tkm
20 000 € (ALV väh.kelp.)
test
Volkswagen Amarok2.0, '12, 240 tkm
20 400 €
test
Volkswagen Amarok3.0, '19, 28 tkm
49 500 €
test
Volkswagen Amarok2.0, '12, 256 km
20 000 €
test
Volkswagen Amarok2.0, '13, 314 tkm
16 500 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Ajettua Volkswagen Amarok: Laadun tuntua

Ajettua Volkswagen Amarok: Laadun tuntua

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Grand California

Volkswagen Grand California

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä

Volkswagen Caddy Maxi Pro

Volkswagen Caddy Maxi Pro