Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 20 493   0

Koeajossa Volkswagen Touareg 3,0 TDI Terrain Tech

Koeajossa  Volkswagen Touareg 3,0 TDI Terrain Tech
  • Volkswagen Touareg
  • Volkswagen Touareg

Uusi Touareg viihtyy parhaiten suorilla teillä ja suurissa nopeuksissa, mutta se on varustettavissa myös maastoajon tarpeisiin.

Vaikka Touareg näyttä edeltäjäänsä suuremmalta, ovat mitat jokseenkin ennallaan. Silti valmistaja kertoo pudottaneensa auton omamassaa jopa 200 kilolla. Sitä kerrotaan leikatun 270 kohteesta, mutta suurin poisto lienee maastoajossa käytetty alennusvaihteisto.

Eipä silti syytä huoleen; noin 50 kilon lisälastin tuovat alennusvaihteisto ja maastokelpoinen neliveto ovat edelleen tarjolla lisävarusteena. Ne kuuluvat tämän auton Terrain Tech -varusteluun, joka on Suomessa ainoa poikkeus kolmilitraisella ja 176-kilowattisella V6-turbodieselillä varustetusta perusmallista.

Joissakin maissa tarjolla ovat myös saman moottorin pienempitehoinen versio, 3,6-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori, 4,1-litrainen V8-turbodiesel sekä kolmilitraiseen mekaanisesti ahdettuun bensiinimoottoriin nojaava hybridiversio. Mutta jos yksi pitää valita, ei 3,0 TDI ole aivan huono vaihtoehto.

Vaikka Touaregia valmistetaan myös kahdeksansylinterisellä turbodieselillä, ei sitä oikein osaa kaivata. Päivitetty 176-kilowattinen ja 550-newtonmetrinen V6-diesel on yllättävän innokas voimanpesä, ja sen yhteistyö kahdeksanvaihteisen automaatin kanssa on erinomaisen ripeää ja huomaamatonta.

Kulutusmittauksissa auton massa ja suuri poikkipinta-ala näkyvät, mutta odottamattoman korkeita eivät kulutuslukemat missään nimessä ole. Moottoria tai voimalinjaa ei 7,4 litran maantiekulutuksesta tai 11,1 litran kaupunkikulutuksesta pääse moittimaan.

Vaikka koeajoyksilömme on varustettu maastoajoon tarkoitetulla nelivetojärjestelmällä ja ilmajousituksella, niin kovin synkkään metsään emme yli 100 000 euron maasturia vieneet.

Edellytyksiä maastoajoon tuntuisi kuitenkin olevan, ja maavaran saa mittauksemme mukaan nostettua normaalista 19 sentistä 26 senttiin. Suuret ulkomitat aiheuttavat tietysti omat haasteensa puiden välissä puikkelehdittaessa.

Kokeilimme nelivedon toimintaa rullien päällä, ja totesimme että auto pyrkii hyvin liikkeelle, vaikka pitävällä pinnalla olisi vain yksi etupyörä, takapyörästä puhumattakaan. Kun voimansiirron säätää maastoasetukseen, muuttuvat lukot vielä selvästi aktiivisemmiksi, joten ristiriipunnat eivät tuota ongelmaa.

Niitä kuitenkin syntyy muhkuraisessa maastossa helposti, sillä minkäänlaista aktiivista ulosjoustoa tai kallistuksenvaimentimien vapautusta ei ilmajousituskaan tuota. Ulosjoustovara loppuu roikkuvasta pyörästä herkästi, jolloin se nousee ilmaan. Tässä suhteessa Touareg ei lukeudu aivan ansioituneimpien maastoautojen sarjaan.

Maantieajoon auto soveltuukin sitten poikkeuksellisen hyvin. Mitä suorempi tie ja suurempi nopeus, sitä paremmalta ja vakaammalta kulku tuntuu.
Tiivistelmä TM:n artikkelista 21/2010.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Touareg

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Touareg -autot

test
Volkswagen Touareg3.0, '20, Ajamaton
94 800 €
test
Volkswagen Touareg3.0, '21, 3 tkm
99 600 €
test
Volkswagen Touareg3.0, '19, 65 tkm
75 900 €
test
Volkswagen Touareg3.0, '21, 500 km
99 800 € (sis. ALV)
test
Volkswagen Touareg3.0, '21, 5 tkm
96 900 €
test
Volkswagen Touareg3.0, '18, 54 tkm
69 900 €
test
Volkswagen Touareg3.0, '19, 34 tkm
72 900 €
test
Volkswagen Touareg3.0, '19, 69 tkm
74 900 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen Touareg – Rakkaudesta muhkeaan dieseliin

Volkswagen Touareg – Rakkaudesta muhkeaan dieseliin

Volkswagen Touareg – Isokenkäisen kansanauto

Volkswagen Touareg – Isokenkäisen kansanauto

Pikakoejossa Volkswagen ID4 – Sähköpanokset kovenee

Pikakoejossa Volkswagen ID4 – Sähköpanokset kovenee

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen ID.3 - sähköinen vallankumous

Volkswagen ID.3 - sähköinen vallankumous