Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 10 462  

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B

Mercedeksen maasturi ML on saanut uudistuessaan tehokkaammat ja taloudellisemmat moottorit. Samalla auton turvavarustusta on parannettu edustusautoista tutuilla järjestelmillä.

Uutuus on vain hieman edeltäjäänsä kookkaampi. Akseliväli on pysynyt ennallaan, ja korkeuteen sekä leveyteen on tullut lisää pari senttiä. Kyseessä on iso auto, joka on 4,8 metriä pitkä ja painaa reilut kaksi tonnia tyhjänä ja kolme tonnia täytenä.

Perustekniikka noudattelee entisiä uria. Vakiona auto on nelivetoinen, ja voimanjako on tasan akseleiden välillä. Luistonesto hoitaa tasauspyörästöjen lukituksen tehtäviä jarrujen avulla.

Alussa uuden M-sarjan moottorivalikoimassa on kaksi dieselmoottoria ja yksi bensiinimoottori. Ne kaikki ovat noin neljänneksen taloudellisempia kuin edellisessä mallissa käytetyt vastaavan teholuokan moottorit.

ML 250 BlueTECH on pienin malli. Siinä on jo tutuksi käynyt 2,2 litran kahdella turbolla varustettu dieselmoottori, jossa on tehoa 150 kW ja vääntöä kokoon nähden huimat 500 Nm. EU-kulutus on 6,0 l/100 km ja CO2-päästö 158 g/km. Näihin arvoihin pääseminen on vaatinut erityistä panostusta aerodynamiikkaan, ja niinpä ilmanvastuskerroin on maasturiksi hyvä 0,32.

Kaikkien moottoreiden jatkona on seitsenvaihteinen automaattivaihteisto, jossa on käsivalintamahdollisuus. Autot on varustettu sammutusautomatiikalla kulutuslukemien pienentämiseksi.

Korin lujuuteen ja jäykkyyteen on kiinnitetty huomiota, mistä on etua ajo-ominaisuuksien, melun ja kolariturvallisuuden kannalta. Hieman kasvaneesta koosta ja lisääntyneestä varustelusta huolimatta auton paino on pystytty pitämään kurissa.

Sisätiloihin tarjotaan neljää värivaihtoehtoa, joihin on yhdistettävissä kuusi eri istuinväriä ynnä kankaisten peruspenkkien perinteinen musta väri. Nahkaverhoilu on tietysti tarjolla, ja istuimia on saatavilla kolmea eri tyyppiä ja niiden lisäksi kaksi erilaista urheiluistuinta.

UUSI Mercedes-Benz ML esitellään siis syksyllä, ja myyntiin auto tulee tämänhetkisen tiedon mukaan vasta marraskuussa, myös Suomessa. Näin ollen hinnoista ei vielä ole tarkempaa tietoa. Alentuneet kulutuslukemat ja sen myötä pienentyneet CO2-päästöt laskevat autoveroa ja sitä kautta auttavat pitämään hintoja kurissa.


Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/2011

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz B

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz B -autot

test
Mercedes-Benz B1.7, '06, 110 tkm
7 500 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '07, 301 tkm
5 300 €
test
Mercedes-Benz B1.6, '16, 31 tkm
28 400 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '06, 359 tkm
2 790 €
test
Mercedes-Benz B1.8, '12, 126 tkm
10 500 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '09, 184 tkm
7 900 €
test
Mercedes-Benz B1.7, '07, 120 tkm
9 200 €
test
Mercedes-Benz B1.7, '11, 92 tkm
14 990 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Mercedes-Benz koeajoja

Kaikki koeajot »
Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200