Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 15 062   1

Kun perhe on paras: Volkswagen Sharan

Kun perhe on paras: Volkswagen Sharan
  • Volkswagen Sharan
  • Volkswagen Sharan

Sharan tarkoittaa persian kielellä kuninkaiden kuljettajaa. Sen tehtävänä on kuitenkin palvella tavallisia ihmisperheitä, jotka arvostavat tilavuutta ja monikäyttöisyyttä autossaan. Siinäkin on haastetta kerrakseen.

Oli helppo valita moottori koeajoautoomme, sillä Suomen ohjelmassa on tarjolla vain kaksilitrainen diesel. Sen sijaan vaihteistomahdollisuuksia on kaksi, käsivalintainen tai kaksoiskytkinvaihteisto. Koeajoautossa on jälkimmäinen.

Seitsemänpaikkainen koeajoautomme muuntuu näppärästi kvintetille sopivaksi, kun kolmas istuinrivi taitetaan lattiaan. Viisipaikkaisessa mallissa tuota rakennetta ei ole, mutta kuusipaikkaisessa on taas kolme riviä ja kaksi istuinta per rivi.

Koeajoautomme varustetaso on Comfortline, joka on tällä hetkellä ainoa mahdollinen. Ensi kesänä tulevaan nelivetomalliin saa myös Highline-varustetason. Comfortlinen sisältö on muuten varsin kattava, mutta ksenonajovalot siitä puuttuvat.

Sharanin kaksilitrainen yhteispaineruiskutteinen dieselmoottori on nähty monen Volkswagenin keulalla. Moottori vetää läpi toiminta-alueen tasaisesti. Moottorin kiitettäviä ominaisuuksia ovat myös hiljaisuus ja värinättömyys. Volkswagenissa on nyt ensimmäistä kertaa Selective Catalytic Reduction -järjestelmä, jonka tehtävänä on typenoksidien vähentäminen.

Suorituskykymittauksissa jäimme harvinaisen paljon tehtaan lupaamista arvoista. Käytännön suorituskyky on kuitenkin riittävä, ja alavääntö on hyvä. Vetokyky on asiallinen vielä täydelläkin kuormalla, mutta ohituksiin kannattaa varata aikaa ja matkaa.

Alusta on kaikissa tilanteissa ajan tasalla. Vaikka olosuhteet muuttuvat, on jousituksen toiminta johdonmukaista. Kun ohjauksen ja jousituksen yhteistyö on saumatonta, myös ohjausvaste on hyvä. Vallitseva liukkausaste välittyy kuljettajalle oikea-oppisesti, jolloin myös kuljettaja on ajan tasalla.

Volkswagen Sharan on monilta osiltaan onnistunut tila-auto. Tämän autoluokan asiakkaat arvostavat sisätilojen väljyyttä ja vaivatonta muunneltavuutta. Sharanin hyvästä ajettavuudesta iloitsee erityisesti henkilö, joka katsoo matkan kulkua ohjauspyörän takaa.

Tiivistelmä TM:n 2/11 artikkelista.
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Sharan

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Sharan -autot

test
Volkswagen Sharan2.0, '11, 150 tkm
17 000 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '11, 154 tkm
17 500 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '10, 240 tkm
16 000 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '14, 254 tkm
16 900 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '09, 280 tkm
1 900 € (Tax free)
test
Volkswagen Sharan2.0, '12, 122 tkm
19 800 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '11
9 100 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '11, 260 tkm
16 300 € (sis. ALV)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen Sharan – Lapsiperheen unelmasukkula

Volkswagen Sharan – Lapsiperheen unelmasukkula

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Grand California

Volkswagen Grand California

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä

Volkswagen Caddy Maxi Pro

Volkswagen Caddy Maxi Pro