Luettu 2 892  

Sähköinen kauppa koetaan turvalliseksi yksityisten välisessä autokaupassa

Sähköinen kauppa koetaan turvalliseksi yksityisten välisessä autokaupassa

Nettiauton lanseeraama sähköinen kauppa on noussut suosituksi etenkin hieman kalliimpien autojen myynnissä. Vaiheistettu maksutapahtuma, paperiton tunnistautuminen sekä kauppakirjan ja muiden tarvittavien asiakirjojen hoituminen digitaalisesti pienentävät yksityisten väliseen autokauppaan liittyviä riskejä.

Sähköinen kauppakirja on omalta osaltaan mullistanut yksityishenkilöiden välisen autokaupan. Nyt myyminen ja ostaminen sekä maksu hoituvat nopeasti ja helposti vaikka kännykällä. Virallinen kauppakirjakin syntyy sähköisesti ilman että osapuolten tarvitsee kysellä toisiltaan henkilöpapereita, tilinumeroita tai verkkomaksutositteita.

Auton myyminen itse on taloudellisesti hyvä diili

Palvelun alkutaival on osoittanut, että sähköistä kauppaa suositaan hieman kalliimpien autojen kohdalla. Kauppakirjan tekeminen ja turvallinen maksaminen nähdään hyödyllisiksi, sillä rahat siirtyvät myyjän haltuun vasta kun auton omistus on siirretty ostajalle.

Nettiauton sähköisen kaupan yhteydessä turvaa tuo NettiXin ja Maksuturvan räätälöimä digitaalisen maksamisen ratkaisu, Nettimaksu. Sillä tehtyjen kauppojen keskihinta alkuvuonna oli 7 634 euroa, mikä on yli 40 prosenttia enemmän kuin autojen keskimääräinen hintapyyntö Nettiautossa.

NettiXin kehityspäällikkö Maria Christensenin mukaan sähköinen kauppakirja on onnistunut vähentämään yksityishenkilöiden väliseen autokauppaan liittyviä epävarmuustekijöitä.

”Lähes 40% suomalaisista vaihtaa autoa 2–4 vuoden välein ja 35% vieläkin harvemmin, ja rahallinen panostus on yksityishenkilölle suuri. Toisaalta auton myyminen itse on usein taloudellisesti kannattavaa. Mitä korkeampi kauppahinta, sitä suuremmaksi epävarmuudetkin kasvavat. Sen vuoksi tarvitaan tällainen palvelu, joka helpottaa kaupantekoa ja tuo siihen turvaa”, Christensen sanoo.

Kaupat tehdään yleensä mobiilisti, naiset suosivat sähköistä kauppakirjaa

Autokauppa on tyypillisesti luonnostaan mobiili tilanne, sillä kauppaa hierotaan usein myyjän kotipihassa tai vaikka huoltoaseman kahvilassa. Tämä näkyy myös siinä, että kauppakirjan maksuista 82 prosenttia tehtiin kännykällä.

Sähköisellä kauppakirjalla tehdyissä autokaupoissa joka viidennessä myyjänä oli nainen. Tämä on suhteellisesti yli tuplasti enemmän kuin Nettiautossa yleensä. 34 prosentissa kaupoista vähintään jompikumpi osapuolista oli nainen. Tässä vaiheessa naiset siis näyttävät suosivan sähköistä kauppatapaa. ”Ehkä naiset ovat yleensä aktiivisempia uusien palvelujen omaksumisessa tai kenties he miettivät autokaupan riskejä enemmän” pohtii Christensen.

Kaikkiaan Nettiautossa on tehty tänä vuonna toukokuun puoliväliin mennessä yli 88 000 kauppaa yksityisten välillä. NettiXin tavoitteena on, että 15 % näistä kaupoista tehtäisiin sähköisellä kauppatavalla.

Lisätiedot:

Maria Christensen, liiketoiminnan kehityspäällikkö

NettiX Oy

puh. 0503396966

maria.christensen@otava.fi

Sähköinen kauppa on osa Nettiauton palveluvalikoimaa. Tavoitteena on tarjota helppo ja nopea tapa ostaa ja myydä autoja digitaalisessa ympäristössä. Sähköinen kauppa löytyy Nettiauton OmaNettiX -palvelusta.

Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Voiko käytetyn auton osto olla ekoteko?
MAINOS
Video Icon

Voiko käytetyn auton osto olla ekoteko?

Taide pitkä elämä lyhyt mutta täynnä ajamisen iloa

Taide pitkä elämä lyhyt mutta täynnä ajamisen iloa

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?
MAINOS
Video Icon

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?

Mitsubishi OUTLANDER PHEV — Ainutlaatuinen nelivetoinen ladattava hybridi
MAINOS
Video Icon

Mitsubishi OUTLANDER PHEV — Ainutlaatuinen nelivetoinen ladattava hybridi

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla