Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

  

Sievä mutta pätevä: Alfa Romeo Giulietta

Sievä mutta pätevä: Alfa Romeo Giulietta
  • Alfa Romeo Giulietta
  • Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeon keskiraskaan sarjaan uuden edustajan veriperintö käy muotoilusta heti selväksi. Sillä ei kuitenkaan tarvitse perustella mitään, koska auto on pinnan altakin ajan tasalla.

Alfa Romeo Giulietta kuuluu Euroopan suosituimpaan ja kilpailluimpaan kokoluokkaan, jonka sisällä se on venynyt hieman edeltäjäänsä verrattuna. Sisätilojensa puolesta se ei kuitenkaan kiilaa kilpailun kärkeen.

Moottorit ovat aina olleet Alfa Romeon vahvinta aluetta, eikä nytkään ole valitukseen aihetta. Uutta on, että kaikki moottorivaihtoehdot ovat turboahdettuja. Valikoima kattaa kaksi 1,4-litraista ja yhden 1,7-litraisen bensiinimoottorin. Koeajoauton moottori on pienemmän koon tehokkaampi ja monella tapaa modernimpi versio. Tällä erää tarjolla on myös kaksi eritehoista kaksilitraista dieseliä, ja 1,6-litrainenkin on putkessa.

Varustetasoja on kolme. Pienitehoisemman 1,4-litraisen moottorin yhteydessä on saatavissa lähtöhintaa huojentava Turismo-varustelu, ja 1,7-litraisen voimamoottorin siivittämän kokonaisuuden nimi on perinteiseen tapaan Quadrifoglio Verde. Muiden moottorien, kuten koeajetun Multiairin, kanssa varustelun nimi on Giulietta.

Moottorin käytös on pienelle turbokoneelle erittäin sivistynyttä, ja voimaa on riittävästi tarjolla koko ajan, vaikka vaihteiden kanssa vähän hölmöilisikin.

Erilaisia ajo-ohjelmia voi valita keskikonsolissa sijaitsevasta DNA-kytkimestä. Dynamic-, Normal- ja All Weather -vaihtoehdot vaikuttavat kaasupolkimen välitykseen, ajonvakautuksen toimintaan ja ohjaustehostuksen jäykkyyteen ja myös vääntömomenttiin.

Koeajoyksilömme Sport Packin mukana tulleesta urheilullisesta jousituksesta huolimatta mukavuuden ja suorituskyvyn kompromissi on kohtuullinen. Tärinät tai nypytykset eivät jousitusta vaivaa, mutta iskunvaimennus leikkaa korinliikkeet määrätietoisesti.

Liukkailla teillä ajettaessa ei yletty suuriin sivuttaisvoimiin, mutta hyvä etupään pito niin vetopidon kuin ohjautumisenkin suhteen tuo uskottavuutta ajo-ominaisuuksiin. Auton elektroniikka vaan ei täysin luota mekaniikan kykyihin.

DNA-kytkin nimittäin vaikuttaa myös ajonvakautuksen toimintaan, mutta talviajoon tarkoitettu All Weather -asetus sopii talveen lähinnä siinä tapauksessa, että liukkaalla ajamisesta ei halua ottaa vastuuta muuten kuin suoranopeuksien osalta. Hiukankin nopeampi ohjauspyörän kääntäminen saa jarrut raksuttamaan, ja kiihdytettäessä vähänkin käännetty ratti leikkaa moottorin vääntömomenttia voimakkaasti.

Normal-asetus ei paljon tästä eroa, mutta Dynamic-tilassa moottoria ohjataan lähes suoraan kaasupolkimella ja ajonvakautuskin puuttuu vain merkittäviin luistoihin, pääasiassa vastaohjauksiin reagoiden. Asetus sallii riittävän liikkumavaran, mutta tarjoaa silti taustatukea tarvittaessa. Talvikelissä ongelmaksi tosin muodostuu Dynamic-asetuksella jäykäksi muuttuva ohjaus. Muuten hyvä ohjaustunto ottaa näin jopa takapakkia.


Tiivistelmä TM:n 3/11 artikkelista.
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Kommentit

Nettiauton käyttäjien antama arvosana

     
4.3 / 5
automallille Alfa Romeo Giulietta
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Alfa Romeo Giulietta -autot

test
Alfa Romeo Giulietta2.0, '12, 120 tkm
11 000 €
test
Alfa Romeo Giulietta2.0, '12, 110 tkm
11 500 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '11, 108 tkm
12 000 €
test
Alfa Romeo Giulietta2.0, '12, 99 tkm
12 800 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '13, 68 tkm
17 800 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.3, '64
test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '13, 47 tkm
17 490 €
test
Alfa Romeo Giulietta2.0, '12, 89 tkm
13 800 € (sis. ALV)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »

Autouutiset