Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 51 890   1

Skoda Yeti: Katumaasturi vai mikä?

  • Skoda Yeti
  • Skoda Yeti

Skoda sekoittaa autokaupan pakkaa uudella Yeti -mallillaan. Auto perustuu Octavian tekniikkaan, ja sen tunnistaa kyllä Skodaksi, mutta mikä se oikeastaan on autojaan?

Sisätilat ovat auton ulkomittoihin nähden runsaat. Etuistuinten säädöt riittävät kookkaillekin henkilöille nipistämättä kuitenkaan liikaa takana olijoiden jalkatilaa. Molempien etuistuimien korkeussäätö ja ristiseläntuen säätö varmistavat hyvän ajoasennon.

Takaistuimet voi järjestellä tilanteen mukaan väljästi kahdelle tai hieman tiiviimmin kolmelle matkustajalle. Istuimet voidaan myös kätevästi poistaa, jolloin tavaratilaa tulee käyttöön muhkeat 1,7 kuutiota.

Ensikoeajossa oli tarjolla kaksi malliversiota, bensiinikäyttöinen 1,8 TSI ja 2,0 TDI -turbodiesel. Molemmissa oli 6-vaihteinen käsivaihteisto ja Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto. Dieselmoottorissa oli yhteispaineruiskutus ja hiukkassuodatin. Moottorit täyttävät EU 5 -päästönormin vaatimukset.

Maantiellä auto tuntuu varsin miellyttävältä. Ohjaus on hyvä, jousitus toimii erinomaisesti, eikä hiljaiseen matkustamoon korvakuulolta erota, onko nokalla bensiini- tai dieselmoottori.

Ajettavuus on jokseenkin samanlainen kuin VW-emokonsernin vastaavankokoisilla henkilöautoilla. Vakiovarusteena oleva ajonvakautusjärjestelmä toimii yllättävän huomaamattomasti.

Kaupunkiajokin sujuu vaivatta. Kohtalaisen lyhyenä ja nelivetoiseksi hyvin kääntyvänä autona Yeti on sopivan ketterä kadunkulmissa ja pysäköintitilanteissa.

Auton kulutus ja päästöt edustavat omassa luokassaan huipputasoa ja kestävät mainiosti vertailun myös vastaavankokoisten henkilöautojen kanssa. Varsinaista ympäristöauton titteliä niillä ei kuitenkaan tavoitella.

Hyvien ajo-ominaisuuksien lisäksi Yeti tarjoaa maastokelpoisuutta, jonka perustana ovat lyhyet etu- ja takaylitykset sekä 18 sentin maavara. Lumimies-rinnastuksen katteeksi löytyy annos uutta tekniikkaakin.

ENTÄ mitä joutuu maksamaan Skoda Yetistä, jossa yhdistyvät tilavan henkilöauton ja kelpo maasturin ominaisuudet? Tietoa kannattaa muuten varmasti odottaa. Kyseessä on sen verran mielenkiintoinen auto.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/09
Osta ja lue koko juttu Skoda Yetistä

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Skoda Yeti

     
4.4
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Skoda Yeti -autot

test
Skoda Yeti1.4, '11, 122 tkm
12 400 €
test
Skoda Yeti1.6, '12, 103 tkm
13 100 €
test
Skoda Yeti2.0, '10, 316 tkm
7 500 €
test
Skoda Yeti2.0, '11, 123 tkm
15 950 €
test
Skoda Yeti1.2, '13, 87 tkm
13 900 €
test
Skoda Yeti1.2, '12, 65 tkm
17 200 €
test
Skoda Yeti2.0, '11, 215 tkm
10 500 €
test
Skoda Yeti1.2, '16, 13 tkm
22 500 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Skoda koeajoja

Kaikki koeajot »
Skoda Octavia RS TDI – Onko diesel-versio RS:n arvoinen?

Skoda Octavia RS TDI – Onko diesel-versio RS:n arvoinen?

Skoda Kodiaq – Premiumin makuinen nallekarkki

Skoda Kodiaq – Premiumin makuinen nallekarkki

Skoda Superb – Ylenpalttinen perheauto

Skoda Superb – Ylenpalttinen perheauto

Skoda Fabia Combi – Kansansuosikin pikkuveli

Skoda Fabia Combi – Kansansuosikin pikkuveli

Skoda Octavia RS: Syntinen perhefarmari

Skoda Octavia RS: Syntinen perhefarmari