Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Suomalaisia kiinnostaa yksityisleasingissa huolettomuus - “Mielenrauhaa arkeen"

Suomalaisia kiinnostaa yksityisleasingissa huolettomuus - “Mielenrauhaa arkeen

Nettiauton ja Autotalli.comin tekemä kyselytutkimus kertoo, että etukäteen tiedossa olevat kulut ovat iso syy yksityisleasing-autoilun suosioon.

Suomalaiset autoilun kauppapaikat Autotalli.com ja Nettiauto toteuttivat syyskuussa 2022 kyselytutkimuksen suomalaisten autoilumieltymyksistä. Kyselyssä selvitettiin muun muassa kiinnostusta yksityisleasing-auton hankintaan ja kuukausihintaisen autoilun vetovoimatekijöitä.

Yksityisleasing on jatkuvasti yleistyvä tapa autoilla. Auton ostamisen sijaan auton käytöstä maksetaan kiinteää kuukausihintaa sopimuskauden ajan, jonka jälkeen auto palautetaan palveluntarjoajalle.

Kyselyyn vastanneista 24 % oli kiinnostunut yksityisleasing-auton hankinnasta. Syinä kiinnostukselle korostuivat yksityisleasingin helppous ja huolettomuus. Yksityisleasing koettiin myös luotettavaksi ja turvalliseksi tavaksi autoilla.

Jos kuukausihintainen autoilu tuntuu kiinnostavalta, pyydä tarjous itsellesi sopivasta leasing-autosta Autotalli.comissa. Palvelun kautta tarjouspyyntö lähetetään kootusti eri autoliikkeille.

Ei sitoutumista eikä taloudellisia riskejä

Suomalaisia kiinnostaa yksityisleasingissa huolettomuus - “Mielenrauhaa arkeen

Moni kyselyn vastaaja arvosti sitä, että leasingiin ei tarvitse sitoutua samalla tavalla kuin omistusautoon. Itse valitun sopimuskauden päätteeksi auton voi halutessaan vaihtaa uuteen.

Taloudellinen puoli nousi vastauksissa voimakkaasti esiin. Leasingissa arvostetaan sitä, että autoilun kokonaiskulut ovat tarkasti tiedossa etukäteen. Mitään yllättäviä korjaus- tai huoltokuluja ei tule eteen.

Moni ei ole halukas kantamaan riskiä auton jälleenmyyntiarvosta. Arvonaleneman arvioiminen etukäteen on tavalliselle auton ostajalle lähes mahdotonta. Aidossa yksityisleasingissa arvonaleneman riskiä ei ole, sillä sopimuskauden jälkeen auto palautetaan palveluntarjoajalle. Osamaksupohjaisissa yksityisleasing-ratkaisuissa autolle määritellään takaisinostohinta, joten leasing-auton hankkiva tietää etukäteen, minkä summan autosta maksaa kuukausittain ja mitä siitä saa sopimuskauden jälkeen. Riskin arvonalenemasta kantaa palveluntarjoaja, ei autoilija. Auton voi myös sopimuskauden päätteeksi lunastaa itselleen tai käyttää vaihtoautona.

Maailman tilanne vaikuttaa valintoihin

Toimitusvaikeudet, sähkön hinta, polttoaineen hinta ja yleinen inflaatio luovat epävarmuutta paitsi talouteen, myös ihmisten käyttäytymiseen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Mikä polttoaine on järkevin? Kuinka nopeasti auton arvo voi laskea?

Osa kyselyyn vastaajista viittasikin vastauksissaan markkinoiden tämänhetkiseen epävakauteen. Omaa pääomaa ei välttämättä haluta sitoa autoon, koska on vaikea sanoa, mihin suuntaan ajoneuvojen hinnat kehittyvät ja mikä käyttövoima olisi taloudellisesti paras.

Osaa vastaajista myös arveluttaa sähkö- ja hybridiautojen teknologia. Uudet voimalinjat ovat edelleen tuntemattomia ja niihin liittyy paljon kysymyksiä. Leasing tarjoaa oivan väylän testata näitä autoja riskittä.

”Halvempaa kuin auton osto ja siitä pääsee helpommin eroon”

Moni pitää leasingin etuna sitä, että sitä varten ei tarvitse rahoitusta tai isoa alkupääomaa. Auto on lähes aina arvoaan menettävä käyttöhyödyke, joten osa kokee sen huonona investointina. Auton ostamisen sijaan rahaa halutaan sijoittaa muihin asioihin.

Leasing koetaan myös hyväksi tavaksi päästä pienemmällä alkusummalla kiinni parempaan autoon.

Jotkut kyselyyn vastanneet kertoivat pitävänsä auton jälleenmyymistä vaivalloisena ajatuksena. Leasingissa sitä ei tarvitse tehdä, sillä auton voi vain palauttaa sopimuksen päätteeksi.

Sopimuksen ehdoilla väliä

Eniten suomalaisia kiehtoo yksityisleasingissa sen helppous. Moni normaalisti autoilijan hoidettavaksi kuuluva asia on ulkoistettu leasingyritykselle. Se tuo mielenrauhaa ja sujuvuutta arkeen.

Leasingsopimuksia on erilaisia ja eri hintaisia sopimuksen sisällöstä, ehdoista ja pituudesta riippuen. Osa vastaajista kertoi mahdollisimman kattavan sopimuksen olevan houkuttelevin. Tällöin sopimus saisi sisältää kaiken huolloista vakuutuksiin ja katsastuksista renkaanvaihtoihin.

Toisaalta sopimuksen hinnalla on myös väliä, ja mitä enemmän palveluja se sisältää, sitä isompi kuukausimaksu on. Toki huomionarvoista on se, että omistusautoilussa autoilija vastaa itse kaikista kuluista, sekä jatkuvista että yllättävistä.

Yhä useampi suomalainen näkee leasing-autoilun varteenotettavana vaihtoehtona omistamiselle. Leasingsopimus on parhaimmillaan sopiva paketti huoletonta autoilua ja kohtuullisia kuluja.

Pyydä tarjous sinulle sopivasta yksityisleasing-autosta Autotalli.comissa >>

Nettiauto ja Autotalli.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Näin Mercedes-Benz-autojen huoltoja ja korjauksia kilpailutetaan

Näin Mercedes-Benz-autojen huoltoja ja korjauksia kilpailutetaan

Väärennystehtailua, mystinen kuolema, vankilatuomio... Ferrari 250 GTO:n historia on villejä käänteitä täynnä

Väärennystehtailua, mystinen kuolema, vankilatuomio... Ferrari 250 GTO:n historia on villejä käänteitä täynnä

Näitä autoja suomalaiset nyt ostavat - maailmantilanne vaikuttaa päätöksiin

Näitä autoja suomalaiset nyt ostavat - maailmantilanne vaikuttaa päätöksiin

Neliveto-Mitsubishi kuukausihinnalla - ”ei riskejä tai huolta jälleenmyyntiarvosta”

Neliveto-Mitsubishi kuukausihinnalla - ”ei riskejä tai huolta jälleenmyyntiarvosta”

Volvon turvallisuusharppaus – uusi sähköinen Volvo EX90 näkee esteet laserilla
MAINOS

Volvon turvallisuusharppaus – uusi sähköinen Volvo EX90 näkee esteet laserilla