Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 13 587   0

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B

Mercedes-Benzin tärkein Yhdysvaltain tuotantolinjalta valmistuva malli on siirtynyt uuteen sukupolveen. Dieselmoottoreihin on samalla lisätty nelisylinterinen vaihtoehto ja Bluetec-päästötekniikkaa.

Koeajoautossamme on M-sarjan historian ensimmäinen nelisylinterinen dieselmoottori. Turbodieselissä on saman verran voimaa kuin sukupolven takaisessa kuusisylinterisessä.

Tarjolla on tälläkin kertaa myös kuusisylinterinen turbodiesel, suorituskykytasoa kuvaavalta mallinimeltään ML 350 Bluetec.

Perusmalliston bensiinimoottori on 3,5-litrainen vapaasti hengittävä V6, joka on hämäävän tutuista numeroarvoista huolimatta täysin uusi moottori M-sarjalle. Isoa kovaa varten Mercedes tarjoaa ML 63 AMG:n, jonka moottori on kahdella turbolla ahdettu 5,5-litrainen V8.

Vaikka iskutilavuutta on vähän, nelisylinterinen dieselmoottori on suoritusarvoiltaan tässä autoluokassa tavanomainen tai parempikin.

Isomman keskiluokan katumaastureille 150 kilowatin teho alkaa olla jo normilukema, mutta 500 newtonmetrin huippuvääntö on edelleen hieno arvo.
  • TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business
 

Koska tässä moottorissa voimaa ei käytännössä ole rajattu, huippuvääntö on käytössä vain hetken aikaa ja varsin alhaisilla kierroksilla. Kaikki 500 newtonmetriä saa käyttöönsä vaihteiston käsivalintaa ratin vipujen avulla käyttämällä, ja voimaa todellakin tulee kuin saavista kaatamalla.

Moottorin ja vaihteiston yhteistoiminta on automaatilla kuitenkin normaaliajossa sen verran sujuvaa, että käsin vaihtamista ei pitkään jaksa harrastaa.

Nelisylinterisen moottorin parempi hyötysuhde ei tosin mittauksessamme materialisoidu.

Tasaisten nopeuksien kulutuskäyrä ei millään nopeudella laskeudu luvatun maantiekulutuksen tasolle, ja maantielenkillämme mitattu 7,2 l/100 km on vain pari desiä pienempi kuin kahdessa viimeksi mittaamassamme saman kokoluokan katumaasturissa, joissa molemmissa moottori oli kolmelitrainen V6.

Perusmuodossaan M-sarjan nelivetojärjestelmä on yksinkertainen ja tarkoitettu lähinnä normaaliin liikennekäyttöön.

Perusjousituksen mukavuuspainotteisuus tulee varmistettua, kun kaasupolkimen polkaisee pohjaan, jolloin keula kohoaa nykyautoille harvinaiseen petomaiseen hyökkäyskulmaan.

Kokeilimme autoa talven kynnyksellä sekä kesä- että talvirenkailla, ja pehmeä jousitus tuntuu olevan paremmin yhteisymmärryksessä notkeampirakenteisen talvipyörän kanssa. Mitään heilurielkeitä alustassa ei kuitenkaan ilmene.

ML 250 Bluetecin ehdoton ykkösvaltti on sen hiljaisuus. Maantie- ja moottoritienopeuksissa rengasäänet ovat niin hiljaiset, että on vaikea olla varma, onko talvirenkaissa nastoja vai ei.

Tiivistelmä TM:n 4/2012 artikkelista

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz B

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz B -autot

test
Mercedes-Benz B2.1, '21, 1 km
20 500 € (Tax free)
test
Mercedes-Benz B1.3, '21, Ajamaton
39 902 €
test
Mercedes-Benz B1.5, '20, 14 tkm
34 800 € (sis. ALV)
test
Mercedes-Benz B2.0, '20, 10 tkm
41 800 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '20, 1 tkm
50 343 €
test
Mercedes-Benz B1.3, '21, 7 tkm
46 800 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '21
51 259 €
test
Mercedes-Benz B1.3, '20, 15 tkm
38 400 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Mercedes-Benz koeajoja

Kaikki koeajot »
Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200