Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 20 906   0

TM koeajossa Toyota Verso 2,0 D-4D Luxury 7 h

TM koeajossa Toyota Verso 2,0 D-4D Luxury 7 h
  • Toyota Verso
  • Toyota Verso

Nimeä on lyhennetty, mutta itse autoa pidennetty. Edellistä mallia muistuttavasta ulkonäöstään huolimatta Verson rakenteita ja ominaisuuksia on muutettu antaumuksella.

Uuden Verson silhuetti ei poikkea paljon edeltäjästään, mutta yksityiskohdissa on eroja Korin ja akselivälin pidennykset näkyvät sisätilamittojen vertailussa.

Tiivistetysti voi sanoa, että polvi- ja jalkatilaa on istuinrivien välillä enemmän, samoin lattiapituutta tavaratilan eri muunnoksissa. Tilojen muunneltavuutta parantaa se, että keskimmäisen penkkirivin kutakin istuinta voi erikseen säätää pituussuunnassa 18 cm:n haarukassa, minkä lisäksi selkänojien kulmaa voi säätää tarpeen mukaan.

Versossa on nyt ensimmäistä kertaa Toyotan kaksilitrainen D-4D turbodiesel, mutta samanlaista on jo käytetty esimerkiksi uusimmassa Avensiksessa. Muut tarjolla olevat voimanlähteet, 1,6- ja 1,8-litraiset bensiinimoottorit ja 2,2-D-4D-diesel kuuluivat Verson valikoimaan jo aikaisemmin.

Moottorin huipputeho on 93 kW (126 hv) käyntinopeudella 3 600 r/min. Sitkeyttä kuvaava vääntömomentti on suurimmillaan 310 Nm ja tarjolla täysimääräisenä käyntinopeusalueella 1 800-2 400 r/min.

Luvut ovat nykydieseleille tuttuja ja tavanomaisia, mutta Toyota on jollakin tavalla saanut niistä hieman tavanomaista enemmän irti. Verso on nimittäin riittävän suorituskykyinen yhtä hyvin paikaltaan lähdöissä kuin ohituksissakin.

Polttoaineen kulutuslukemat näyttivät positiivisilta - varsinkin kun Verso on 4,5-metrinen, yli 1 600 kiloa painava seitsemän hengen auto. Se liikkui kahden hengen testimiehistö kyydissä kesäisellä moottoritienopeudella sadan kilometrin matkan 6,8 litralla, kaupungissa desilitran pienemmällä annoksella ja suorahkolla kestotiellä noin viidellä litralla.

Ohjauksessa hydraulinen tehostus on muutettu sähkömekaaniseksi, mikä tarkoittaa, että sähkömoottori antaa kääntöapua suoraan ohjausvaihteelle. Valitettavasti ohjauksen palautus on jäänyt tällä kerralla voimattomaksi.

Väistökoe ajettiin ensin seitsemän henkilön kuormalla, ja siinä Verson jousitus kantoi hyvin. Jousitus toimi sopivan progressiivisesti eli jäykistyi joustoliikkeen kasvaessa.

Ajonvakautus reagoi liian suureen tilannenopeuteen terävästi ja pudotti nopeutta. Kokeilimme väistöä myös ilman ESC:tä, jolloin takapyörien ote heikkeni kovassa nopeudessa ja ajonvakautuksen tarpeellisuus korostui.

TOYOTA Verso 2,0 D-D4 Luxury maksaa seitsenpaikkaisena 35 147 euroa, mutta samaan istuinmäärään pääsee käsiksi jo 26 449 euron panostuksella (Verso 1,6 Valvematic Linea Terra varustuksella). Uuden Verson parasta antia ovat sisätilat ja niiden muunneltavuus kymmenillä istuinvariaatioilla, polttoainetaloudellisuus, kaukovalot, peilit ja entistä suurempi tavaratila.

Tiivistelmä TM:n 1/10 artikkelista

Tilaa TM digipalvelu - saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Verso

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Verso -autot

test
Toyota Verso1.8, '17, 248 tkm
17 480 €
test
Toyota Verso1.8, '17, 247 tkm
13 950 €
test
Toyota Verso1.8, '17, 43 tkm
27 200 €
test
Toyota Verso1.8, '18, 55 tkm
27 500 € (sis. ALV)
test
Toyota Verso1.8, '16, 67 tkm
24 500 €
test
Toyota Verso1.8, '16, 101 tkm
19 850 € (sis. ALV)
test
Toyota Verso1.6, '16, 78 tkm
16 990 €
test
Toyota Verso1.6, '16, 31 tkm
18 900 € (sis. ALV)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Ajettua: Toyota Verso

Ajettua: Toyota Verso

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa
MAINOS
Video Icon

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Camry Hybrid - kokoa, laatua ja luksusta Toyotan tapaan

Toyota Camry Hybrid - kokoa, laatua ja luksusta Toyotan tapaan