Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto

Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40
 • Volvo XC40

XC40 on Volvon malliston pienin vaihtoehto, silti voimme puhua ihan kunnon kokoisesta perheautosta ja katumaasturista. Nyt Volvo XC40 on tarjolla sähköautona.

Volvo XC40 on ollut tarjolla vuodesta 2017 sekä polttomoottorilla että ladattavana hybridinä. Vuoden 2021 alusta lähtien XC40:n on saanut myös täyssähköautona.

Minkälainen on Volvon ensimmäinen täyssähköauto, joka tehty XC40:n perusrakenteelle? Se selviää pian, mutta ensin katsaus kilpailijoihin.

Katumaasturin korilla varustetut sähköautot

Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto

Sähköautoja katumaasturin korilla on vielä verrattain vähän tarjolla. Teslalta löytyy Model X ja Model Y, mutta molemmat ovat kalliimpia kuin XC40. Tosin ero XC40:n Rechargen ja Tesla Model Y:n välillä on pienehkö, muutama tonni.

Mercedes-Benzillä on tarjolla sähköauto EQC. BMW toi vuoden 2021 alussa myös Suomen markkinoille uuden sähköauton, joka on tehty X3:n perustalle. Markkinointinimeltä BMW:n uutuus on iX3. Tulossa on myös uusi BMW iX, mutta sen lähtöhinta kipuaa noin 90 000 euroon.

Volkswagen-konsernin suunnasta tulee kolme kilpailijaa: Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq ja Audi Q4 e-tron. Vuonna 2024 tulee vielä saman auton neljäs versio markkinoille, se on Cupra Tavascan.

Volvo XC40 P8 Recharge on lähtöhinnaltaan kalliimpi kuin edellä mainitut Volkswagen-konsernin kilpailijat, mutta kun niihin lisää nelivedon, alkavat euromäärät olla lähellä Volvon noin 62 000 euron lähtöhinnan tasoa.

Mainittakoon sekin, että XC40 on pienempi kuin Volkswagen ID.4 ja sen sisarmallit, joten jos isot tilat ovat tähtäimessä, antaa Volvo hieman tasoitusta lopullista valintaa tehdessä.

Kaksi sähkömoottoria = 408 hevosvoimaa

Tiloista puheenollen Volvo XC40 on selvästi auto, jossa on jo suunnitteluvaiheessa mietitty sähköistä tulevaisuutta, vaikka sitä ei ole tehty pelkästään sähköautoksi. Auton nimellisteholtaan 78 kilowattitunnin ajoakusto on sijoitettu pohjalevyn alle niin, että sisätilat eivät juurikaan ole sen pienemmät kuin polttomoottoriversiossa tai ladattavissa hybrideissä.

Autossa on kaksi sähkömoottoria. Molemmat ovat mukavan kokoisia, 150-kilowattisia eli 204-hevosvoimaisia. Sähkömoottori numero yksi on etuakselilla ja sähkömoottori kaksi taka-akselilla. Näin syntyy auton neliveto.

Volvo XC40 Rechargen akuston nimellisteho on 78 kWh, jolla pääsee WLTP-mittauksessa 418 kilometriä. Talvella lukema on selvästi pienempi, sillä Volvon sähköauto vie reilusti sähköä. Ero talviajon ja kesäajon välillä kulutuksessa oli suurimmillaan noin 10 kWh per 100 kilometriä.

Volvoon saa ladattua virtaa nopeimmillaan 150 kW teholla, joten ajoakuston saa täyteen sähäkimmillään reilussa puolessa tunnissa. Volvo suosittelee lataamaan akustoa 80 prosentin varaukseen asti.

Asiallinen tavaratila ja frunkki

Taka-akselille sijoitettu sähkömoottorin nipsaisee tavaratilasta noin 50 litraa pois verrattuna polttikseen, mutta silti tila on ihan asiallinen 413 litraa. Tavaratilan pohjalevyn alta löytyy tilaa, jonne voi kätkeä latausjohdot niin eivät pyöri ajon aikana tavaratilassa.

Toinen hyvä paikka johdoille on frunkki eli etutavaratila, joka löytyy Teslojen tapaan avaamalla konepelti. Tila on pieni, mutta mukava, että sellainen löytyy.

Konepellin alla voi sitten lisäksi laittaa autoon lasinpesunestettä. Muut asiat ovat jätetty koulutetun huoltopisteen harteille, joten XC40 Recharge ei ehkä ole se parhain valinta tee-se-itse ihmiselle.

Yllättävän hyvät tilat ja laadukas ohjaamo

Takana on hyvin tilaa kahdelle aikuiselle tai kolmelle lapselle. Edessä istuu mukavasti, mutta Volvo XC40:n ajoasennosta voi pitkä kuski jakaa hiukan kritiikkiä.

Istuin on korkealla ja ohjauspyörä lähellä. Kaasujalan eli sähköpoljin-alaraajan polven kulma jää lähelle 90 astetta, joka ei ole hyvä asia pitkiä matkoja ajatellen.

Asia korjaantuu paremmaksi, kun pitkä kuski säätää istuimen normaalia kauemmaksi, mutta se toki lohkaisee osan takamatkustan jalkatiloista. Myös ohjauspyörän pituusuuntaiseen säätövaraan kaipaisin lisää laajuutta.

Muuten asiat ovat hyvin ohjaamossa. Laatutunnelma on muiden Volvojen tapaan korkeatasoinen.

Keskiruutu Googlen käsialaa

Google on tehnyt auton keskeltä kojelautaa löytyvän kosketusruudun käyttöliittymän. Se on toiminnaltaan hieman riisutumpi kuin mihin on aiemmin nyky-Volvoissa totuttu, mutta käyttö on loogista.

Ruudusta säädetään muun muassa musiikkia, navia ja auton ajamisen toimintoja, kuten ohjaustehostuksen jäykkyyttä ja sitä käyttääkö kuski sähköautojen mukavaa ominaisuutta, yhden polkimen ajon taktiikkaa.

Myös kuskin edessä olevasta mittaristossa on uutta. Sen näkymää on muokattu sähköautoa varten. Ohjauspyörän napista voi muuttaa muutaman vaihtoehdon kesken, mitä infoja näkyy. Matka-ajossa kartan ja navigaattorin ohjauksen tarjoaminen mittaristossa on hyvä ominaisuus.

Sähäkkää ajamista turvallisuudesta tinkimättä

Ajossa P8 Rechargen kaksi sähkömoottoria liikuttavat autoa rivakasti. Siitä kertoo myös 4,9 sekunnin nollasta sataan kiihtyvyysarvo. Volvon turvallisuusytimen takia huippunopeus on rajoitettu 180 kilometriin tunnissa ja se koskee kaikkia uusia Volvoja.

Koeajoin auton ensin tammikuun lumikeleissä ja uudelleen heinäkuun helteissä. Molemmat olivat hyvin positiivisia kokemuksia.

Lumimyräkässä auto lähtee kuin nappi housuista, mutta viritykset ajovakaudenhallinnassa ovat sellaiset, että tätä Volvoa on todella vaikea saada edes todella liukkaassa kelissä nelinelipyöräluisuun. Turvallisuuden kannalta se on vain ja ainoastaan hyvä asia.

Siitä huolimatta XC40 P8 Rechargella on hauska ajaa. Ohjaustuntuma on erinomainen. Auto on erittäin vakaa ajettava, kiitos hyvän alustageometrian sekä alhaisen painopisteen, ja kulkupuoli on, kuten tuli jo todettua, kunnossa.

 • Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto
 • Volvo XC40 Recharge AWD - Volvon ensimmäinen sähköauto
 

Yhteenveto – tuleeko sähkö-Volvon kauppa käymään?

Volvon ensimmäinen sähköauto on erittäin onnistunut tuote. Se tulee herättämään varmasti suurta kiinnostusta myös meillä Suomessa, vaikka hintalappu on aika kova.

Kolmen vuoden päästä, kun työsuhdekäytössä olleet XC40 Recharget vapautuvat käytettyjen markkinoilla, tulee kiinnostus arvioni mukaan olemaan niin ikää kova.

Sitä tulee myös lisäämään uusi Volvo C40 Recharge, joka on sama auto kuin XC40 Recharge, mutta coupémaisella sivuprofiililla varustettuna. Kolmas identtisen tekniikan tarjoava auto on uusi Polestar 2.

Antti Liinpää

Kehuja: Hyvä voimalinja, erinomainen kiihtyvyys, toimiva neliveto, nuorekas, mukava ajaa (paitsi ajoasento)

Parantamisen varaa: Kahlittu ajonhallinnalla joten tarjolla ei ole nelivetokivaa, ajoasento, pieni frunkki

 • Jaa Facebookissa
 • Twiittaa
 • JAETTU  

Volvo XC40 Recharge AWD

Moottori: 2 x 150 kW sähkömoottoria
Yhteisteho:300 kW/408 hv
Yhteisvääntö:660 Nm
Huippunopeus:180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:4,9 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:1 vaihde
EU-kulutus:0 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:0 g/km
Kantama:418 km (WLTP)
Akun kapasiteetti:78 kWh
Mitat (pit/lev/kork):4425 mm/1863 mm/1652 mm
Omamassa:2150-2250 kg
Perävaunupaino jarruton:750 kg
Perävaunupaino jarrullinen:1500 kg
Hinta alkaen:62 280 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo XC40

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo XC40 -autot

test
Volvo XC40, '24, Ajamaton
56 150 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
55 500 €
test
Volvo XC401.5, '23, Ajamaton
59 672 €
test
Volvo XC402, '23, Ajamaton
49 445 € (sis. ALV)
test
Volvo XC40, '23, 5 tkm
62 300 €
test
Volvo XC40, '23, 5 tkm
53 500 €
test
Volvo XC40, '23, 5 tkm
53 500 €
test
Volvo XC40, '23, Ajamaton
59 700 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki
Volvo XC 40 Recharge Single Motor - Volvon edullisin sähköauto

Volvo XC 40 Recharge Single Motor - Volvon edullisin sähköauto

Volvo XC40 T5 TwE - kahden moottorin voimin

Volvo XC40 T5 TwE - kahden moottorin voimin

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo XC40 Recharge P8 AWD -täyssähköauto on herättänyt suurta kiinnostusta

Volvo XC40 – Volvon uusin täysosuma

Volvo XC40 – Volvon uusin täysosuma

Volvon huollot: tilastoja maan johtavalta autoilijoiden ja korjaamoiden kohtaamispaikalta

Volvon huollot: tilastoja maan johtavalta autoilijoiden ja korjaamoiden kohtaamispaikalta