Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 615  

World Car Person 2020

World Car Person 2020

Vuoden tärkeimmäksi autoalan vaikuttajaksi eli 2020 World Car Personiksi on valittu Carlos Tavares.

Hänet valittiin merkittävimmäksi ja eniten autoalan kehitystä edistäneeksi henkilöksi viiden ehdokkaan joukosta. Tällaisia vaikuttajia voivat autonvalmistajien johtajien lisäksi olla pääinsinöörit, muotoilijat ja muut vastaavat henkilöt.

PSA Groupin pääjohtaja Carlos Tavares on nostanut edustamansa konsernin merkitystä automaailmassa ja tehnyt eri merkeistä tärkeämpiä luoden niille oman profiilin. Hyvä esimerkki menestyksellisestä kehitystyöstä on Peugeot 208:n viikko sitten saama Car of the Year 2020 -palkinto.

World Car Person 2020

Carlos Tavaresin johdolla PSA Group osti Opel/Vauxhallin itselleen yhdysvaltalaiselta General Motorsilta. Sen jälkeen uusi omistaja on muuttanut Opel/Vauxhallin ennätysajassa voittoa tuottavaksi autonvalmistajaksi.  

Viimeisin edistysaskel on Carlos Tavaresin aikaansaama kahden suuren konsernin yhdistyminen, kun PSA Group ja FCA muodostavat yhdessä maailman neljänneksi suurimman autokonsernin. Erityiseksi tuon liikkeen tekee se, että PSA Group onnistui kahden yhtiön liittämisessä vain vähän sen jälkeen, kun Renault Nissan Allianssi epäonnistui vastaavissa neuvotteluissa.

Carlos Tavares sanoo palkinnosta: ”On suuri kunnia ottaa saada tämä arvostettu palkinto ja haluan jakaa sen kaikkien PSA Groupin työntekijöiden sekä yhteistyökumppaniemme kanssa. yhtiömme arvoihin kuuluu yhdessä voittaminen, sillä kollektiivinen voima johtaa parhaisiin tuloksiin.” 

World Car Awards -tuomaristossa on 86 jäsentä kaikkialta maailmasta ja Suomea sekä Pohjoismaita siinä edustaa Toni Jalovaara.

World Car Person 2020 -palkinto oli tarkoitus ojentaa henkilökohtaisesti Carlos Tavaresille huhtikuun 8. päivänä New Yorkin autonäyttelyssä, jonka kanssa WCA järjestettävän palkintogaalan oli määrä olla viidestoista. Vaikka NYIAS on moneen kertaan ilmoittanut, että se järjestetään suunnitelmien mukaan, eilen 10. maaliskuuta tuli ilmoitus, että näyttely siirretään elokuulle. Lehdistöpäivät ovat 26. ja 27. elokuuta ja näyttely on avoinna yleisölle elokuun 28. päivästä syyskuun kuudenteen.

Aiemmin World Car Person of the Year palkinnon ovat saaneet Håkan Samuelsson, Volvo Car Groupin pääjohtaja (2018) sekä postuumisti Sergio Marchionne, FCA:n ja Ferrarin pääjohtaja (2019).

Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Vianor kiinnittää erityishuomiota riskiryhmien turvallisuuteen

Vianor kiinnittää erityishuomiota riskiryhmien turvallisuuteen

Kahdeksan mielenkiintoista tietoa Mercedes-Benz Certified-takuuvaihtoautoista

Kahdeksan mielenkiintoista tietoa Mercedes-Benz Certified-takuuvaihtoautoista

Fordin ‘No Touch’

Fordin ‘No Touch’

Kia palvelee – auton voi huollattaa turvallisin mielin

Kia palvelee – auton voi huollattaa turvallisin mielin

Suomalaisen autokaupan rooli muuttuu kiihtyvällä tahdilla

Suomalaisen autokaupan rooli muuttuu kiihtyvällä tahdilla