Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 20 708   0

Ajettua: Nissan Cube

Ajettua: Nissan Cube
  • Nissan Cube
  • Nissan Cube

Japanilaiset autonvalmistajat kärsivät edelleen tietystä tylsyyden leimasta. Kotimarkkinoillaan ne kuitenkin irrottelevat vapaamielisillä ideoilla. Nissan antaa alkuvuodesta tästä ensimakua myös eurooppalaisille.

Kolmannen polven Cube on jo myynnissä sekä Japanin että Pohjois-Amerikan markkinoilla. Auto suunniteltiin tällä kertaa globaaliksi tuotteeksi, joten se on nelimetrisenä liki 30 senttimetriä edeltäjäänsä pidempi. Istuinpaikat se tarjoaa viidelle hengelle, ja pääntilaa riittää useimmille koripalloilijoillekin.

Japanissa auton voimanlähteenä toimii 1,5-litrainen bensiinimoottori. Voimansiirron vaihtoehtoja ovat käsivalintainen vaihteisto ja välitystään jatkuvasti muuttava CVT-automaatti. Tarjolla on myös neliveto.

Meilläkin jatkuu etuvetolinja, mutta vaihteistoissa on sama valinnanvara kuin Japanissa. Moottorit poikkeavat kuitenkin molemmista päämarkkinoista. Euroopassa voimanlähteinä toimivat 1,6-litrainen bensiinimoottori tai Renault-yhteistyön kautta saatu 1,5-litrainen turbodiesel.

Kevyt auto ja pirteä moottori muodostavat hyvän parin. Moottori vetää alhaalla hyvin ja keskialueelta punarajalle suorastaan sähäkästi. Vaihteensiirtokin toimii moitteitta, joten CVT:hen ei tarvitse välttämättä turvautua.

Ohjaus on kevyt, mutta tarkka, ja tuntoakin on tarjolla siinä määrin, että mieleen nousevat tässä lajissa kunnostautuneet Primerat ja Almerat vuosikymmenen takaa. Auto kallistelee mutkissa hieman, mutta täysin sivuttaistueton jakkara on se isompi ongelma.

Jousituskin pelaa asiallisesti. Se on sopivan pintapehmeä mukavuuden turvaamiseksi ja metelin rajaamiseksi, mutta syvempään joustettaessa riittävän tukeva suurempien heittojen selvittämiseksi.

Autoon tulee tiettävästi kaksi erihintaista perusvarustelua, ja niiden päälle kolme yksilöintipakettia. Ajonvakautus kuuluu joka tapauksessa hintaan. Suomen hinnoista ei vielä ole käsitystä, mutta jokseenkin samankokoisen Nissan Noten kalliimman pään voisi kuvitella olevan alueella.

NISSANIN mukaan ainoastaan urheiluauto GT-R:n kehitysprojekti synnytti intensiivisemmän yhteistyön suunnittelijoiden välille. Tämä on helppo uskoa. Vaikka Cubea ei ole edes tarkoitus ottaa vakavasti, siinä on monia ihailtavia piirteitä.

Tiivistelmä TM:n 20/09 artikkelista
Osta ja lue koko juttu Nissan Cubesta

Nettiauto User Rating for vehicle model : Nissan Cube

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Nissan Cube cars

test
Nissan Cube1.5, '11, 86 tkm
9 890 €
test
Nissan Cube1.5, '07, 153 tkm
8 800 €
test
Nissan Cube1.5, '07, 165 tkm
6 500 €
test
Nissan Cube1.5, '10, 136 tkm
7 100 €
test
Nissan Cube1.5, '10, 172 tkm
7 900 €
test
Nissan Cube1.6, '10, 129 tkm
8 800 €
test
Nissan Cube1.5, '09, 154 tkm
8 890 €
test
Nissan Cube1.5, '07, 150 tkm
5 700 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Nissan test drives

All test drives »
Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta