Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 24 018

Audi RS 3 - susi lampaan vaatteissa

Audi RS 3 - susi lampaan vaatteissa
  • Audi RS3
  • Audi RS3

RS 3 on lähes urheiluauto tavallisen viisiovisen auton korissa. Ulkonäköä on hieman viilattu urheilullisempaan suuntaan mutta tekniikkaa sitäkin enemmän.

Uusi Audi A3 esitellään vuonna 2013. Sitä odotellessa Audi rakensi todella mielenkiintoisen erikoismallin. RS 3:n moottori on viisisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori. Moottori on samanlainen kuin Audi TT RS:ssä ja tehoa siinä on 250 kilowattia. Suurin turboahtimen tuottama ahtopaine on 1,2 baaria.

Moottori on sijoitettu auton keulalle poikittain ja sen yhteydessä on aina seitsenvaihteinen S-Tronic-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Vaihteistossa molemmat kytkimet ovat märkiä eli öljykylvyssä. Neliveto perustuu Haldex-monilevykytkimeen. Voimansiirron komponentteja on vahvistettu vastaamaan RS 3:n voimaa.

Vaihteistossa on kaksi ohjelmaa: D normaaliin ja S urheilulliseen ajoon. S-asento käyttää ajossa selvästi korkeampia pyörintänopeuksia eli pienempää vaihdetta, ja moottorijarrutus on voimakkaampi. Lisävarusteena autoon on saatavilla vaihtoviikset ohjauspyörän taakse.

Pakoputkistosta on tehty kaksikanavainen. Vasemmassa pakoputkessa on läppä, joka ohjaa pakovirtausta tarvittaessa ohi takavaimentimen. Tällä parannetaan kaasun virtaavuutta ja pakoääntä suurissa kuormitustilanteissa. Läpän voi kääntää myös kojelaudassa olevasta napista.

Auton luoteen mukaisen ajettavuuden saavuttamiseksi on tehty lukuisia pieniä muutoksia. Jousitus on onnistunut kompromissi mukavuuden ja urheilullisuuden välillä. Kovuus ei häiritse, mutta silti alusta on kuin kotonaan mutkaisilla osuuksilla. Auto ei juuri kallistele tiukoissa kaarteissa.

RS 3:n sähköisesti tehostettu ohjaus on kevyt mutta silti erittäin tunnokas. Keveys yhdessä hyvin toimivan vaihteiston kanssa tekee autosta helpon käsitellä ahtaissa paikoissa ja kaupunkien ruuhkaliikenteessä. Vauhdin kasvaessa ohjaustehostus vähenee ja ohjaukseen tulee sopivasti jämäkkyyttä.

Auton ajonvakautuksessa on kolme asentoa. Vakiotila toimii hyvin normaalissa ajossa ja sport-mode on tätä sallivampi. Ajonvakautuksen voi kytkeä myös kokonaan pois päältä.

RS 3:ssa on lähtöjärjestelmä. Se mahdollistaa nopeat lähdöt kaasu pohjassa mutta sopivilla lähtökierroksilla ja renkaan luistolla. Voimakkaissa kiihdytyksissä auton voimavarat huomaa parhaiten nopeusmittarista. Kiihtyminen on todella nopeaa mutta sivistynyttä, koska ohjaus ei vetele lainkaan.

Tiivistelmä TM:n 7/11 artikkelista.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Audi RS3

     
Read user reviews or write your own »

For sale Audi RS3 cars

test
Audi RS32.5, '16, 65 tkm
64 880 €
test
Audi RS32.5, '15, 73 tkm
53 880 €
test
Audi RS32.5, '17, 75 tkm
68 490 €
test
Audi RS32.5, '19, 63 tkm
69 900 €
test
Audi RS32.5, '15, 96 tkm
64 880 €
test
Audi RS32.5, '18, 37 tkm
68 900 €
test
Audi RS32.5, '15, 90 tkm
58 900 €
test
Audi RS32.5, '18, 57 tkm
69 800 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Audi test drives

All test drives »
Audi RS3 – Hys, peto nukkuu

Audi RS3 – Hys, peto nukkuu

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 – Entistäkin terävämpi