Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 18 243   0

Houkutuslintu: Hyundai Veloster 1,6 GDI

Houkutuslintu: Hyundai Veloster 1,6 GDI
  • Hyundai Veloster
  • Hyundai Veloster

Hyundai houkuttelee asiakkaita uusista autoluokista. Ensimmäisenä tuotantoon valmistuu kolmiovinen Veloster. Kun houkutuslinnusta puhutaan, niin Velosterissa ainakin muoto ja väri täsmäävät; tätä pientä kanarianlinnun keltaista coupéa on vaikea olla huomaamatta liikennevirrasta.

Hyundai Veloster vie korealaistehtaan uuteen segmenttiin, jossa yhtiö pitää mittapuunaan Volkswagen Sciroccoa. Velosterin päämitat ovat hyvin lähellä sitä. Ulkomitoiltaan se on hieman pienempi, mutta auton akseliväli on 72 mm pidempi.

Hyundai Veloster eroaa perinteisistä coupé-malleista persoonallisen, mutta myös käytännöllisen oviratkaisunsa ansiosta. Matkustajat astuvat Velosteriin ainoastaan auton oikealta puolelta, jossa on kaksi ovea.

Hyundain tavoitteena oli suunnitella auto, joka erottuu ja jonka tunnistaa liikennevirrasta ensi silmäyksellä Hyundaiksi. Velosterin persoonallinen takaosa jatkaa auton huomiota herättävää ulkomuotoa.

Hyundai Velosterin keulalla nähdään aluksi vain Hyundain uusi nelisylinterinen 1,6-litrainen, muuttuvalla venttiilienajoituksella (CVVT) varustettu 103 kilowatin suorasuihkutusbensiinimoottori.

Vaihteistoksi tarjotaan kuusivaihteista manuaalia sekä myöhemmin Hyundain omaa kuusinopeuksista DCT-kaksoiskytkinvaihteistoa, joka esitellään ensimmäisenä juuri Velosterin yhteydessä.

Suomeen tuotavassa Velosterissa suositaan ISG-moottoriversiota, jossa moottorin sammutusautomatiikan ansiosta päästöt ovat 132 g/km. ISG:n avulla 1,6 litran moottorin arvioitu yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,6 litraa sadalla. Hyundai ilmoittaa Velosterin huippunopeudeksi 201 km/h, ja kiihdytys 0-100 km/h vie aikaa 9,8 sekuntia.

Etuvetoisen Velosterin tuotanto käynnistyy Koreassa toukokuussa. Ensimmäiset autot saapuvat Eurooppaan viisi viikkoa tuotannon aloittamisesta. Suomeen Velosteria odotetaan aikaisintaan loppuvuodesta. Velosterilla ei ole vielä hintaa, mutta se aiotaan asettaa Euroopan laajuisesti hieman Sciroccoa edullisemmalle tasolle.

Kohtuuhintaiselle urheiluautolle löytyy aina kysyntää. Nähdyn, koetun ja pienimuotoisen koeajonkin perusteella jäi kaipaamaan ainoastaan moottorin alarekisteristä väkevämmin vääntävää turbomoottoria, joka Hyundain salaperäisyydestä päätellen on kenties tulossa.


Tiivistelmä TM:n artikkelista 9/2011


Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.Nettiauto User Rating for vehicle model : Hyundai Veloster

     
4.7
Read user reviews or write your own »

For sale Hyundai Veloster cars

test
Hyundai Veloster1.6, '12, 121 tkm
12 500 €
test
Hyundai Veloster1.6, '13, 95 tkm
10 800 €
test
Hyundai Veloster1.6, '11, 130 tkm
9 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Hyundai test drives

All test drives »
Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30

Hyundai kehitti ennakoivan automaattivaihteiston

Hyundai kehitti ennakoivan automaattivaihteiston