Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 43 025   0

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW
  • Opel Astra
  • Opel Astra

Opel Astran 60 000 kilometrin käyttötesti sujui kaksijakoisissa tunnelmissa. Auton ominaisuudet ovat monessa suhteessa kiitettäviä, mutta valitettavasti käyttötestiautomme ei ollut kaikkein laadukkain tehtaan linjalta tullut yksilö.

Testiin päätettiin pyytää Astra uudella 1,4-litraisella, 103 kilowatin tehoisella turbomoottorilla. Se korvaa Opelin mallistossa vapaastihengittävän 1,8-litraisen ja on merkin ensimmäinen pieni ahdettu bensiinimoottori sekä ensimmäinen nykysuuntauksen mukainen downsizing-sovellus.

Varustetasoksi valittiin Sport, jonka merkittävimpiä ominaisuuksia ovat urheilulliset etuistuimet, 17-tuumaiset pyörät, sähkötoiminen seisontajarru, kaksialueinen ilmastointi ja ajotietokone. Perushinta tälle autolle oli testin alkaessa 24 475 euroa.

Lisävarustelistalta poimittiin 1 669 euron hintainen Premium-varustepaketti. Se sisältää älykkäät, kuviotaan ajotilanteen mukaan muuttavat AFL-ksenonajovalot, joihin kuuluu myös kaukovaloautomatiikka. Halusimme tutkia tässä autoluokassa vielä harvinaisen varusteen toimivuutta kotimaisissa olosuhteissa.

Lisäksi pakettiin kuuluvat pysäköintiavustimet edessä ja takana, sähköisesti taittuvat taustapeilit ja takaovien sähköikkunat.

Opel Astran käyttötestistä jäi kaksijakoinen jälkimaku.

Auto on monessa suhteessa erinomainen tuote. Sen ajettavuus sai testin kuluessa käytännössä pelkkää kiitosta.

Ohjaus on tunnokas, kulku on suuntavakaata, ja jousitus tarjoaa isomman auton tuntua.

Vaikka huollontarve on periaatteessa vähäinen, korjaamolla Astramme kuitenkin vieraili tarpeettoman usein.

Jo testin alussa hämmästeltiin moottorin voimattomuutta ja satunnaista nykimistä alakierrosalueella.

Auto vietiin 9937 km:n kohdalla MetroAuto Viikin Opel-huoltoon tutkimuksiin, mutta vikakoodeja ei löytynyt, eikä huollossa vaivauduttu asiaan perehtymään syvällisemmin.

Voimattomuudesta valitettiin korjaamolle vielä kahdesti, sillä 24 782 km:n kohdalla tehty ohjelmistopäivityskään ei auttanut.

Mittasimme sen jälkeen omalla testerillämme OBD-liitännästä ajon aikana ahtopaineen kehittymistä. Paine kyllä nousi luvattuun 0,9 baariin, mutta täydellä kaasulla 1 850 r/min kohdalla paine oli 0,5 baaria ja nousi hyvin hitaasti. Jotain hämärää ahtimessa tai sen ohjauksessa siis oli.

Käyttötestissä on kuitenkin tapana toimia tavallisen asiakkaan tavoin, ja asiasta valitettiin jälleen 30 000 km:n huollossa. Kun LänsiAuto Magneetin huolto ilmoitti, että kyseessä on ominaisuus eikä vika, katsoimme että kaikki voitava on asian hyväksi tehty ja tähän on tyytyminen.

Huoltamoissa ei selvästikään ollut intoa tai aikaa paneutua asiaan, sillä minkään huollon yhteydessä autoa ei koeajettu paria kilometriä pidempään.

Käyttötestimme perusteella Astraa on ominaisuuksiensa perusteella helppo suositella, tosin tietyin varauksin. Se on miellyttävä matkakumppani, mutta samalla on oltava valmis sietämään pieniä häiriöitä.Tiivistelmä TM:n artikkelista 14/2011


Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Nettiauto User Rating for vehicle model : Opel Astra

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Opel Astra cars

test
Opel Astra1.6, '18, 31 tkm
23 000 €
test
Opel Astra1.4, '17, 102 tkm
15 000 €
test
Opel Astra1.0, '18, 21 tkm
18 200 €
test
Opel Astra1.4, '18, 51 tkm
19 100 €
test
Opel Astra1.4, '18, 34 tkm
21 900 €
test
Opel Astra1.4, '18, 35 tkm
17 500 €
test
Opel Astra1.4, '17, 5 tkm
18 450 €
test
Opel Astra1.0, '17, 30 tkm
16 400 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Opel test drives

All test drives »
Opel Astra – Das vuoden auto

Opel Astra – Das vuoden auto

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

TM ensitestissä Opel Astra

TM ensitestissä Opel Astra

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel uudisti hyötyautonsa