Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 19 775   0

Koeajo Hyundai Coupé

Koeajo Hyundai Coupé
  • Hyundai
  •  
  •  
  •  

Tämänkertainen koeajoraportti on Hyundai Coupé 2.0 16V FX:stä, joka on Hyrylässä toimivan Auto-Expert Ekroosin esittelyauto ( http://www.auto-expertekroos.fi ).

ENSIVAIKUTELMA

Tämä on auto, joka on kiehtonut jo siitä lähtien, kun otin siitä ”kylmät tyypit” viime syksyn Helsinki Motor Show:ssa. Ulkonäöllinen muutos edelliseen Hyundain Coupé -malliin on sikäli merkittävä; että autoa tuntematon voisi yhtä hyvin luulla sitä Toyota Celicaksi, Mazdaksi, Fiatiksi, Subaruksi tai jopa Lexukseksi.
Sisätilat ovat aivan viime vuosina tutuksi tullutta uutta linjaa: alumiinikehyksiset pyöreät ja selkeät mittarit, ja alumiinisomistetta siellä sun täällä. Vähän niin kuin Audi TT:ssä, Ford Mondeossa ja Mazda 6:ssa. Istuin on voimakkaasti muotoiltu ja autoon asettaudutaan istumaan. Penkin säätövara taaksepäin on riittävä, ja keskisuurella (184 cm) kuskilla on tilaa yllin kyllin. Tunnelma on kuitenkin samalla tavalla tiivis, kuin viime viikolla ajamassani Audi TT:ssä. Tuulilasi on suhteellisen kaukana, ja sivuikkunalinja on korkea ja sivuikkunat kovin pienet. Ikkunoiden koosta seuraa se, että risteyksestä on hiukan hankala kurkkia risteävää liikennettä.
Nahkaisessa, juuri sopivan kokoisessa ohjauspyörässä on korkeudensäätö, joka auttaa sopivan ajoasennon löytämistä. Penkin selkänojansäätö on portaallinen, mutta sopiva kaltevuus löytyy hakemalla. Ulkopeilit ovat sikäli erikoiset, että ne ovat varrelliset, mutta samalla erittäin suuret. Vähän niin kuin pakettiautossa!
Koreassa valmistettu sportti? Siitähän otetaan selvää!

AJOSSA

Hyundai on helppo ajettava. Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy erittäin kierrosherkkään koneeseen ja loistavaan ohjaustuntumaan. Seuraavaksi huomaa alustan luonteen: KIVIKOVA. Näillä eväillä odotukset koeajosta kasvavat uusiin mittoihin. Ajo-ominaisuudethan ovat monien tekijöiden summa, mutta nyt täytyy kyllä nostaa karvahattua Korean pojille, jotka ovat loihtineet Hyundaihin rata-automaisen alustan, joka on kuitenkin arkiliikenteessä mukava. Pientä herkkyyttä ajouriin on havaittavissa; ja kuopat ylitetään niin, että takapuolessa tuntee.. Makuasia, mutta minua tällainen alusta puhuttelee. Vastapainona auto ei niiaile eikä nyöki, ja kurvaan voi mennä ihan niin lujaa kuin sielu sietää. Jarrut ovat nykytyyliin ylitehostetut, mutta tottuminen vie vain hetken. Vaikka rengastus on maltillinen 205-55R16, en saanut renkaista minkäänlaista ääntä aikaan, vaikka aika reippaasti yritinkin. Onnistuneen alustan ansiosta auto tuntuu huomattavasti ripeämmältä kuin se on paperilla. Ja mutka-ajossa se onkin ripeä, kun alusta on säädetty kohdalleen.

Miinusta: sisustan laadussa on pientä sanomista; pientä kolinaa apukuskin penkistä ja vaihdekepin nupin koriste oli irti jo näillä kilometreillä.

VARUSTEET

ABS-jarrut, EBD, käynnistyksenestojärjestelmä, ajotietokone, antenni ja 4 kaiutinta, diskanttikaiuttimet edessä, 16 tuuman alumiinivanteet, Mica -värilisä, keskuslukitus, ohjaustehostin, vararengas tilapäiseen käyttöön, sähkötoimiset ikkunat edessä, sähkösäätöiset, korinväriset ulkopeilit, tummennetut ikkunat, turvatyyny kuljettajalle ja etumatkustajalle, ajovaloautomatiikka, ajovalojen korkeuden säätö, digitaalikello, irroitettavat pääntuet edessä, istuimen korkeudensäätö kuljettajan penkissä, kahdessa (50/50) osassa taittuva takaistuin, käyntinopeusmittari, keskikonsoli, kolmipisteturvavyöt kaikilla paikoilla, 4 kpl, korinväriset puskurit, kyynärnojat ovissa, lisäjarruvalo, osamatkamittari, penkinlämmitin edessä, sisältä sähköisesti avattava tavaratilan kansi, sivutörmäyssuojat, sumuvalot edessä ja takana, tavaratilan verkko, tuhkakuppi edessä, tupakansytytin, turvapuskurit, turvavöiden esikiristimet edessä, yö/päiväasento sisätaustapeilissä.

Tarpeeksi? Mukavuusvarusteena autossa oli mukitelineitä kaksin kappalein. Itse tilaisin ilmastoinnin edellä mainittujen lisäksi.

Tekniset tiedot (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 138 hv
Vääntö 182 Nm
Huippunopeus 206 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,2 sekuntia
Kulutus: 6,9 8,8 12 litraa sadalla

YHTEENVETO

Hyundai Coupé ylitti odotukset. Auto on erittäin hyvä ajaa, ja paperilla olevat teholukemat yllättivät sikäli, että tuntuu kuin tehoa olisi 160 – 170 hv ilmoitetun 138 hv:n sijaan. Hyundai on ajossa hiljainen, kone vääntää mukavasti ja tuntuma tiehen on erinomainen. Auto on kaupungissa ketterä ja maantiellä todella vakaa. Tilat ovat yksin tai kaksin kulkevalle mainiot ja takakonttiinkin mahtuu tavaraa yllin kyllin. Joitakin kuljettajia saattaa häiritä alustan kovuus, mutta siitä on hyötyä kun mennään pikkuisilla mutkateillä. Autoa on erittäin helppo hallita, ja se jos mikä on turvallisuustekijä.

Koeajettu Hyundai Coupé, vuosimallia 2002, mittarissa 900 km, on myytävänä 28.700 eurolla. Lisätiedot Hyundaista ja kuvat http://www.nettiauto.com/21094 . Auto-Expert Ekroosin puhelinnumero on 09 27476161.

For sale Hyundai cars

test
Hyundai Kona, '21, Undriven
48 900 € (incl. VAT)
test
Hyundai i301.4, '21
30 890 €
test
Hyundai i301.0, '21, 1 tkm
30 900 €
test
Hyundai i301.0, '21, Undriven
27 250 € (incl. VAT)
test
Hyundai i301.6, '21
28 990 €
test
Hyundai i101.0, '20, 12 tkm
16 900 € (incl. VAT)
test
Hyundai i301.4, '20, 1 tkm
25 800 €
test
Hyundai Kona1.6, '20, Undriven
30 400 € (incl. VAT)
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Hyundai test drives

All test drives »
Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30

Hyundai kehitti ennakoivan automaattivaihteiston

Hyundai kehitti ennakoivan automaattivaihteiston