Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 22 328   0

Koeajossa BMW X3 xDrive20d

Koeajossa BMW X3 xDrive20d
  • BMW X3
  • BMW X3

BMW X3 kilpailee asiakkaista, joilla on halua ja varaa nauttia pienoisesta ylellisyydestä. Siitä on maksettava vähän ylimääräistä, mutta se oikeuttaa myös kriittisempään arvosteluun. Tämä BMW:llä kyllä tiedetään.

BMW X3:n myynti Suomessa alkaa kahdella eri moottorivaihtoehdolla: koeajoauton kaksilitraisella dieselmoottorilla ja kolmelitraisella ahdetulla bensiinimoottorilla. Myöhemmin ohjelmaan tulevat myös kolmelitrainen turbodiesel ja samankokoinen vapaasti hengittävä bensiinimoottori.

BMW:n kaksilitrainen dieselmoottori on tuttu aikaisemmista malleista. Moottorin huipputehoa ja suurinta vääntöä on kuitenkin aina säädetty korimallin mukaan. Moottorin jatkeena on nyt kahdeksanvaihteinen ZF:n valmistama automaattivaihteisto, joka vuoden iästään huolimatta on jo monissa muissakin automalleissa.

Nelivetojärjestelmä on sama kuin BMW:n muussakin nykymallistossa. Voima välittyy äärimmillään niin, että kaikki voima on joko takana, tai sitten se jakautuu etu- ja takapään kanssa tasan. Tasanopeudella ja suoraan ajettaessa voima jakautuu suhteessa 40/60 eteen ja taakse.

Vaihteiston toiminta on sekä kaupunki- että maantieajossa mallikelpoista. Vaihteet vaihtuvat taajamaliikenteessä usein, mutta sen huomaa vain pakoäänen muutoksena. Pitkässä moottorijarrutuksessa vaihdot erottuvat myös hidastuvuuden asteittaisena kasvamisena, joskaan eivät häiritsevästi.

Lähes värinätön moottori reagoi kaasunpainallukseen nopeasti. Mitään maagisia voimia ei ole tarjolla, mutta helposti hallittavaa käyttövoimaa on jaossa kaikilla pyörintänopeuksilla.

Koeajoautossamme on lisävarusteena automaattisesti säätyvät iskunvaimentimet, jotka reagoivat tienpinnan muutoksiin ja kuljettajan ajotyyliin elektronisten tunnistimien avulla. Valinnaisvarusteisen jousituksen mukana tulevat myös Normaali-, Sport-, ja Sport Plus -ajo-ohjelmat, jotka voi valita keskikonsolin kiertokytkimestä. Sportin ja Sport Plussan ainoa ero on siinä, että jälkimmäisessä ajonvakautuksen ja luistoneston toiminta on sallivampi.

Sport-ohjelman erot normaaliin ovat vähäisempi ohjaustehostus, nopeammin reagoiva kaasupoljin, nopeammin vaihtava ja pienempiä vaihteita käyttävä vaihto-ohjelma sekä tiukempi iskunvaimennus.

Jousitus on jo pehmeimmässä tilassaan napakka, muttei epämukava. Kun valitaan ajo-ohjelmaksi Sport tai Sport Plus, iskunvaimentimet ovat tiukimmillaan. Silloin huonopintainen lumitie aiheuttaa epämukavia värinöitä.

BMW X3 on pääosin hyvin viimeistelty kulkupeli, jolla tulee toimeen monissa eri olosuhteissa. Vaihteiston ja moottorin toiminta on sen ehdoton valttikortti. Hyviin ominaisuuksiin lukeutuvat myös jousitusmukavuus ja meluttomuus. Mihin suuntaan kesärenkaat ja kuiva asfaltti ohjausta vie, se selviää ensi kesänä.
Tiivistelmä TM:n 4/11 artikkelista.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauto User Rating for vehicle model : BMW X3

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale BMW X3 cars

test
BMW X32.0, '21, Undriven
66 590 € (incl. VAT)
test
BMW X32.0, '21, 1 tkm
69 790 € (incl. VAT)
test
BMW X32.0, '21, Undriven
71 252 € (incl. VAT)
test
BMW X32.0, '21, Undriven
71 152 € (incl. VAT)
test
BMW X32.0, '21, Undriven
75 071 € (incl. VAT)
test
BMW X32.0, '20, 29 tkm
61 880 €
test
BMW X3, '20, Undriven
70 473 €
test
BMW X32.0, '20, 1 tkm
67 490 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More BMW test drives

All test drives »
BMW X3 – Koneen mitalla paremmaksi

BMW X3 – Koneen mitalla paremmaksi

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista