Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 13 628   0

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B

Uusi SLK matkii ulkomuodollaan selvästi isompaa SLS AMG:tä. Suorituskyvyssä autot ovat eri sfääreissä, mutta kompakti SLK antaa silti eväät hauskanpitoon ja lämpimästä säästä nautiskeluun.

Edelliseen sukupolveen verrattuna SLK on vaihtanut muotoilullista suuntaa. Sisuskalutkin ovat täysin uudet, mutta mittasuhteet ovat jokseenkin ennallaan. Varustetarjonta on kasvanut selvästi, ja moottorisukupolvi on vaihtunut kaikissa teholuokissa V6:sta nelisylinteriseen perusversioon.

SLK:n varustelu on helppoa, jos kukkaron nyörit antavat periksi. Erilaiset varustepaketit auttavat nostamaan auton hintaa helposti tuhansilla euroilla.

Vakiovarustelu kattaa kaikki tärkeimmät turvavarusteet ja joitakin toiminnallisia herkkuja, kuten vakionopeudensäätimen ja bluetooth-puhelinvalmiuden. Positiivisin yllätys ovat vakiovarusteiset kaksoisksenonvalot.

SLK tuntuu ripeältä jo tällä kesyimmällä moottorilla, muttei aivan niin ripeältä kuin valmistajan ilmoittamat arvot antaisivat ymmärtää. Moottorissa on hyvä perusvääntö alakierroksilla, mutta turboa joutuu herättelemään syvillä ja pitkillä polkaisuilla.

Polttoaineenkulutus on ehkä aavistuksen koholla auton ulkomittoihin ja painoon suhteutettuna mutta täysin hyväksyttävissä. Jos kulutuksen minimointi kuitenkin sattuu kiinnostamaan, kannattaa harkita missä olosuhteissa kattoa pitää auki.

Korirakenne on saatu niin jäykäksi, ettei sen myötäämisiä huomaa, eikä ainakaan muutaman tuhannen kilometrin jälkeen vielä esiintynyt merkkiäkään nitinöistä tai natinoista. Jousitus koostuu edessä hieman tavallista monimutkaisemmasta joustintukiratkaisusta, ja takana käytetään monivarsituentaa.

Tavallisimmin vastaan tulevissa tilanteissa ohjaus toimii todella hienosti. Maanteillä ja moottoriteillä se on riittävän rauhallinen, ja tiukoista kaarteista selviää minimaalisilla liikkeillä. Ohjaus ei ole liian kevyt tai jäykkä, ja pidon tunnustelu nopeissa kaarteissa on helppoa.

Ajonvakautus puuttuu alkaviin luistoihin selkein ottein, eikä sitä saa kokonaan pois päältä. Off-asennossa luistonrajoitus on poissa pelistä niin kauan kuin auto pysyy suorassa.

SLK jatkaa tuttua linjaa. Edeltäjään verrattuna ulkonäkö on muuttunut osittain voimakkaasti, mutta käytännössä erot ovat makuasioiden tasolla. Turbomoottoreilla kultusta on saatu kuriin, ja perusmoottorin suorituskykykin riittää hienosti. Avoautoilu on elämys, mutta SLK hoitaa hienosti myös coupén tehtävät, joten se sopii mainiosti ympärivuotiseen käyttöön.


Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/2011

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz B

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz B cars

test
Mercedes-Benz B1.6, '13, 70 tkm
16 100 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '15, 339 tkm
8 500 €
test
Mercedes-Benz B, '16, 51 tkm
19 990 €
test
Mercedes-Benz B, '16, 35 tkm
22 600 € (Tax free)
test
Mercedes-Benz B1.6, '12, 201 tkm
18 500 €
test
Mercedes-Benz B1.5, '12, 300 tkm
6 990 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '15, 360 tkm
9 000 €
test
Mercedes-Benz B1.8, '12, 152 tkm
13 200 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML