Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 13 625   0

Koeajossa Mini Cooper D Countryman

Koeajossa Mini Cooper D Countryman
  • Mini Cooper
  • Mini Cooper

Mini laajentaa repertoaariaan. Sporttisen pikkuauton rinnalle saadaan nyt pieneksi perheautoksi venytetty näkemys modernista Ministä. Muuttuneista mittasuhteista huolimatta sukulaisuussuhde on selvä.

Isommalle Minille on valittu korimalli tämän hetken kuumimmin kasvavan autotyypin mukaan. Se on korotettu katumaasturimaiseen tyyliin, mutta neliveto on lisävaruste ja saatavana vain vääntävimpien moottoreiden yhteyteen.

Nelivedolle riittävän vääntävä moottori nyt koeajetun Cooper D:n 1,6-litraisen turbodieselin lisäksi on Cooper S:n 1,6-litrainen bensiiniturbo. Loputkin kolme moottorivaihtoehtoa ovat 1 598-kuutioisia, mutta vapaasti hengittävät bensiinimoottorit ja pienitehoinen diesel saavat pärjätä etuvetoisina.

Koeajoyksilömme varustelu ei näytä tai tunnu missään määrin ylenpalttiselta, mutta auton 27 921 euron lähtöhinnan päälle on silti onnistuttu kokoamaan 9542 euron verran ekstraa.

Cooper D:ssä on turbodieselin tehokkaampi versio, vaikkei sekään edusta kilowateillaan aivan kokoluokan kärkeä. Suurin vääntömomentti on sentään varsin hyödylliset 270 newtonmetriä. Parasta on kuitenkin sähkömekaanisella säädöllä varustetun muuttuvageometrisen turboahtimen reaktionopeus. Kaasupolkimen liikkeen ja vääntömomentin kohoamisen välinen viive on minimaalisen lyhyt.

Moottori ei jää hengettömäksi suuremmallakaan kuormalla ajettaessa, ja menohalut ovat dieselin alavireisellä kierrosalueella toimittaessa enemmän kuin kunnossa.

Vaihteisto on kuusivaihteinen ja käsivalintainen. Vaihdekeppi on pitkähkö, mutta sen liikkeet ovat urheilullisen lyhyet.

Alustarakenteet ovat nelivetomahdollisuudesta huolimatta periaatteeltaan samanlaiset kuin muissakin Mineissä. Edessä käytetään McPherson-joustintukia, ja takana erillisjousitus on toteutettu kolmivartisella ratkaisulla. Vain taka-akseliston apurunkoa on pitänyt hieman muokata kardaaniakselin huomioon ottamiseksi.

Perusalustan lisäksi saatavilla on sentin matalampi urheilullinen alusta, mutta jo näillä tuumaa vakiopyöriä isommilla vanteilla ja niille sopivilla jäykkäkylkisillä runflat-renkailla kyyti on kovaa. Isommista heitoista jousitus selviytyy hienosti, mutta karkeat pinnat tai terävät epäjatkuvuuskohdat saavat alustan tuntumaan voimakkaan pintakovalta.

MININ perhemalli on huomiota herättävän näköinen ulkoa ja sisältä, muttei kaikilta osin käytettävyydeltään aivan parasta mahdollista tasoa. Sen ajo-ominaisuudet kestävät kovaakin kiusaamista, mutta tavallisilla siirtymillä auto tuntuu välinpitämättömältä. Balanssia kokonaisuuteen tuo suorituskykyä ja polttoainetaloutta sopivasti yhdistelevä dieselmoottori.


Tiivistelmä TM:n artikkelista 20/2010.


Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Nettiauto User Rating for vehicle model : Mini Cooper

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Mini Cooper cars

test
Mini Cooper1.6, '12, 188 tkm
7 400 €
test
Mini Cooper1.6, '13, 78 tkm
10 650 €
test
Mini Cooper1.5, '15, 55 tkm
15 500 €
test
Mini Cooper1.6, '11, 158 tkm
8 900 €
test
Mini Cooper1.5, '14, 211 tkm
9 900 €
test
Mini Cooper1.6, '09, 171 tkm
8 900 €
test
Mini Cooper1.5, '18, 15 tkm
24 900 €
test
Mini Cooper1.5, '15, 128 tkm
17 000 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mini test drives

All test drives »
Mini Cooper SD – Hauskuutta diesel-voimin

Mini Cooper SD – Hauskuutta diesel-voimin

Isot saappaat täytettävinä: Mini John Cooper WRC

Isot saappaat täytettävinä: Mini John Cooper WRC

Mini Countryman Hybrid – Pistokkeen verran parempi

Mini Countryman Hybrid – Pistokkeen verran parempi

Mini Cooper Clubman – Maxi-Mini

Mini Cooper Clubman – Maxi-Mini

Mini John Cooper Works – Ilopilleri ja erektiolääke

Mini John Cooper Works – Ilopilleri ja erektiolääke