Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 23 946   0

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa
  • Toyota Yaris
  •  
  •  
  •  

Yarisin kolmatta sukupolvea on suunniteltu ja toteutettu turvallisin ja usein käytetyin menetelmin. Enemmän tilaa, järkevämpiä ratkaisuja, hienompia varusteita ja kaikki tietenkin samaan hintaan.

Uusi Yaris astuu vaativiin saappaisiin. Molemmat edeltäjät ovat etenkin Suomessa majoittuneet myyntilistojen kärkisijoille, ja asiakkaat ovat pysyneet enimmäkseen tyytyväisinä. Lisähaastetta tuo kuitenkin jatkuvasti tarjonnaltaan ja laadultaan kehittyvä pienten autojen luokka.

Koeajoautossamme on 1,3-litrainen bensiinimoottori. Kahdesta bensiinivaihtoehdosta suurempi merkitään kauppanimessä 1,33-litraiseksi erotukseksi edellisestä moottorisukupolvesta, mutta normaalein pyöristyssäännöin kyseessä on siis 1,3-litrainen moottori.

Autossa on lisäksi ulkonäköpainotteinen Style-varustepaketti ja portaattomasti välitetty automaattivaihteisto. Monipuolinen kokonaisuus ei ole kaikkein voimakkain myyntimagneetti, mutta senkin hinta jää vielä alle 20 000 euron.

Myydyimmässä versiossa on oletettavasti sama moottori kuusivaihteisella käsivalintaisella vaihteistolla sekä Sol-varustetaso. Tutustumme tähän autoon lähemmin numerossa 4/12 julkaistavassa talviautovertailussa.

Muut moottorivaihtoehdot ovat 1,0-litrainen bensiinimoottori ja 1,4-litrainen turbodiesel. Pienempi kolmisylinterinen bensiinimoottori on saatavana ainoastaan viisivaihteisella manuaalivaihteistolla, kun taas dieselin jatkeeksi voi valita kuusivaihteisen manuaalin tai robottivaihteiston.

Neljän eri varustetason lisäksi Yarisin saa sekä kolmi- että viisiovisena, joista jälkimmäinen on ehdottomasti halutuin. Kun värivaihtoehtojakin on peräti kymmenen, voi Yarisin räätälöidä monen näköiseksi.

Matkustamon tilat riittävät mainiosti neljälle aikuiselle, ja myös turvaistuimien kanssa tulee toimeen. Auton tavaratila on kokoluokalle tyypillinen.

Koeajoauton 1,3-litrainen bensiinimoottori kehitettiin pari vuotta sitten silloisen Yarisin voimanlähteeksi ja on edelleen teknisine ratkaisuineen luokassaan uudenaikainen moottori.

Polttoaineenkulutus on edellisen Yarisin vanhempaan 1,3-litraiseen moottoriin verrattuna hyvin samanlaista.

Hihnakäyttöinen CVT-automaattivaihteisto on saatavana vain 1,3-litraisen moottorin yhteydessä, ja silloin autossa tulee olla vähintään toiseksi halvin Sol-varustus. Automaatin lisähinta on noin 1 300 euroa.

Vaihteistossa on liikkeellelähtöä varten useimpien tavallisten automaattien tapaan momentinmuunnin, ja lähdöt sujuvat pehmeästi sekä hitaalla että nopealla kiihdytyksellä.

Kaupungissa ja kuormattuna pienivääntöiset moottorit ovat usein työläitä ajaa, koska liikkeellelähtö ja vaihtaminen vaativat keskittymistä polkimien käytössä.

Tällaisella automaatilla tuskailu poistuu, kun kuljettajan raskain tehtävä on painaa kaasupoljinta vähän syvemmälle.

Vaihtoehtoisesti vaihdevivusta tai ohjauspyörän painikkeista voi valita 7-portaisen vaihtamistoiminnon.

YARIS yllättää ainoastaan yllätyksettömyydellään. Hyvä ajokäytös ääritilanteissa ja suuri kääntöympyrä ovat ainoat ominaisuudet, joissa Yaris edustaa ääripäitä. Yaris on diplomaattinen, se ei ota kantaa eikä järisytä, mutta hoitaa tehtävänsä autona.


Tiivistelmä TM:n 2/2012 artikkelista
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Toyota Yaris

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Toyota Yaris cars

test
Toyota Yaris1.5, '20, 10 km
23 880 € (incl. VAT)
test
Toyota Yaris1.5, '20, 20 km
23 880 € (incl. VAT)
test
Toyota Yaris1.5, '20, 5 tkm
20 890 € (incl. VAT)
test
Toyota Yaris1.5, '20, 2 tkm
26 500 € (incl. VAT)
test
Toyota Yaris1.5, '20, 8 tkm
18 900 €
test
Toyota Yaris1.5, '20, 9 tkm
20 900 € (incl. VAT)
test
Toyota Yaris1.5, '20, Undriven
24 900 € (incl. VAT)
test
Toyota Yaris1.5, '20, Undriven
22 700 € (incl. VAT)
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Toyota test drives

All test drives »
Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle

Tyypit: Toyota Yaris Turbo

Tyypit: Toyota Yaris Turbo

Koeajo Toyota Yaris

Koeajo Toyota Yaris