Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 15 092   1

Kun perhe on paras: Volkswagen Sharan

Kun perhe on paras: Volkswagen Sharan
  • Volkswagen Sharan
  • Volkswagen Sharan

Sharan tarkoittaa persian kielellä kuninkaiden kuljettajaa. Sen tehtävänä on kuitenkin palvella tavallisia ihmisperheitä, jotka arvostavat tilavuutta ja monikäyttöisyyttä autossaan. Siinäkin on haastetta kerrakseen.

Oli helppo valita moottori koeajoautoomme, sillä Suomen ohjelmassa on tarjolla vain kaksilitrainen diesel. Sen sijaan vaihteistomahdollisuuksia on kaksi, käsivalintainen tai kaksoiskytkinvaihteisto. Koeajoautossa on jälkimmäinen.

Seitsemänpaikkainen koeajoautomme muuntuu näppärästi kvintetille sopivaksi, kun kolmas istuinrivi taitetaan lattiaan. Viisipaikkaisessa mallissa tuota rakennetta ei ole, mutta kuusipaikkaisessa on taas kolme riviä ja kaksi istuinta per rivi.

Koeajoautomme varustetaso on Comfortline, joka on tällä hetkellä ainoa mahdollinen. Ensi kesänä tulevaan nelivetomalliin saa myös Highline-varustetason. Comfortlinen sisältö on muuten varsin kattava, mutta ksenonajovalot siitä puuttuvat.

Sharanin kaksilitrainen yhteispaineruiskutteinen dieselmoottori on nähty monen Volkswagenin keulalla. Moottori vetää läpi toiminta-alueen tasaisesti. Moottorin kiitettäviä ominaisuuksia ovat myös hiljaisuus ja värinättömyys. Volkswagenissa on nyt ensimmäistä kertaa Selective Catalytic Reduction -järjestelmä, jonka tehtävänä on typenoksidien vähentäminen.

Suorituskykymittauksissa jäimme harvinaisen paljon tehtaan lupaamista arvoista. Käytännön suorituskyky on kuitenkin riittävä, ja alavääntö on hyvä. Vetokyky on asiallinen vielä täydelläkin kuormalla, mutta ohituksiin kannattaa varata aikaa ja matkaa.

Alusta on kaikissa tilanteissa ajan tasalla. Vaikka olosuhteet muuttuvat, on jousituksen toiminta johdonmukaista. Kun ohjauksen ja jousituksen yhteistyö on saumatonta, myös ohjausvaste on hyvä. Vallitseva liukkausaste välittyy kuljettajalle oikea-oppisesti, jolloin myös kuljettaja on ajan tasalla.

Volkswagen Sharan on monilta osiltaan onnistunut tila-auto. Tämän autoluokan asiakkaat arvostavat sisätilojen väljyyttä ja vaivatonta muunneltavuutta. Sharanin hyvästä ajettavuudesta iloitsee erityisesti henkilö, joka katsoo matkan kulkua ohjauspyörän takaa.

Tiivistelmä TM:n 2/11 artikkelista.
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Volkswagen Sharan

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Volkswagen Sharan cars

test
Volkswagen Sharan2.0, '18, 54 tkm
36 990 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '18, 84 tkm
37 090 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '19, 3 tkm
66 950 €
test
Volkswagen Sharan2.0, '18, 41 tkm
34 650 € (incl. VAT)
test
Volkswagen Sharan2.0, '18, 37 tkm
34 900 € (incl. VAT)
test
Volkswagen Sharan2.0, '17, 169 tkm
20 000 € (incl. VAT)
test
Volkswagen Sharan2.0, '17, 106 tkm
36 900 € (incl. VAT)
test
Volkswagen Sharan2.0, '17, 119 tkm
33 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Volkswagen test drives

All test drives »
Volkswagen Sharan – Lapsiperheen unelmasukkula

Volkswagen Sharan – Lapsiperheen unelmasukkula

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Grand California

Volkswagen Grand California