Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 16 236   0

Sievä mutta pätevä: Alfa Romeo Giulietta

Sievä mutta pätevä: Alfa Romeo Giulietta
  • Alfa Romeo Giulietta
  • Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeon keskiraskaan sarjaan uuden edustajan veriperintö käy muotoilusta heti selväksi. Sillä ei kuitenkaan tarvitse perustella mitään, koska auto on pinnan altakin ajan tasalla.

Alfa Romeo Giulietta kuuluu Euroopan suosituimpaan ja kilpailluimpaan kokoluokkaan, jonka sisällä se on venynyt hieman edeltäjäänsä verrattuna. Sisätilojensa puolesta se ei kuitenkaan kiilaa kilpailun kärkeen.

Moottorit ovat aina olleet Alfa Romeon vahvinta aluetta, eikä nytkään ole valitukseen aihetta. Uutta on, että kaikki moottorivaihtoehdot ovat turboahdettuja. Valikoima kattaa kaksi 1,4-litraista ja yhden 1,7-litraisen bensiinimoottorin. Koeajoauton moottori on pienemmän koon tehokkaampi ja monella tapaa modernimpi versio. Tällä erää tarjolla on myös kaksi eritehoista kaksilitraista dieseliä, ja 1,6-litrainenkin on putkessa.

Varustetasoja on kolme. Pienitehoisemman 1,4-litraisen moottorin yhteydessä on saatavissa lähtöhintaa huojentava Turismo-varustelu, ja 1,7-litraisen voimamoottorin siivittämän kokonaisuuden nimi on perinteiseen tapaan Quadrifoglio Verde. Muiden moottorien, kuten koeajetun Multiairin, kanssa varustelun nimi on Giulietta.

Moottorin käytös on pienelle turbokoneelle erittäin sivistynyttä, ja voimaa on riittävästi tarjolla koko ajan, vaikka vaihteiden kanssa vähän hölmöilisikin.

Erilaisia ajo-ohjelmia voi valita keskikonsolissa sijaitsevasta DNA-kytkimestä. Dynamic-, Normal- ja All Weather -vaihtoehdot vaikuttavat kaasupolkimen välitykseen, ajonvakautuksen toimintaan ja ohjaustehostuksen jäykkyyteen ja myös vääntömomenttiin.

Koeajoyksilömme Sport Packin mukana tulleesta urheilullisesta jousituksesta huolimatta mukavuuden ja suorituskyvyn kompromissi on kohtuullinen. Tärinät tai nypytykset eivät jousitusta vaivaa, mutta iskunvaimennus leikkaa korinliikkeet määrätietoisesti.

Liukkailla teillä ajettaessa ei yletty suuriin sivuttaisvoimiin, mutta hyvä etupään pito niin vetopidon kuin ohjautumisenkin suhteen tuo uskottavuutta ajo-ominaisuuksiin. Auton elektroniikka vaan ei täysin luota mekaniikan kykyihin.

DNA-kytkin nimittäin vaikuttaa myös ajonvakautuksen toimintaan, mutta talviajoon tarkoitettu All Weather -asetus sopii talveen lähinnä siinä tapauksessa, että liukkaalla ajamisesta ei halua ottaa vastuuta muuten kuin suoranopeuksien osalta. Hiukankin nopeampi ohjauspyörän kääntäminen saa jarrut raksuttamaan, ja kiihdytettäessä vähänkin käännetty ratti leikkaa moottorin vääntömomenttia voimakkaasti.

Normal-asetus ei paljon tästä eroa, mutta Dynamic-tilassa moottoria ohjataan lähes suoraan kaasupolkimella ja ajonvakautuskin puuttuu vain merkittäviin luistoihin, pääasiassa vastaohjauksiin reagoiden. Asetus sallii riittävän liikkumavaran, mutta tarjoaa silti taustatukea tarvittaessa. Talvikelissä ongelmaksi tosin muodostuu Dynamic-asetuksella jäykäksi muuttuva ohjaus. Muuten hyvä ohjaustunto ottaa näin jopa takapakkia.


Tiivistelmä TM:n 3/11 artikkelista.
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Alfa Romeo Giulietta

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Alfa Romeo Giulietta cars

test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '12, 162 tkm
8 000 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '13, 190 tkm
8 800 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '15, 134 tkm
13 800 €
test
Alfa Romeo Giulietta2.0, '11, 238 tkm
6 800 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '14, 127 tkm
13 390 €
test
Alfa Romeo Giulietta2.0, '10, 99 tkm
5 900 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.4, '11, 167 tkm
7 990 €
test
Alfa Romeo Giulietta1.7, '16, 55 tkm
25 800 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Alfa Romeo test drives

All test drives »
Alfa Romeo Giulietta – Kaunis, rietas, kunnollinen

Alfa Romeo Giulietta – Kaunis, rietas, kunnollinen

Alfa Romeo Giulietta: Muodollisesti pätevä

Alfa Romeo Giulietta: Muodollisesti pätevä

Tekniikan Maailman käyttötesti 60 000 km: Alfa Romeo Giulietta

Tekniikan Maailman käyttötesti 60 000 km: Alfa Romeo Giulietta

Uusi alku: Alfa Romeo Giulietta

Uusi alku: Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Stelvio – Enemmän kuin katumaasturi

Alfa Romeo Stelvio – Enemmän kuin katumaasturi