Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 12 677

Sivistyneen raaka: Ferrari 458 Italia

Sivistyneen raaka: Ferrari 458 Italia
  • Ferrari 458
  • Ferrari 458

Ferrari 458 poikkeaa teknisiltä ratkaisuiltaan monessa kohtaa edeltäjästään F430:stä. Polttoaineenkulutus on vähentynyt ja ajomukavuus parantunut, muttei suorituskyvyn kustannuksella.

Urheiluautoissa ajettavuus voittaa ajomukavuuden, mutta ketään tuskin haittaa, jos herkkä alusta on vielä mukavakin. 458:ssa on edessä yhä kilpa-automaisesti päällekkäiset kolmiotukivarret, mutta takana on siirrytty monivarsituentaan.

Moottori on yhä kahdeksansylinterinen V-moottori, jossa sylinteririvit ovat toisiinsa nähden 90 asteen kulmassa. Iskunpituuskin on ennallaan, mutta sylinterin halkaisija on suurentunut kahdella millillä.

Kookkaasta oviaukosta on helppo laskeutua lähes maantasolla odottavalle istuimelle. Siinä ei ole korkeussäätöä, mutta selkänojan kallistussäätö on portaaton ja rullavipuun pääsee helposti käsiksi.

Vaikka istutaan matalalla, on näkyvyys eteenpäin avara. Ovipeilit ovat niin leveällä, että niiden ja A-pilarin väliin jää hyvä kurkistusrako. Peilien ulottuvuudesta kertoo myös se, että niistä voi nähdä takavanteen lähes kokonaan.

Ferrari 458 Italia lähtee pehmeästi rullaamaan, vaikka momentinmuunninta ei ole. Kun automaatilla edetään sievästi, tapahtuvat vaihdot alhaisella pyörintänopeudella. Vaihto sujuu nopeasti mutta pehmeästi.

Auto kääntyy serpentiineissä ketterästi. Erittäin nopean ohjauksen keski-alue on tarkka mutta helppo hallita. Tunnokkaalla ohjauksella oikean kääntökulman löytäminen on vaivatonta, mikä tekee mutka-ajosta myös matkustajalle mukavan.

Iskunvaimentimissa on kaksi vaimennustehoa. Säätö perustuu vanhasta mallista tuttuun menetelmään, jossa vaimenninöljyn viskositeettia muutetaan magneettikentällä.

Jousitus on jämäkkä, mutta kaarteissa kevytmetallinen kori niiaa urheiluautoksi syvälle. Kallistus tapahtuu kuitenkin erittäin progressiivisesti, eikä liike ole missään tapauksessa liian suuri.

Moottoritiellä auto kulkee suuntavakaasti ja muuttaa pienillä ohjausliikkeillä nopeasti kulkusuuntaa. Koska huippunopeus on 325 km/h, on aerodynamiikan suunnittelu ollut tärkeässä roolissa.

Ferrari 458 Italia on tekniikaltaan ja ajomukavuudeltaan sivistynyt urheiluauto, mutta alkukantaista raakuuttakin on yhä tallella. Auton ajaminen on vaivattoman johdonmukaista sekä kaupungissa että maantiellä. Ja mikäli vauhtia tarvitaan, sitä löytyy.


Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/2011


Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Nettiauto User Rating for vehicle model : Ferrari 458

     
4.4
Read user reviews or write your own »

For sale Ferrari 458 cars

test
Ferrari 4584.5, '10, 83 tkm
229 900 €
test
Ferrari 4584.5, '10, 46 tkm
259 800 €
test
Ferrari 4584.5, '11, 42 tkm
259 900 €
test
Ferrari 4584.5, '11, 96 tkm
209 900 €
test
Ferrari 4584.5, '11, 42 tkm
248 900 €
test
Ferrari 4584.5, '10, 40 tkm
249 900 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Ferrari test drives

All test drives »
Ferrari Roma – Kauneuden paluu

Ferrari Roma – Kauneuden paluu

Tyypit: Ferrari 360 Spider F1

Tyypit: Ferrari 360 Spider F1

Volkswagen Tiguan PHEV - suosikkikatumaasturi ladattavana hybridinä

Volkswagen Tiguan PHEV - suosikkikatumaasturi ladattavana hybridinä

Seat Arona - Pieni mutta tilava crossover

Seat Arona - Pieni mutta tilava crossover

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä