Go to Sell your car page
Read 55 457   1

Skoda Yeti: Katumaasturi vai mikä?

Skoda Yeti: Katumaasturi vai mikä?
  • Skoda Yeti
  • Skoda Yeti

Skoda sekoittaa autokaupan pakkaa uudella Yeti -mallillaan. Auto perustuu Octavian tekniikkaan, ja sen tunnistaa kyllä Skodaksi, mutta mikä se oikeastaan on autojaan?

Sisätilat ovat auton ulkomittoihin nähden runsaat. Etuistuinten säädöt riittävät kookkaillekin henkilöille nipistämättä kuitenkaan liikaa takana olijoiden jalkatilaa. Molempien etuistuimien korkeussäätö ja ristiseläntuen säätö varmistavat hyvän ajoasennon.

Takaistuimet voi järjestellä tilanteen mukaan väljästi kahdelle tai hieman tiiviimmin kolmelle matkustajalle. Istuimet voidaan myös kätevästi poistaa, jolloin tavaratilaa tulee käyttöön muhkeat 1,7 kuutiota.

Ensikoeajossa oli tarjolla kaksi malliversiota, bensiinikäyttöinen 1,8 TSI ja 2,0 TDI -turbodiesel. Molemmissa oli 6-vaihteinen käsivaihteisto ja Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto. Dieselmoottorissa oli yhteispaineruiskutus ja hiukkassuodatin. Moottorit täyttävät EU 5 -päästönormin vaatimukset.

Maantiellä auto tuntuu varsin miellyttävältä. Ohjaus on hyvä, jousitus toimii erinomaisesti, eikä hiljaiseen matkustamoon korvakuulolta erota, onko nokalla bensiini- tai dieselmoottori.

Ajettavuus on jokseenkin samanlainen kuin VW-emokonsernin vastaavankokoisilla henkilöautoilla. Vakiovarusteena oleva ajonvakautusjärjestelmä toimii yllättävän huomaamattomasti.

Kaupunkiajokin sujuu vaivatta. Kohtalaisen lyhyenä ja nelivetoiseksi hyvin kääntyvänä autona Yeti on sopivan ketterä kadunkulmissa ja pysäköintitilanteissa.

Auton kulutus ja päästöt edustavat omassa luokassaan huipputasoa ja kestävät mainiosti vertailun myös vastaavankokoisten henkilöautojen kanssa. Varsinaista ympäristöauton titteliä niillä ei kuitenkaan tavoitella.

Hyvien ajo-ominaisuuksien lisäksi Yeti tarjoaa maastokelpoisuutta, jonka perustana ovat lyhyet etu- ja takaylitykset sekä 18 sentin maavara. Lumimies-rinnastuksen katteeksi löytyy annos uutta tekniikkaakin.

ENTÄ mitä joutuu maksamaan Skoda Yetistä, jossa yhdistyvät tilavan henkilöauton ja kelpo maasturin ominaisuudet? Tietoa kannattaa muuten varmasti odottaa. Kyseessä on sen verran mielenkiintoinen auto.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 13/09
Osta ja lue koko juttu Skoda Yetistä

Nettiauto User Rating for vehicle model : Skoda Yeti

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Skoda Yeti cars

test
Skoda Yeti2.0, '16, 141 tkm
13 800 €
test
Skoda Yeti2.0, '13, 189 tkm
8 300 €
test
Skoda Yeti2.0, '13, 205 tkm
11 999 €
test
Skoda Yeti2.0, '13, 223 tkm
11 495 €
test
Skoda Yeti1.2, '13, 72 tkm
12 000 €
test
Skoda Yeti1.2, '13, 152 tkm
9 500 €
test
Skoda Yeti2.0, '15, 209 tkm
10 900 €
test
Skoda Yeti1.2, '13, 89 tkm
12 500 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Skoda test drives

All test drives »
Skoda Octavia Combi - tekniikkaa ja tyyliä koko rahan edestä

Skoda Octavia Combi - tekniikkaa ja tyyliä koko rahan edestä

Skoda Kamiq – Uusi kansanauto?

Skoda Kamiq – Uusi kansanauto?

Skoda Superb – Herraskaista kyytiä kohtuuhinnalla

Skoda Superb – Herraskaista kyytiä kohtuuhinnalla

Skoda Scala - viistoperän ja farmarin risteytys pienempään perheautolu

Skoda Scala - viistoperän ja farmarin risteytys pienempään perheautolu

Skoda Kodiaq RS – Nallekarhu on vähän vihainen

Skoda Kodiaq RS – Nallekarhu on vähän vihainen