Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
MAINOS
Read 6 533   0

Tieliikennelaki muuttui - millaisilla renkailla kannattaa nyt ajaa?

Tieliikennelaki muuttui - millaisilla renkailla kannattaa nyt ajaa?

Uusi tieliikennelaki määrittää, että marraskuun alusta maaliskuun loppuun autoissa on pidettävä talvirenkaita, jos keli ja olosuhteet sitä edellyttävät.

Kesäkuussa 2020 voimaan astunut uusi tieliikennelaki muutti talvirenkaiden käyttämisen joustavammaksi. Marraskuun alusta maaliskuun loppuun on autoissa pidettävä talvirenkaita, jos keli ja olosuhteet sitä edellyttävät, kun aiemmin talvirengaspakko oli voimassa joulukuun alusta helmikuun loppuun.

– Osassa Suomea on jo lokakuussa täysi talvi ja etelässäkin on ollut useita pakkasöitä. Tiet ovat liukkaat aamuisin. Talvirenkaat ovat siis jo nyt sekä lain mukaan että turvallisuuden kannalta välttämättömät. Vaihtamisen kanssa ei kannata viivytellä, BestDrive Finlandin Sami Horto sanoo.

Poliisilla on lain myötä mahdollisuus sakottaa autoilijaa, jos ajaa kesärenkailla, vaikka ajokeli vaatisi talvirenkaiden käyttämistä. Tämä tarkoittaa kaikkia tieosuuksia reitin varrella.

– Etelä-Suomessa ja pohjoisesta puhumattakaan on jo alkutalvesta runsaasti tilanteita, joissa päätiet ovat sulat ja hyvässä kunnossa. Kesärenkailla pärjää, mutta samalla matkalla tilanne voi olla täysin erilainen sivuteillä. Ne saattavat olla petollisen liukkaita. Alla on syytä olla talvirenkaat, Horto painottaa.

Talvirenkaiden vaihtamista ei kannata lykätä

Tieliikennelaki muuttui - millaisilla renkailla kannattaa nyt ajaa?

Renkaiden vaihtamisen lykkäämisellä ei siis voita mitään. Päinvastoin. Harva autoilija tietää, että kesärenkaiden käyttäytyminen esim. +15 asteen lämpötilassa on täysin erilaisia +5 asteessa pakkasesta puhumattakaan. Testien mukaan kesärenkaan jarrutusmatka märällä asfaltilla on +5 asteen lämpötilassa rengasmerkistä riippuen 3-8 metriä pitempi kuin +15 asteen lämpötilassa 80 km/h nopeudesta jarrutettaessa.

Kesärenkaan parhaat ominaisuudet ovat käytössä, kun on reilusti lämpöasteita. Vastaavasti laadukkaan talvirenkaan parhaat ominaisuudet tulevat esille, kun lämpöasteita on muutama tai on reilusti pakkasta.

– Talvirenkaan kumiseos on kesärengasta pehmeämpää, eli talvirenkaassa on pitoa selvästi enemmän kylmissä olosuhteissa, Sami Horto kertoo.

Moni autoilija tietää tämän kokemuksesta, jos on joskus ajanut liukkaassa kelissä kesärenkailla ja heti perään samoissa olosuhteissa laatumerkin talvirenkailla. Ajotunnelma liukkaassa hyvällä talvirenkaalla tuntuu kuin ajaisi pitävällä pinnalla, koska renkaan ominaisuudet ovat valmistettu talviolosuhteisiin. Pitoa löytyy.

Yksi hyvä lisäpointti renkaiden vaihtamiseen on ekologisuus. Laadukkaalla kitkarenkaalla ajaessa auton kulutus usein pienenee, sillä vierintävastusta on vähemmän kuin kesärenkaissa.

Mikä BestDrive by Continental?

BestDrive on moninkertaisen rengastestien voittajan Continentalin kansainvälinen vähittäismyynnin ketju. Tavoitteena on mykistää asiakkaat sekä palvelun laadulla että monipuolisuudella.

– Aiemmin vuonna 2020 toteutettu brändiuudistus toi suomalaisille autoilijoille uuden autohuoltoja ja rengasosaamista tarjoavan toimijan BestDriven. Olemme monipuolinen ketju, jonka siisteistä tiloista saat autoosi niin renkaat ja vanteet kuin huollot. Tavoitteenamme on tarjota niin laajasti palveluita, että autoilijan ei tarvitse mennä moneen paikkaan hakemaan apua oli sitten kyseessä auton huolto tai renkaiden hankinta, Sami Horto sanoo.

BestDriven valikoimassa ovat seuraavat palvelut: määräaikaishuolto, jarruhuolto, ilmastointihuolto, öljynvaihto, ohjauskulmien säätö, tuulilasin vaihto ja korjaukset sekä tietenkin renkaat ja vanteet.

– Kantavina teemoina ovat erinomainen asiakaspalvelu, mieluummin ylipalvellaan kuin jätämme asiakkaan huomioitta. Seuraamme asiakastyytyväisyyttämme viikkotasolla eli se on aidosti toimintamme ytimessä. Liikkeemme ovat siistejä ja nykyaikaisia. Odotustilat ovat huoliteltuja, jotta asiointi olisi mahdollisimman miellyttävää. Sijaisautopalvelumme mahdollistaa matkan jatkumisen huollon aikana, Horto kertoo.

  • Tieliikennelaki muuttui - millaisilla renkailla kannattaa nyt ajaa?
  • Tieliikennelaki muuttui - millaisilla renkailla kannattaa nyt ajaa?
 

Ohjauskulmien säätöä ja raskasta kalustoa sekä chat-palvelu ihmisellä

Tiesitkö, että uusissa autoista yli puolessa ovat ohjauskulmat pielessä? Ongelma on yleinen myös käytetyissä autoissa.

Auton kulutus pienenee, kun tämä toiselta nimeltään nelipyöräsuuntaus on tehty oikein. Kustannus on vain 80-100 euroa, eli harittavista pyöristä johtuva polttoaineenkulutuksen lisäys maksaa usein vuositasolla huomattavasti enemmän.

Harittavien pyörien ongelman huomaa ammattitaitoinen BestDriven asentaja välittömästi, kun pyörät ottaa irti. Rengas kuluu usein sisäpuolelta, kun ohjauskulmat ovat pielessä, siksi harva autoilija tietää ongelman olemassaolosta.

BestDriven liikkeistä saa myös apua raskaan kaluston renkaisiin ja vanteisiin. Monet BestDriven toimipisteistä on valmistettu palvelemaan myös raskasta kalustoa.

Toinen asiakkailta kiitosta saanut BestDriven palvelu on nettisivulta löytyvä chat, jossa palvelee aito ihminen, ei robotti. Näin saat apua nopeasti ongelmiisi vai helposti voit varata ajan BestDriven toimipisteeseen.

Tutustu ja tilaa palvelu: bestdrive.fi

BestDrive Finland on Continental Rengas Oy:n tytäryhtiö, jolla on Suomessa 15 rengas- ja autohuoltopalveluja tarjoavaa liikettä. Osa liikkeistä tarjoaa palveluja myös raskaalle kalustolle. 

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More articles

All articles »
BMW iX3 rikkoo ennakkoluuloja täyssähköautoista
MAINOS

BMW iX3 rikkoo ennakkoluuloja täyssähköautoista

Suomalainen suosii edelleen omaa autoa - näin suhtaudumme autoilun muutoksiin
MAINOS

Suomalainen suosii edelleen omaa autoa - näin suhtaudumme autoilun muutoksiin

Takuuohjelmalla turvaa vanhemmankin auton ostoon: “Kuntotasoa ei tarvitse jännittää”
MAINOS

Takuuohjelmalla turvaa vanhemmankin auton ostoon: “Kuntotasoa ei tarvitse jännittää”

Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa?
MAINOS

Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa?

Varmista autosi sujuva myynti hankkimalla Helpot Kaupat -merkki

Varmista autosi sujuva myynti hankkimalla Helpot Kaupat -merkki