Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 23 824   0

TM ensitestissä Opel Astra

TM ensitestissä Opel Astra
  • Opel Astra
  • Opel Astra

Opel on uuden ajan kynnyksellä, ja sen ensimmäinen kynnyksen ylittävä uusi automalli on neljännen sukupolven Astra. Sen hartialinjalla lepää suuri vastuu, mutta onneksi asia ei tule yllätyksenä. Uusi Astra on äärimmäisen tärkeä tuote riippumatta siitä, kuka papereita taustalla pyörittelee.

Siinä missä edellisen Astran ulkonäössä on suoraviivaisuutta ja särmikkyyttä, on uutuudessa pyöreyttä ja kaarevuutta. Edeltäjän ohjaamon muotoilu on varovaista ja kulmikasta, mutta uuden Astran sisustus on rehentelevän suureellista.

Kokonaispituus on kasvanut 17 senttimetriä ja akseliväli seitsemän. Painoakin on valitettavasti tullut muutama kymmenen kiloa lisää.

Etuakseliston McPherson-tyyppiset joustintuet on poimittu periaatteessa suoraan Opel Insigniasta, jonka muotoilua ja tekniikkaa on hyödynnetty Astrassa muutenkin..

Vaikka Volkswagen ja Ford ovat jo pitkään luottaneet erillisjousitukseen, on Astrassa edelleen yksinkertaisempi ja tilankäytöllisesti helpompi yhdystukiakseli. Aivan tällaista yhdystukiakselia ei kukaan tosin ole ennen tehnyt. Hieman takapyörien akselilinjan takapuolelle on nimittäin lisätty jäykkien akselien tuennasta tutumpi Watt-tuki, joka yhdistää pyörännavat tangoilla auton keskilinjassa sijaitsevaan niveleen.

Moottorimallisto koostuu ahtamattomien bensiinimoottorien osalta kahdesta eritehoisesta 1,4-litraisesta ja yhdestä 1,6-litraisesta. Molemmista kokoluokista löytyy myös ahdetut versiot, jotka pienistä iskutilavuuksista huolimatta jatkavat tehoskaalaa varsin pitkälle.

Uusin ja mielenkiintoisin bensiinimoottori on 1,4-litrainen turboahdettu rivinelonen, joka tuottaa saman huipputehon kuin Opelin vanhempi ahtamaton 1,8-litrainen ja saman vääntömomentin kuin parhaat vapaasti hengittävät kaksilitraiset.

Turbodieseleitä on tarjolla neljä kolmessa eri koossa. Pienin on 1,3-litrainen, kaksi seuraavaa 1,7-litraisia ja suurin kaksilitrainen.

Perusmoottorien yhteydessä on viisivaihteiset käsivalintaiset vaihteistot. Ahdetut bensiinimoottorit ja dieselit 1,3-litraista lukuun ottamatta saavat jatkokseen kuusivaihteiset laatikot. Tehokkaimpaan dieseliin ja kolmeen tehokkaimpaan bensiiniversioon on tarjolla myös kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Pääsimme kokeilemaan malliston kolmea tehokkainta moottoria, eli 1,4- ja 1,6-litraisia bensiiniturboja sekä kaksilitraista turbodieseliä automaattivaihteistolla varustettuna. Autojen varustus ja rengastus olivat nekin viimeisen päälle, mikä valitettavasti hieman värittää ensitunnelmia.

Jousituksen toiminta on rauhallista ja tukevan tuntuista. Ohjauspyörällä annettujen ohjeiden ja auton reaktioiden välillä on selvä syy-seuraussuhde. Nopeilla ohjausliikkeillä tuo suhde on tosin hieman liiankin suora.

Astran odotetuin moottori vaikuttaa odotuksen arvoiselta. Uusi 1,4-litrainen, turboksi jo alun perin suunniteltu voimanlähde tarjoaa käyttökelpoista vääntöä jo kierrosalueen alapäässä ja toisaalta sallii matka-ajossa turbodieselmäisen alhaiset kierrokset, joilla saadaan etuja niin kulutukseen kuin melutasoonkin.

Ero dieseleihin tulee suurimmilla vaihteilla kiihdytettäessä. Moottorin reagointi on sen verran verkkaista, että ohitustilanteessa on syytä pudottaa pienemmälle vaihteelle.

Opel Astran kotimainen hinnasto ja lopullinen varustus ovat vielä työn alla, mutta ainakin Saksassa Astra on hinnoiteltu muutaman prosentin pääkilpailijaa VW Golfia edullisemmaksi.


Tiivistelmä TM:n 18/09 artikkelista
Osta ja lue koko juttu Opel Astrasta TMnetistä

Nettiauto User Rating for vehicle model : Opel Astra

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Opel Astra cars

test
Opel Astra1.6, '18, 31 tkm
23 000 €
test
Opel Astra1.4, '17, 102 tkm
15 000 €
test
Opel Astra1.0, '18, 21 tkm
18 200 €
test
Opel Astra1.4, '18, 51 tkm
19 100 €
test
Opel Astra1.4, '18, 34 tkm
21 900 €
test
Opel Astra1.4, '18, 35 tkm
17 500 €
test
Opel Astra1.4, '17, 5 tkm
18 450 €
test
Opel Astra1.0, '17, 30 tkm
16 400 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Opel test drives

All test drives »
Opel Astra – Das vuoden auto

Opel Astra – Das vuoden auto

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel uudisti hyötyautonsa