Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 745  

World Car Person 2020

World Car Person 2020

Vuoden tärkeimmäksi autoalan vaikuttajaksi eli 2020 World Car Personiksi on valittu Carlos Tavares.

Hänet valittiin merkittävimmäksi ja eniten autoalan kehitystä edistäneeksi henkilöksi viiden ehdokkaan joukosta. Tällaisia vaikuttajia voivat autonvalmistajien johtajien lisäksi olla pääinsinöörit, muotoilijat ja muut vastaavat henkilöt.

PSA Groupin pääjohtaja Carlos Tavares on nostanut edustamansa konsernin merkitystä automaailmassa ja tehnyt eri merkeistä tärkeämpiä luoden niille oman profiilin. Hyvä esimerkki menestyksellisestä kehitystyöstä on Peugeot 208:n viikko sitten saama Car of the Year 2020 -palkinto.

World Car Person 2020

Carlos Tavaresin johdolla PSA Group osti Opel/Vauxhallin itselleen yhdysvaltalaiselta General Motorsilta. Sen jälkeen uusi omistaja on muuttanut Opel/Vauxhallin ennätysajassa voittoa tuottavaksi autonvalmistajaksi.  

Viimeisin edistysaskel on Carlos Tavaresin aikaansaama kahden suuren konsernin yhdistyminen, kun PSA Group ja FCA muodostavat yhdessä maailman neljänneksi suurimman autokonsernin. Erityiseksi tuon liikkeen tekee se, että PSA Group onnistui kahden yhtiön liittämisessä vain vähän sen jälkeen, kun Renault Nissan Allianssi epäonnistui vastaavissa neuvotteluissa.

Carlos Tavares sanoo palkinnosta: ”On suuri kunnia ottaa saada tämä arvostettu palkinto ja haluan jakaa sen kaikkien PSA Groupin työntekijöiden sekä yhteistyökumppaniemme kanssa. yhtiömme arvoihin kuuluu yhdessä voittaminen, sillä kollektiivinen voima johtaa parhaisiin tuloksiin.” 

World Car Awards -tuomaristossa on 86 jäsentä kaikkialta maailmasta ja Suomea sekä Pohjoismaita siinä edustaa Toni Jalovaara.

World Car Person 2020 -palkinto oli tarkoitus ojentaa henkilökohtaisesti Carlos Tavaresille huhtikuun 8. päivänä New Yorkin autonäyttelyssä, jonka kanssa WCA järjestettävän palkintogaalan oli määrä olla viidestoista. Vaikka NYIAS on moneen kertaan ilmoittanut, että se järjestetään suunnitelmien mukaan, eilen 10. maaliskuuta tuli ilmoitus, että näyttely siirretään elokuulle. Lehdistöpäivät ovat 26. ja 27. elokuuta ja näyttely on avoinna yleisölle elokuun 28. päivästä syyskuun kuudenteen.

Aiemmin World Car Person of the Year palkinnon ovat saaneet Håkan Samuelsson, Volvo Car Groupin pääjohtaja (2018) sekä postuumisti Sergio Marchionne, FCA:n ja Ferrarin pääjohtaja (2019).

Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

BMW 4-sarja uudistuu täysin – näyttävämpi ja urheilullisempi kuin koskaan

Perävaunun käyttö vaatii huolellisuutta

Perävaunun käyttö vaatii huolellisuutta

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

Uuden sukupolven pakettiauto - uusi Peugeot e-Expert

Uuden sukupolven pakettiauto - uusi Peugeot e-Expert