Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
 
6 käyttäjäarvostelua automallista

Subaru XV kokemuksia ja arvostelut

Subaru XV automallien keskiarvo
3.8  / 56
     
  • Luotettavuus4.2
  • Ajomukavuus3.8
  • Käyttökulut3.3
  • Sisätilat4.0
3/3 käyttäjää suosittelee tätä automallia.
Käyttäjien autoarviot, 6 kpl
Tee oma arvostelu »
Katso mitä mieltä muut Nettiauton käyttäjät ovat ja anna oma arviosi! Arvioitavana ovat luotettavuus, ajomukavuus, käyttokulut, sisätilojen kätevyys ja kokonaisuus.
Vakuutuitko tämän auton ominaisuuksista? Katso myynti-ilmoitukset Nettiautossa: Uudet Subaru XV -autot | Käytetyt Subaru XV -vaihtoautot
Vuosimallit
 -  
Mallitarkennus
  
3.6
     Luotettavuus      Ajomukavuus
     Käyttökulut
     Sisätilat
     Kokonaisuus
Mies, Vantaa, 18.09.2014
SUBARU XV, 2012, Maastoauto
2,0 S (CF) CVT Business
Todellinen huonon tai lumisen tien kulkija. Mainio ajettava myös asfaltilla. Jousitus turhan pintakova. Hienosti toimiva tekniikka. Sisustus muovisen ja kovan oloinen. Tavaratila pienehkö. Muuten väljät sisätilat joka suuntaan. Kunnolliset peilit.
4.0
     Luotettavuus      Ajomukavuus
     Käyttökulut
     Sisätilat
     Kokonaisuus
Mies, Lahti, 01.11.2014
SUBARU XV, 2014, Maastoauto
2,0 TD S (CF)
Hankin auton koska kuluvana vuonna joudun ajamaan paljon huonoja teitä. Aiemmatkin autoni ovat olleet nelivetoja, mutta nyt hain reilusti myös maavaraa. Auto yllätti positiivisesti! Vähän karu sisältä alkuun, mutta jo ensimetreistä kävi selväksi, että auto oli huonoja teitä ajatellen juuri oikea valinta. Diesel vetää hienosti ja 22cm maavara on oikeaa...

Hankin auton koska kuluvana vuonna joudun ajamaan paljon huonoja teitä. Aiemmatkin autoni ovat olleet nelivetoja, mutta nyt hain reilusti myös maavaraa.

Auto yllätti positiivisesti! Vähän karu sisältä alkuun, mutta jo ensimetreistä kävi selväksi, että auto oli huonoja teitä ajatellen juuri oikea valinta. Diesel vetää hienosti ja 22cm maavara on oikeaa maastoautoluokkaa. Oikein odotan talven huonoja ja auraamattomia teitä. Pitkät joustovarat tekevät huonoilla sorateilläkin ajamisesta hauskaa. Alusta on viritetty jäykäksi, eikä kaupungissakaan tarvitse turhaan kallisteluun hermostua. Audin urheilu- ja S-alustoilla aiemmin ajaneena pintakovuudesta puhuminen XV:n yhteydessä kuulostaa ylipehmeisiin autoihin tottuneiden horinalta. Jos haluat jämäkän nelivedon korkealla maavaralla, niin tähän hintaan ei taida parempaa löytyä. Muiden "citymaastureiden" maavarat ovat 18 sentin luokassa ja ominaisuudet viritetty ihan muuhun käyttöön. Lisäksi ainakin helmiäisvalkoisena auto on todella komea.

4.6
     Luotettavuus      Ajomukavuus
     Käyttökulut
     Sisätilat
     Kokonaisuus
Jarmo, Janakkala, 04.07.2018
SUBARU XV, 2016, Maastoauto
2,0 S+ (FH) CVT
Loistava ja varma valinta, kun otta huomioon Suomen tieolosuhteet ja ilmaston! Hintansa väärtti Suosittelen.
4.4
     Luotettavuus      Ajomukavuus
     Käyttökulut
     Sisätilat
     Kokonaisuus
Konsta, Hämeenlinna, 22.12.2018
SUBARU XV, 2012, Muu
2,0 S (CF) CVT
XV osoittautui luotettavaksi kumppaniksi. Tavallisen auton näköinen, mutta vähän korkeampi, niin sisälle ei tarvitse mönkiä vaan voi ihan vaan istua. Ajomukavuus ei huippuluokkaa mukulakivillä, mutta mukavuus paranee sitä mukaa kun keli huononee. Öljynvaihtoväli vielä järkevä 15 tkm: huoltoja tiheästi, mutta ne eivät ole hinnankiroissa.
4.2
     Luotettavuus      Ajomukavuus
     Käyttökulut
     Sisätilat
     Kokonaisuus
Jani, Espoo, 28.03.2018
SUBARU XV, 2012, Maastoauto
Varma ja asiallinen peli.
2.0
     Luotettavuus      Ajomukavuus
     Käyttökulut
     Sisätilat
     Kokonaisuus
Mies, Oulu, 17.08.2020
SUBARU XV, 2016, Maastoauto
2,0 TD (ZC) 6MT
Neliveto oli kyllä hyvä huonoilla teillä, mutta kallis auto pitää ja vikaherkkä. Melko äänekäs sisälle ja hieman epävakaa ajettava. Subarulla kalliit määräaikaishuollot 15tkm välein ja kalliit varaosat. vähän ajetussa autossa kalliita vikoja joista osa meni onneksi takuuseen, ilmastointi hajosi vuodessa, egr parissa vuodessa, iso takajarruremontti 30tkm ajon jälkeen...

Neliveto oli kyllä hyvä huonoilla teillä, mutta kallis auto pitää ja vikaherkkä. Melko äänekäs sisälle ja hieman epävakaa ajettava. Subarulla kalliit määräaikaishuollot 15tkm välein ja kalliit varaosat. vähän ajetussa autossa kalliita vikoja joista osa meni onneksi takuuseen, ilmastointi hajosi vuodessa, egr parissa vuodessa, iso takajarruremontti 30tkm ajon jälkeen ja 2-vaihde rutisi vähillä ajoilla. Surkeat muoviosat esim. Ajovalonpesimensuojat tippui parin vuoden sisään ja takapyyhkijän suojamuovi. Varsinki pakkasella syttyi eri vikavaloja ja pari kertaa ilmeisesti luistonesto teki jotain ettei auto liikkunut minnekään ennen virtojen pois käyttämistä.

Myytävät Subaru XV -autot

test
Subaru XV2.0, '21, Ajamaton
41 373 €
test
Subaru XV2.0, '21, 2 km
39 990 €
test
Subaru XV1.6, '21, Ajamaton
32 776 €
test
Subaru XV1.6, '21, Ajamaton
32 776 € (sis. ALV)
test
Subaru XV1.6, '21, 500 km
34 980 € (sis. ALV)
test
Subaru XV2.0, '21, Ajamaton
39 750 € (sis. ALV)
test
Subaru XV1.6, '21, Ajamaton
32 176 € (sis. ALV)
test
Subaru XV1.6, '21, 3 tkm
33 900 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa