Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 40 426

MB GLE 450 AMG Coupé – Ei persaukisille

MB GLE 450 AMG Coupé – Ei persaukisille
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE
 • Mercedes-Benz GLE

GLE:n coupé-malli on röyhkeä katumaasturi, jonka perusteleminen järkisyillä on mahdotonta. Juuri siksi se on yksi automaailman hauskimpia malleja.

Mercedes-Benziä ei ole viime vuosina voinut syyttää katalogin suppeudesta. Erilaisia malleja on tarjolla millaiseen tahansa tarpeeseen ja paikoin myös lokeroon johon ei oikeastaan edes tarvita automallia. Tähän osastoon valahtaa tehomöhkäle GLE 450 AMG coupé.

Järkeviä perusteita äärimmäisen tehokkaan katumaasturin ja coupén äpärälapselle on hankala kaivaa ja siinä mallin hienous juuri piilee. Sen ajatusmalli on hyvin lähellä BMW:n X6 M50d:tä, joka on saksalaiskollegan järjettömän tehokas diesel-malli. GLE on selvästi luotu samoille apajille X6:n kanssa.

Mercedesin vaihtoehto järkälemäistä coupé-mallia etsivälle on toimiva. Se on hieman BMW X6 konservatiivisempi ja leppoisampi tapaus, mutta halutessaan pellin alle saa myös järeämmän myllyn, jolloin Mercedesin viimeinenkin pappamaisuuden hiven karisee hetkessä.

GLE coupé -malliston huipulta löytyy GLE 63 AMG:n S-versio, joka on naurettavan tehokas. Sitä liikuttaa 5,5-litrainen ja tuplasti ahdettu V8, josta kiusataan esiin 585 hevosvoimaa. Auto on kaikessa typeryydessään nerokas ja se näyttää muulle katumaasturiluokalle avoimesti keskisormea. Samaa voi sanoa myös paria pykälää leudommasta 450 AMG:stä.

Vaikka 450 AMG on Mercedesin tytäryhtiö Aufrecht Melcher Großaspachin nykytuotannon laimeimmasta päästä, on sen tehoreservi silti varsin puhutteleva. Dynamometri pysähtyy 367 hevosvoiman kohdalle ja vääntöä piisaa 400 Nm:n edestä.

Vastaa polkaisuun murinalla

MB GLE 450 AMG Coupé – Ei persaukisille

Vaikka keli on koeajolla kuin katastrofielokuvasta, ei silti jää epäselväksi, etteikö voimaa olisi tarjolla kuin pienessä kylässä. Lumipöpperöinen keli ei luonnollisesti ole paras mahdollinen testata Mercedesin kaltaista tehopakkausta, mutta siitä viis.

Kun lapun polkaisee lattiaan, GLE vastaa murahtamalla uljaasti. Pellin alla mylvivän kutoskoneen äänimaailma tuntuu haarovälissä saakka ja ikään kuin käskee hyödyntämään potentiaalia aina kun siihen tarjoutuu pienikin mahdollisuus.

Vaikka kyseessä on kookas auto, se ei näy suorituskyvyssä. 0-100 km/h taittuu 5,8 sekunnissa ja potkua riittää silloinkin kun käskytys aloitetaan moottoritievauhdissa. Leuhka vääntömomentti takaa sen, että päätuki tulee tarpeeseen myös vauhdissa tehdyissä kiihdytyksissä.

9-vaihteinen laatikko vakuuttaa

GLE coupén vaihteisto on 9-vaihteinen G-Tronic-automaatti, joka hoitelee tonttinsa niin sulavasti, että taakse jää suurin osa muiden valmistajien askeista. Vaihdot ovat nopeita ja toiminta niin eleetöntä ettei sen olemassaoloa tule juuri ajateltua.

Myös luistonesto on huippuluokkaa ja voimantunne on liukkaissakin olosuhteissa vakuuttava. Vaikka luistonestovalo vilkkuu taajaan, on se käytännössä ainoa asia mistä tekniikan toimimisen huomaa. Neljästä nurkasta vetävä GLE kimpoaa paikaltaan rivakasti vaikka tiellä on kymmenen senttiä irtolunta.

Moitteeton voimalinja on leivottu pakettiin, joka ei muutenkaan jätä toivomisen varaa. Alusta on jämäkkä, muttei missään nimessä liian kova. Neljä vetävää pyörää nostavat hauskuuskerrointa entisestään ja isoa möhkälettä on yllättävän helppoa viedä kylki edellä.

Painavan auton kanssa kannattaa kuitenkin olla varuillaan, sillä 2200 kiloa vie helposti mukanaan. Massan huomaa mutkien lisäksi jarrutuksissa. GLE:n kanssa kannattaa muistaa että neliveto kiihtyy kaksivetoista nopeammin, mutta pysähtyminen vaatii edelleen yhtä pitkän matkan.

Puutteita on turha odottaa

Nelivetoisuus on GLE:n kaltaisessa autossa ehdoton edellytys, sillä ulkonäkö kielii etenemiskyvystä ja lumeen kiinni jääminen olisi erityisesti leuhkan AMG-mallin kohdalla nolo tilanne. Sen ratissa täytyy saada tuntea kaikkivoipaisuusfantasioita, eikä penkkaan juuttuminen istu kuvaan.

Kun puhutaan GLE450:n hintaluokan autosta, on puutteita turha odottaa. Jokainen osa-alue on tarkkaan harkittu ja Mercedes-Benzistä tutut elementit – ajomukavuus ja korkea laatuvaikutelma – ovat odotetulla tasolla.

Mercedesin kaltaisista automalleista tykätään usein hakea kehityksen paikkoja suurennuslasin kanssa, mutta käytännössä mikä tahansa kritiikki tuntuu naurettavalta. GLE450 on kastissaan täydellinen auto, ei enempää eikä vähempää.

Mercedes onkin niitä harvoja ”crossover”-malleja, jotka ihan oikeasti herättävät vakavaa omistamisen halua ja puhuttelevat niin kuskia kuin kyytiläisiä. Takapenkkiläisten tilat ovat hyvät ja niihin on panostettu tinkimällä takakontin kapasiteetista. Tavaratilan pohja on korkealla eikä konttiin mahdu kovin suurta tavaramäärää.

Mutta ei GLE:n kaltaisen coupé-mallin takatilaan tarvitsekaan mahtua kaksostenrattaita tai huvilatelttaa. Se on suunniteltu imaisemaan golfbägi tai viikonlopun huvilakäynnin vaatima varustus.

 • MB GLE 450 AMG Coupé – Ei persaukisille
 • MB GLE 450 AMG Coupé – Ei persaukisille
 

Rutosti luonnetta ja järeä hintalappu

Kotimaassa GLE coupén myyntilukemat tuskin tulevat huimaamaan päätä, sillä hankintahinta painuu pitkästi sadan tonnin paremmalle puolelle. Halvimman AMG-version hintalapussa seisoo puolestaan reilut 120000€. Sillä rahalla saa itselleen persoonallisen auton, josta löytyy isosti luonnetta. Luonne on ehdottomasti GLE:n parhaita puolia, sillä kovin monikäyttöiseksi sitä ei voi sanoa.

Kookas coupé on varustettu 20” renkailla ja läskien päällä levätessään säkäkorkeus kohoaa tavanomaisia katumaastureita korkeammalle. Alla pyörivät kiekot ovat 275 mm leveät mikä korostaa massiivista ilmettä entisestään ja tarkoittaa samalla sitä ettei Mercedesin raideleveys kättele tiehen syöpyneiden urien kanssa.

Liikenteessä GLE 450 herättää kunnioitusta ja kookkaat perhefarkut vaikuttavat sen rinnalla leluautoilta. Fiilis ei varmasti ole vahinko vaan tarkoitus. GLE coupén ratissa kuski muuttuu väkisinkin kusipääksi, mutta mitäpä siitä. Paikalle karauttajan lompakon paksuus kun antaa oikeutuksen viis veisaamaan tavallisista palkansaajista. Mercedes henkii korkeaa elintasoa kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Olivat kanssa-autoilijoiden mielikuvat olisivat kuinka negatiivisia tahansa, katoavat ne silloin kun kuski painaa pakaralihaksensa laadukkaan nahkapenkin syleilyyn. Tai ainakin viimeistään siinä vaiheessa kun kuski oikaisee oikean jalkansa ja käskee 367 hevosvoiman tehdä työnsä.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, voimalinja, alusta, viimeistely

Parantamisen varaa:

Mercedes-Benz GLE 450 AMG 4Matic Coupé:

Moottori:6-sylinterinen, 2996 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:367 hv (270 kW) @ 5500-6000 rpm
Vääntö:400 Nm @ 1800-4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100km/h:5,8 s.
Huiput:248 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:9-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):9,4 l / 100 km
CO2-päästöt:219 g /km
Mitat (pit/lev/kork):4900mm/2003mm/1700mm
Paino:2220 kg
Hinta:124 117€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz GLE

     
4.4
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz GLE cars

test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 25 tkm
94 990 €
test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 7 tkm
99 700 €
test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 7 tkm
103 800 €
test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 6 tkm
118 800 €
test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 12 tkm
96 800 €
test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 8 tkm
96 950 €
test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 19 tkm
97 900 €
test
Mercedes-Benz GLE2.0, '21, 19 tkm
109 800 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
Mercedes-Benz GLE – Stuttgartin Mastodontti

Mercedes-Benz GLE – Stuttgartin Mastodontti

50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?
MAINOS
Video Icon

50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?
MAINOS
Video Icon

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa
MAINOS

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?
MAINOS
Video Icon

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?