Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
MAINOS
Read 6 683   0

Talousvinkit auton ostajalle

Talousvinkit auton ostajalle
  •  
  •  
  •  

Kun on aikomuksena hankkia auto, on yleensä hyvä miettiä omat talousasiat huolella ja laatia budjetti. Auton hankinnassa kannattaakin mennä budjetti edellä ostoksille.

Kannattaa alkuun kartoittaa, millä mallilla oma talous on ja minkä verran säästöistä irtoaa autoa varten. Auton kauppahinnan lisäksi tulee huomioida muitakin rahareikiä, kuten mahdolliset tarvittavat huollot, vakuutukset ja lisävarusteet.

Auton hankkimista miettiessäsi voi olla ajankohtaista miettiä rahoitusratkaisuja, jolloin VertaaEnsin.fi:n kaltaisen palvelun, jonka kautta saat lainatarjoukset usealta lainantarjoalta yhtä aikaa, oli tarkoituksenasi sitten kulutusluoton ottaminen autoa varten, lainojen yhdistäminen tai luottokortin hankkiminen. Palvelu varmistaa, että löydät edullisimman autolainan.

Kokosimme vinkkejä, joiden avulla auton hankkimisen saa hoidettua talouden kannalta mahdollisimman fiksusti.

Laadi budjetti

Tämä ei varmasti ole ensimmäinen kerta, kun kuulet tämän neuvon. Siihen on syynsä, sillä budjetin laatiminen toimii hyvänä apuna oman talouden kartoittamisessa. Jokainen meistä voi arvioida kulutustaan, mutta todellisuus voi olla eri.

Kirjaa vaikka kuukauden ajan kaikki kulusi ylös ja saat hyödyllistä dataa useamman viikon ajalta. Tämän jälkeen näet selkeästi, mihin rahaa kuluu normaalisti viikon aikana ja mitä voisit jättää pois. Sitten budjetoi realistisesti, minkä verran menee kiinteisiin kuluihin ja kuinka paljon jää ylimääräisiin menoihin. Tietoisuus kuluista tuo myös yleensä säästöjä, kun alat harkita jokaista heräteostosta hieman tarkemmin.

Budjetin laatiminen auttaa selvittämään, kuinka paljon voit säästää uutta autoa varten kuukausittain. Jos autoa varten tarvittava summa on jo säästössä, voi budjettiin miettiä, kuinka paljon auton ylläpitoon jää varaa kuukausittain.

Älä hanki autoa, jonka kulutus on esimerkiksi niin suuri, että kuukausittainen budjetti menee liian tiukille. Auton hankkimisesta tulee jatkuvia kuluja, joten ostajan on hyvä miettiä etukäteen, millaiset polttoainekulut kykenee kattamaan ja kuinka autoveron ja vakuutusten maksaminen vaikuttaa omaan talouteen.

Jos autoa varten ei ole säästössä tarvittavaa summaa ja rahoitus on aikomuksena hankkia ulkopuolelta, kannattaa miettiä rahoitusvaihtoehdot huolella, eikä hyväksyä suoralta kädeltä esimerkiksi autoliikkeen rahoitustarjousta.

Lainantarjoajia on monia, ja jotta saisit sinulle parhaan tarjouksen voit käyttää vertailupalvelua, kuten VertaaEnsin.fi. Vertailupalvelusta saat omiin antamiisi tietoihin ja lainasummaan perustuvat tarjoukset, eikä sinun tarvitse vertailla autolainoja manuaalisesti.

Selvitä, mitä ylimääräisiä kuluja autokaupan päälle tulee

Tuleeko ostetun auton mukana talvirenkaat, vai joudutko hankkimaan ne itse vuodenajan vaatiessa? Onko muita lisävarusteita, joita ei tule auton mukana? Paljonko auton keskikulutus on ja voisitko harkita vähemmän kuluttavaa mallia? Onko auto katsastettu ja mikä on huoltokirjan laita?

Talvirenkaiden ja muiden lisävarusteiden puuttuminen saattaa koitua kalliiksi auton vaihtaessa omistajaa. Muista siis kysyä, saatko kesä- ja talvirenkaat kaupan mukana ja löytyykö autosta omaan käyttöösi soveltuvat lisävarusteet.

Keskikulutuksen selvittäminen auttaa säästämään kuukausittaisissa kuluissa, mutta vähemmän kuluttava auto on luonnollisesti myös ekologisempi valinta.

Kysy auton huoltokirjaa ja tarkista, missä sitä on huollettu ja milloin. On aina parempi, jos autoa on käytetty merkkihuollossa tai huollettu ainakin säännöllisesti. Huoltokirjan laidan tarkistamalla pystyt myös ennakoimaan, millaisia mahdollisia huoltoja auto saattaa vaatia jatkossa ja pystyt varautumaan niihin taloudellisesti, tai jopa tinkimään kauppahinnasta.

Vertaile huolella, mutta toimi nopeasti hinta-laatusuhteeltaan oikean auton löydyttyä

Seuraa autokauppoja hyvä tovi, jotta saat realistisen kuvan siitä, paljonko haaveilemastasi autosta kannattaa maksaa. Hinnasta neuvottelu kannattaa aina, kun olet tutustunut auton tietoihin ja historiaan. Liian kauaa ei kannata kuitenkaan empiä, ettei sopivan auton löydyttyä jää kauppa tekemättä siksi, että joku muu ehti ensin.

Mieti siis auton rahoitus kuntoon hyvissä ajoin, jotta auton kauppasumma on varmasti käsilläsi tarpeen tullessa ja välttyisit hätiköinniltä ja ottamasta esimerkiksi turhan kallista lainaa.

Lisätietoa: VertaaEnsin.fi

Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More tips

All tips »
Kolme vinkkiä kesärenkaiden hankintaan
MAINOS
Video Icon

Kolme vinkkiä kesärenkaiden hankintaan

Tiesitkö, että autokaupat voi tehdä vaikka kokonaan etänä?

Tiesitkö, että autokaupat voi tehdä vaikka kokonaan etänä?

Mitä tarkoittaa Helpot Kaupat?

Mitä tarkoittaa Helpot Kaupat?

Näillä vinkeillä onnistut varmasti rengaskaupoilla!
MAINOS
Video Icon

Näillä vinkeillä onnistut varmasti rengaskaupoilla!

Voiko kaikkiin automalleihin asentaa vetokoukkua?
MAINOS
Video Icon

Voiko kaikkiin automalleihin asentaa vetokoukkua?