Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Chevrolet Trax - ylöspäin yrittää

Chevrolet Trax - ylöspäin yrittää
  • Chevrolet Trax
  • Chevrolet Trax
  • Chevrolet Trax
  • Chevrolet Trax

Chevrolet kaipaa Euroopassa kipeästi menestystuotetta. Suomen myydyimmän automallin kanssa suoraan kilpaan asettuva Trax voi olla oikea polku onneen.

Katumaasturit ovat tällä hetkellä ehdoton hittituote. Korkea auto tuo tiettyjä etuja tilaratkaisuihin ja käytettävyyteen, ja kevytmaasturit yleensä myös näyttävät hyviltä. Kaupunkilaistunut kansa kaipaa maalle.

Nissan Qashqai on näyttänyt tien ja kerännyt yksin voitot usean vuoden ajan, joten nyt kilpailijat kerääntyvät sen ympärille. Chevrolet on vain yksi monista.

Korkeiden autojen kääntöpuolella kummittelee vielä tavallisia henkilöautoja korostuneempi virallisten ja todellisten kulutusten eripura sekä korkean painopisteen pakottamat ajo-ominaisuuksien kompromissit.

Opel Mokan kanssa tekniikkansa jakavassa Traxissa jälkimmäisessä ei ole suurta valittamista. Auto on keskimääräistä katumaasturia mukavampi ajaa.

Ohjaus on tunnokas ja rauhallinen, eikä jousitusta tarvitse ensikohtaamisen perusteella moittia liian jäykäksi tai pintakovaksi. Kallistelua on tietenkin pyritty rajoittamaan jäykillä jousituksen komponenteilla, mutta kompromissi mukavuuden ja tunnokkuuden suhteen on toimiva.

Kolme konetta

Chevrolet Trax tekniset tiedot

Moottoreita on kolme. Lähtötason muodostaa 1,6-litrainen bensiinimoottori, joka on muiden Chevroletin mallien perusteella melko hengetön. Tällä kertaa emme päässeet sitä kokeilemaan.

Tuollakin moottorilla on tosin paikkansa, koska kilpailijoiden vastaavilla etuvetomalleilla on ollut kova kysyntä.

Toinen bensiinimoottori on monessa GM-tuotteessa käytössä oleva 1,4-litrainen turbo. Sekin on liitetty vain manuaalivaihteistoon, mutta lisäksi kokonaisuuteen kuuluu neliveto.

Tämä paketti on muutakin kuin päältä kaunis. Moottori tuottaa jouhevaa vääntöä alakierroksilta alkaen, joten suorituskyky on varmasti riittävä perheenkin kanssa ajettaessa.

Kolmas moottori on 1,7-litrainen diesel, ja siihen liittyy eniten voimansiirron vaihtoehtoja.

Moottorin saa etuvetoiseen versioon niin käsivalintaisella kuin automaattisella vaihteistolla, ja kolmas versio on manuaalivaihteinen neliveto.

Diesel vääntää lyhyen koeajon perusteella vielä bensiiniturboakin herkemmin ja hanakammin, mutta moottori myös tuottaa melua selvästi rouheampina annoksina. Tosin bensiinimalliakin vaivaa moottoritienopeuksissa turhaan jylisevä pakoputkiston ääni.

Kustannukset kurissa

EU-kulutuslukemat ovat yritysautoilua suosivalla tasolla. Halvimman version CO2-päästö on korkein mutta menee alle useimpien yritysten suosiman 160 g/km -rajan. Perusdieselillä arvo putoaa jo 120 grammaan. Mutta on siis syytä muistaa, että nopeassa matka-ajossa korkean auton ilmanvastus on suuri ja todellinen kulutus sen mukainen.

Vaikka bensiinikäyttöinen perusmoottori ei koukuttaisikaan vakuuttavalla voimalla tai pienellä kulutuksella, on alle 20 000 euron painuva lähtöhinta varsin houkutteleva.

Muut versiot asettuvatkin sitten 25 000 euron tuntumaan. Niissä voima ja kulutus ovat paremmin balanssissa versiosta riippumatta, joten valinnan voi tehdä mieltymyksiin tai vuotuiseen kilometrikertymään perustuen.

  • Chevrolet Trax kuva takaa
  • Chevrolet Trax kuva ohjaamosta
 

Mokkaa mukaillen

Traxin suorin kilpailija on tietysti mekaanisesti yhteneväinen Opel Mokka. Chevrolet on ohjaamon ilmeeltä hieman halvemman oloinen, mutta halvempi on koko autokin.

Chevroletin kahdessa kalliimmassa varustelussa on yllättävän kätevä MyLink-toiminto, jolla sopivan älypuhelimen saa yhdistettyä kosketusnäytön toimintoihin. Näin esimerkiksi navigaattorin saa toimimaan alle euron hintaisella puhelinsovelluksella.

Opelissa vastaava järjestely on vain Adamissa, Mokkaan navigaattori maksaa yli 1 500 euroa.

Tarjonta tässä luokassa on kovassa kasvussa, ja myös uusi Qashqai nähtäneen ennen vuodenvaihdetta. Etuvetomallit myyvät tällä hetkellä luokassa parhaiten, mutta Traxin vahvuus voi olla kohtuuhintaisissa nelivetoversioissa. Jos asiakkaan saa houkuteltua liikkeeseen, niin itse myymisen ei pitäisi olla vaikeaa.

Jussa Nieminen TM 12/13

Tilaa Tekniikan Maailma

Tekniset tiedot:

Moottori:1598 cm3
Teho:85kW (115hv) / 6200r/min
Vääntö:155Nm / 4000r/min
Kiihtyvyys 0-100 km/h:12,3s
Huippunopeus:173 km/h
Kulutus (yhd.):6,5l / 100km
Vaihteisto:5-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto
CO2 päästöt:153 g/km
Mitat (pit. / lev. / kork.):4248mm / 1766mm / 1674mm
Paino:1290 kg

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Chevrolet Trax

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Chevrolet Trax -autot

test
Chevrolet Trax1.4, '13, 167 tkm
8 900 €
test
Chevrolet Trax1.4, '13, 156 tkm
9 490 €
test
Chevrolet Trax1.4, '14, 96 tkm
12 900 €
test
Chevrolet Trax1.4, '14, 124 tkm
10 900 €
test
Chevrolet Trax1.6, '13, 119 tkm
8 990 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Chevrolet koeajoja

Kaikki koeajot »
Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Silverado 1500 High Country 4wd Crew Cab 6.2L EcoTec3 V8

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

Chevrolet Corvette: Muskelimaailman klassikko

TM ajettua: Chevrolet Camaro Convertible 45th Anniversary Edition

TM ajettua: Chevrolet Camaro Convertible 45th Anniversary Edition

Chevrolet Corvette Grand Sport - yksinkertaisesti hieno

Chevrolet Corvette Grand Sport - yksinkertaisesti hieno

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray