Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 24 705

Käyttötestissä Volkswagen Polo 1,6 TDI Comfortline

Käyttötestissä Volkswagen Polo 1,6 TDI Comfortline
  • Volkswagen Polo
  • Volkswagen Polo

Vuoden Autoksi 2010 valittu Volkswagen Polo sai reilun vuoden aikaa näyttää kyntensä myös 60 000 kilometrin käyttötestissämme. Kokemukset olivatkin pääosin positiiviset, ja tuoreella 1,6-litraisella turbodieselillä varustettu Polo asetti uudet pohjat kilometrikohtaisille käyttökuluille.

Volkswagen Polon käyttötesti eteni maantiepainotteisesti kaikkiaan 24 kuljettajan voimin. Testikilometrit tulivat täyteen 425 vuorokauden jälkeen, keskimäärin 141 km:n päivävauhdilla.

Ajo-ominaisuuksissa auto on asetettu turvallisen ja varman puolelle, ja jokaisesta ominaispiirteestä huomaa, etteivät ne ole syntyneet vahingossa. Auto on perusteellisesti suunniteltu mutta tietenkin pienten autojen kustannusrajoitteet huomioiden.

Pikkuautojen rintamalla Polon ja etenkin sen 1,6-litraisen turbodieselin kanssa joutuu kukkaron nyörejä kyllä avaamaan keskimääräistä enemmän, eikä diesel ole välttämättä suomalaisten Polo-kuljettajien ykkösvalinta. Siinä kuitenkin yhdistyy saumattomasti joka tilanteeseen riittävä suorituskyky ja elämää monellakin tavalla helpottava taloudellisuus.

Pisin tankkausvälin matka oli tasan 1000 kilometriä, joka syntyi pienellä venytyksellä mutta silti helposti. Pienen kulutuksen varjopuoli on heikko lämpeneminen, mutta siihen pitäisi löytyä suunnittelupöydältä muitakin ratkaisuja.

Auto oli myös teknisesti täysin ongelmaton. Takalasin pyyhkimen sulakkeen vaihtoa ei voi laskea ongelmaksi, varsinkin kun se aiheutui todennäköisesti käyttövirheestä.

Kilometrejä kohden laskettavissa käyttökustannuksissa Polo otti uuden TM Käyttötestien kärkituloksen jättäen jälkeensä kaksi bensiinihybridiäkin. Tässä etuna tietenkin oli, että suurin osa käyttötestin kilometreistä syntyy maantie- tai moottoritieajosta. Lisäksi laskennallinen vuosikertymä kilometreille on kohtuullisen korkea 20 000 km/v, mikä pienentää dieselmoottorin käyttövoimaveron vaikutusta.

Neljä aikuista matkustaa kyllä Polossa kohtuullisen mukavasti, mutta pitkän viikonlopun lomamatkalle tavaratilaa riittää vain kahdelle. Jos mukaan otetaan esimerkiksi hiihtovarusteita, alkaa jo kahdellakin aikuisella tehdä tiukkaa.

Suurella kuormalla huomataan nopeasti myös auton ärsyttävin yksittäinen outo ominaisuus. Pehmeähkö jousitus sallii auton niiata maanteiden montuissa tai yli-innokkaassa kaarreajossa niin alas, että eturoiskeläpät ottavat tiehen kiinni.


Tiivistelmä TM:n 3/11 artikkelista.

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Polo

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Polo -autot

test
Volkswagen Polo1.0, '21, 10 km
17 763 €
test
Volkswagen Polo1.0, '21, Ajamaton
16 755 €
test
Volkswagen Polo1.0, '21, 12 tkm
19 800 €
test
Volkswagen Polo1.0, '21
24 170 €
test
Volkswagen Polo1.0, '21, 500 km
23 680 €
test
Volkswagen Polo1.0, '21, 16 tkm
19 800 €
test
Volkswagen Polo1.0, '21, Ajamaton
23 690 €
test
Volkswagen Polo1.0, '21, Ajamaton
20 895 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen Polo – Kansanautoksi Golfin paikalle

Volkswagen Polo – Kansanautoksi Golfin paikalle

Volkswagen Polo – Ison auton elkeitä

Volkswagen Polo – Ison auton elkeitä

Tyypit: Volkswagen Polo Variant

Tyypit: Volkswagen Polo Variant

Volkswagen Caddy Maxi 2021 - Jättikokoinen järkivalinta

Volkswagen Caddy Maxi 2021 - Jättikokoinen järkivalinta

Volkswagen Golf GTI – Hot Hatch-ikonin digipainos

Volkswagen Golf GTI – Hot Hatch-ikonin digipainos