Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 24 479   0

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa
  • Toyota Yaris
  •  
  •  
  •  

Yarisin kolmatta sukupolvea on suunniteltu ja toteutettu turvallisin ja usein käytetyin menetelmin. Enemmän tilaa, järkevämpiä ratkaisuja, hienompia varusteita ja kaikki tietenkin samaan hintaan.

Uusi Yaris astuu vaativiin saappaisiin. Molemmat edeltäjät ovat etenkin Suomessa majoittuneet myyntilistojen kärkisijoille, ja asiakkaat ovat pysyneet enimmäkseen tyytyväisinä. Lisähaastetta tuo kuitenkin jatkuvasti tarjonnaltaan ja laadultaan kehittyvä pienten autojen luokka.

Koeajoautossamme on 1,3-litrainen bensiinimoottori. Kahdesta bensiinivaihtoehdosta suurempi merkitään kauppanimessä 1,33-litraiseksi erotukseksi edellisestä moottorisukupolvesta, mutta normaalein pyöristyssäännöin kyseessä on siis 1,3-litrainen moottori.

Autossa on lisäksi ulkonäköpainotteinen Style-varustepaketti ja portaattomasti välitetty automaattivaihteisto. Monipuolinen kokonaisuus ei ole kaikkein voimakkain myyntimagneetti, mutta senkin hinta jää vielä alle 20 000 euron.

Myydyimmässä versiossa on oletettavasti sama moottori kuusivaihteisella käsivalintaisella vaihteistolla sekä Sol-varustetaso. Tutustumme tähän autoon lähemmin numerossa 4/12 julkaistavassa talviautovertailussa.

Muut moottorivaihtoehdot ovat 1,0-litrainen bensiinimoottori ja 1,4-litrainen turbodiesel. Pienempi kolmisylinterinen bensiinimoottori on saatavana ainoastaan viisivaihteisella manuaalivaihteistolla, kun taas dieselin jatkeeksi voi valita kuusivaihteisen manuaalin tai robottivaihteiston.

Neljän eri varustetason lisäksi Yarisin saa sekä kolmi- että viisiovisena, joista jälkimmäinen on ehdottomasti halutuin. Kun värivaihtoehtojakin on peräti kymmenen, voi Yarisin räätälöidä monen näköiseksi.

Matkustamon tilat riittävät mainiosti neljälle aikuiselle, ja myös turvaistuimien kanssa tulee toimeen. Auton tavaratila on kokoluokalle tyypillinen.

Koeajoauton 1,3-litrainen bensiinimoottori kehitettiin pari vuotta sitten silloisen Yarisin voimanlähteeksi ja on edelleen teknisine ratkaisuineen luokassaan uudenaikainen moottori.

Polttoaineenkulutus on edellisen Yarisin vanhempaan 1,3-litraiseen moottoriin verrattuna hyvin samanlaista.

Hihnakäyttöinen CVT-automaattivaihteisto on saatavana vain 1,3-litraisen moottorin yhteydessä, ja silloin autossa tulee olla vähintään toiseksi halvin Sol-varustus. Automaatin lisähinta on noin 1 300 euroa.

Vaihteistossa on liikkeellelähtöä varten useimpien tavallisten automaattien tapaan momentinmuunnin, ja lähdöt sujuvat pehmeästi sekä hitaalla että nopealla kiihdytyksellä.

Kaupungissa ja kuormattuna pienivääntöiset moottorit ovat usein työläitä ajaa, koska liikkeellelähtö ja vaihtaminen vaativat keskittymistä polkimien käytössä.

Tällaisella automaatilla tuskailu poistuu, kun kuljettajan raskain tehtävä on painaa kaasupoljinta vähän syvemmälle.

Vaihtoehtoisesti vaihdevivusta tai ohjauspyörän painikkeista voi valita 7-portaisen vaihtamistoiminnon.

YARIS yllättää ainoastaan yllätyksettömyydellään. Hyvä ajokäytös ääritilanteissa ja suuri kääntöympyrä ovat ainoat ominaisuudet, joissa Yaris edustaa ääripäitä. Yaris on diplomaattinen, se ei ota kantaa eikä järisytä, mutta hoitaa tehtävänsä autona.


Tiivistelmä TM:n 2/2012 artikkelista
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Yaris

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Yaris -autot

test
Toyota Yaris1.6, '21, 5 tkm
56 900 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '21, 2 tkm
22 900 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '21, 2 tkm
23 490 €
test
Toyota Yaris1.5, '21, 6 tkm
22 890 €
test
Toyota Yaris1.5, '21, Ajamaton
24 012 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '21, 3 tkm
22 880 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '21, Ajamaton
28 225 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '21, 2 tkm
22 490 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi

Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle

Tyypit: Toyota Yaris Turbo

Tyypit: Toyota Yaris Turbo