Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Myyntiedustajan toiveuni: Audi A6 3,0 TDI Quattro S tronic

Myyntiedustajan toiveuni: Audi A6 3,0 TDI Quattro S tronic
  • Audi A6
  • Audi A6

Uusi Audi A6 on ulospäin tyyni bisnessedan, mutta kun sen varustaa kolmelitraisella turbodieselillä ja nelivedolla, tavoitetaan kaasupolkimen asennosta riippuen urheiluautomainen suorituskyky tai yllättävä taloudellisuus.

Kolmannen polven Audi A6:n ulkomuoto yhdistelee hillitysti piirteitä isommasta A8:sta ja pienemmästä A4:stä. A6-moottorimallisto koostuu yhdestä bensiinimoottorista ja kolmesta dieselistä.

Nyt koeajettu auto on dieseleistä tehokkain, kolmelitrainen ja 180-kilowattinen V6 TDI. Samasta perusmoottorista valmistetaan myös 150-kilowattista versiota, joka ei suinkaan ole mikään elektronisesti rajoitettu versio edellä mainitusta. Eroja löytyy etenkin polttoaineenruiskutuksesta, ja virallinen kulutus on vielä viitisen prosenttia matalampi.

Avant-farmarimallin ennakkomyynti on jo alkanut, ja autot saapuvat kauppoihin syys-lokakuussa.

Ulkomitoiltaan A6 on aavistuksen isompi kuin tärkeimmät kilpailijat BMW ja Mercedes. Auton pituus on noin 4,9 metriä ja leveys 1,9 metriä. Ajossa A6 ei tunnu näin suurelta, mutta pysäköintitilanteissa ongelma tulee eteen.

Ohjaamossa on avaraa, mutta kuljettajan ympäristö on silti sopivan intiimi. Takamatkustajilla on hyvät tilat, mikä etenkin pääntilan puolesta erottaa A6:n kaikista selvimmin A7:stä.

Nollasta sataan kiihdytys kestää näin 6,3 sekuntia. Pelkällä kaasunpolkaisulla kiihdytys vie muutaman sekunnin kymmenyksen pidempään.

Tärkeämpää on, että kaasun voi polkaista huoletta pohjaan, vaikka tie olisi vähän mutkallakin. Neliveto siirtää voiman tiehen äärimmäisellä tehokkuudella.

Kuutoskoneiden vakiovarusteinen seitsenvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti toimii hienosti. Moottorin ja vaihteiston toiminta kaasupolkimen asennosta riippuen onkin lähes telepaattista.

Kulutuslukemissakin on tapahtunut selvää parannusta seitsemän vuotta sitten koeajettuun edeltäjään verrattuna, mutta kaksivetoisiin kilpailijoihin verrattuna nelivedon vuoksi tulee varmasti muutama prosentti takkiin.

Jousituksessa riittää kantavuutta vähän rajumpaankin menoon. Väistökokeessa kallistelut pysyvät kurissa ja renkaat tiukasti tiessä. Äkkitilanteidenkin kannalta kevyempi ohjaustehostuksen asetus toimii paremmin, eikä se juuri verota ohjaustuntoa.

Audi A6 on lajinsa puhdasverinen edustaja. Se antaa ulospäin hillityn kuvan itsestään, mutta ainakin nyt ajetussa tehodieselissä kytee sopiva tuli pinnan alla.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 12/2011

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Audi A6

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Audi A6 -autot

test
Audi A62, '22, 3 tkm
69 800 €
test
Audi A62, '22
68 364 €
test
Audi A62, '22, 3 tkm
84 900 €
test
Audi A62, '22, 3 tkm
65 500 €
test
Audi A62, '22, 3 tkm
60 900 €
test
Audi A62, '22, Ajamaton
61 560 €
test
Audi A62, '21, 7 tkm
65 900 €
test
Audi A62, '21, 17 tkm
69 990 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Audi koeajoja

Kaikki koeajot »
Audi A6 – kuin taikamatolla

Audi A6 – kuin taikamatolla

Audi A6 Quattro - Tiivistettyä ajonautintoa

Audi A6 Quattro - Tiivistettyä ajonautintoa

Tyypit: Audi A6 2.8 30V Tiptronic 4d

Tyypit: Audi A6 2.8 30V Tiptronic 4d

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle