Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 3 153   0

Nyt on digiloikan aika - video mukaan ilmoituksiin!

Nyt on digiloikan aika - video mukaan ilmoituksiin!

Video tehokas väline auton etämyynnissä. Nettiauton data kertoo, että esittelyvideolla varustettujen ilmoitusten myyntiajat ovat lyhentyneet selvästi.

Kaikki mittarit viittaavat siihen, että koronan takia syntyvä digiloikka auttaa automyynnissä isosti nyt ja tulevaisuudessa. Yksi tärkeimmistä automyynnin digiloikan välineistä on videoesittely. 

Video esittelee auton tarkasti ja totuudenmukaisesti 

Digiloikka videolla Nettiauto Antti Liinpää

Videon käytöllä myynti-ilmoituksessa on monia kiistattomia etuja. Autosta kiinnostunut asiakas pääsee tutustumaan autoon lähes livenä, kun myyjä voi esitellä ja ennen kaikkia näyttää auton ominaisuuksia ja varustelua. Hyvin ja oikein tuotettu video ehkäisee voimakkaasti pettymyksiä, joita perinteisesti tulee, kun kuvista rajataan virheitä tai tekstissä jätetään kertomatta tärkeitä tietoja. Tämä toki vaatii rehellisen videon.

Ammattimaista laatua tärkeämpää on kattava tieto

Esittelyvideon kuvaaminen on yllättävän helppoa, kun tietää mitä tekee. Yksinkertaistettuna se vaatii pienen ennakkosuunnittelun, kuvauksen, videon lataamisen YouTubeen ja YouTuben linkin lisäämisen Nettiauton ilmoitukseen. Yllä olevalta Nettiauton opasvideolta voit helposti katsoa, miten toimia eri vaiheissa. Ota nämä asiat huomioon, kun suunnittelet videon kuvaamista:

  1. - Sinun ei tarvitse itse näkyä videolla. Olet myymässä autoa. Voit toki näkyä, jos into ja rohkeus riittävät. Se voi jopa luoda luotettavan fiiliksen ostajalle.
  1. - Autosta kannattaa kertoa tärkeimpiä ominaisuuksia ja mahdolliset virheet. Sinä auton myyjänä tiedät ne parhaiten tai ainakin sinun pitäisi tietää ne. Mahdollisten virheiden kertominen lisää asiakkaan luottamusta sinuun myyjänä eivätkä ne tule mahdollisessa koeajossa ostajaehdokkaalle yllätyksenä.
  1. - Videon laatua pystyy nostamaan rutkasti muutamalla apuvälineella, mutta älä takerru niihin. Tärkeämpää on tarjota video kuin pelätä tärisevää kuvaa tai hieman heikompaa äänenlaatua. Helppo tapa nostaa videon kuvan laatua on noin 100 euroa kustantava gimbaali, joka estää tehokkaasti videokuvan tärinää. Äänen laadun saa helposti ammattimaisella tasolla nappimikrofonilla ja tuulisuojalla. Kännyköihin, joissa ei ole mikrofoniliitäntää, löytyy adaptereita.

Näin tuotat informatiivisen ja myyvän esittelyvideon autostasi:

  1. - Mieti ennakkoon, mitkä ovat mielestäsi auton tärkeimmät ominaisuudet ja miksi se on mainio vaihtoehto kyseisellä hinnalla. Samalla kannattaa listata auton mahdolliset puutteet, jotka on hyvä mainita videolla. Tee vaikka paperille ranskalaiset viivat ennen videon kuvausta.
  1. - Paina REC päälle ja käy auto videolla läpi niin ulkoa kuin sisältä. Kuvaa vaakana, niin autosta näkyy enemmän kerralla. Pidä kuva mahdollisimman tasaisena ja kerro aiemmin listaamasi asiat. Jos tarinaa tulee kuin Runebergillä, ei videon mittaa kannata pelätä. Autosta kiinnostanut ihminen katsoo kyllä vaikka tunnin videon, jos sellainen on tarjolla. Anna palaa, älä pidättele!
  1. - Kun olet käynyt koko auton läpi, paina REC pois päältä eli koko video kannattaa tehdä yhdellä otolla. Jos et pidä ensimmäisestä otosta, tee uusi versio. Tärkein syy yhteen ottoon on se, ettei videota tarvitse leikata, vaan voit ladata sen suoraan kännykästä sellaisenaan YouTubeen. Toinen erinomainen syy on se, että leikkaamaton yhden oton video kertoo katsojalle, ettet yritä peitellä mitään leikkaamalla jotain mahdollisesti oleellista pois. Se lisää luottamusta ja tarjoaa paremmin infoa autosta.
  1. - Lataa kännykkään YouTuben sovellus. Kirjaudu tilille, jolle haluat ladata videon ja lataa se suoraan kännykästä YouTubeen. Video kannattaa laittaa julkiseksi ja tehdä siihen hyvä myyvä otsikko ja kattava selitysteksti. Lisää asianmukaiset tagit, kuten auton merkki, malli ja tarkempi mallikuvaus. Nettiauton ilmoitus ei vaadi julkista videota, joten halutessasi video toimii ilmoituksessa myös piilotettuna.
  1. - Kopio videon linkki ja lisää se Nettiauton ilmoitukseen. Näin video on mukana auton myynti-ilmoituksessa. Myyntimenestystä!

Antti Liinpää

Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Seat Mii Electric - sähköinen kaupunkihyrrä

Seat Mii Electric - sähköinen kaupunkihyrrä

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Voiko auton ostaa näkemättä? Näin teet ehdollisen kaupan yksityisen myyjän kanssa Nettiautossa

Voiko auton ostaa näkemättä? Näin teet ehdollisen kaupan yksityisen myyjän kanssa Nettiautossa

Auton koeajo kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - muista poikkeusaikana myös nämä asiat

Auton koeajo kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - muista poikkeusaikana myös nämä asiat

Muistatko, milloin autosi pitää katsastaa?

Muistatko, milloin autosi pitää katsastaa?