Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 25 390   0

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy
  • Opel Astra
  • Opel Astra

Opel yrittää paluuta maan ja maanosan tärkeimmän autoluokan kärkeen radikaalisti muuttuneella Astralla. Suunnitteluun ja viimeistelyyn on keskitytty kunnolla, ja se myös näkyy.

Suomessa uudistunut Opel Astra on myynnissä neljällä bensiinimoottorilla. Iskutilavuuksia on vain kaksi, eli 1,4 ja 1,6 litraa, mutta molemmissa kokoluokissa on tarjolla myös turboahdetut versiot. Turbodieselit ovat iskutilavuudeltaan 1,3- ja 1,7-litraiset.

Ehdimme tutustua Astraan jo talvivertailussa. Silloin voimanlähteenä oli bensiinikäyttöinen 1,4-litrainen turbomoottori ja varustetasona Sport. Niinpä Koeajon yksityiskohtaisempaan ja toisaalta yleisluontoisempaan tarkasteluun päätimme ottaa Astran 1,7-litraisella dieselmoottorilla ja halvemmalla Enjoy-varustetasolla.

Vaihteisto on tämän moottorin kanssa aina kuusivaihteinen ja käsivalintainen. Dieseleistä automaattivaihteisto on saatavissa vain Suomen mallistosta puuttuvan kaksilitraisen moottorin yhteyteen.

Kiilamaisella perusmuodolla varustettu Astra on hyvänkokoinen perheauto. Tilaa riittää hienosti neljälle aikuiselle tai pienemmiksi kokonaisuuksiksi jaetulle viisihenkiselle ryhmälle. Astra ei korjausta tarvitse, mutta farkkukin on luvassa.

Varustelun saralla Opel kertoo tuoneensa Astraan sellaisia vaihtoehtoja, jotka ovat tähän asti kuuluneet vain premium-autojen tarjontaan. Valitettavasti varustelu vaikuttaa premium-henkiseltä myös siinä, mitä vakiovarustuksesta puuttuu. Esimerkiksi mukautuvia AFL-ajovaloja ei pidä jättää ostamatta, joten siitä rapsahtaa 1 236 euroa lisää.

Vaikkei suorituskyky- ja kulutusmittauksia päästy talvisista keleistä johtuen tekemään, antavat valmistajan ilmoittamat arvot jotain osviittaa Astran kyvyistä. Useiden kilpailijoiden numeroarvot ovat nimittäin paremmalla tolalla molemmilla osa-alueilla.

Ongelma tuskin on voimalinjassa. Astralla vaan sattuu olemaan jonkinasteinen paino-ongelma. Sen omamassa on 100-200 kiloa kovimpia kilpailijoita korkeampi.

Käytännön suorituskyky autossa on joka tapauksessa riittävä. Talvikelissä ja kohtuullisilla kuormilla ajettaessa voimaa ei osaisi toivoa yhtään lisää. Moottori vääntää hienosti jo 1 500 kierroksen nurkilta ja vetää tasaisesti neljään tuhanteen saakka. Ohituskiihtyvyys on kunnossa.

Moottorin pyörintänopeuden laskiessa alle 1 500 kierroksen voi vedossa tuntua ajoittain harmillista pätkintää. Tasaisella kuormituksella veto pysyy tasaisena vielä 1 200 kierroksen kohdallakin, mutta matalilla kierroksilla kuormittaminen ei useinkaan sovi moottorin suunnitelmiin. Useimmat nykydieselit ovat nikottelun jo lopettaneet.

Astran alustassa riittävä sivuttaistuenta on varmistettu harvinaisella Watt-tuella. Mitään taikamattoa ei Astran alustasta ole onnistuttu tekemään, mutta se pärjää hienosti kilpailijoiden monimutkaisille monivarsituennoille.

Alusta ja ohjaus toimivat kokonaisuutena erinomaisesti. Astra on mukava ja helppo ajettava, joten se sopii rauhallisimmillekin sieluille. Toisaalta se on erittäin suorituskykyinen, kulkien nopeissa kaarteissa tunnokkaasti ja turhia kallistelematta.Tiivistelmä TM:n 6/10 artikkelista.
Osta ja lue koko juttu Opel Astrasta

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Opel Astra

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Opel Astra -autot

test
Opel Astra1.6, '18, 25 tkm
26 500 €
test
Opel Astra1.4, '17, 60 tkm
17 400 €
test
Opel Astra1.0, '18, 19 tkm
19 800 €
test
Opel Astra1.4, '19, 17 tkm
21 500 €
test
Opel Astra1.0, '16, 51 tkm
15 000 €
test
Opel Astra1.6, '16, 147 tkm
9 990 €
test
Opel Astra1.4, '16, 57 tkm
17 250 €
test
Opel Astra1.4, '16, 102 tkm
14 500 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Opel koeajoja

Kaikki koeajot »
Opel Astra – Das vuoden auto

Opel Astra – Das vuoden auto

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

Käyttötestissä Opel Astra Sport 1,4 Turbo 103 kW

TM ensitestissä Opel Astra

TM ensitestissä Opel Astra

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel uudisti hyötyautonsa