Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 2 552   0

Voiko auton ostaa näkemättä? Näin teet ehdollisen kaupan yksityisen myyjän kanssa Nettiautossa

Voiko auton ostaa näkemättä? Näin teet ehdollisen kaupan yksityisen myyjän kanssa Nettiautossa
  •  
  •  
  •  

Autoa ostaessa on tärkeää, että varmistut sen kunnosta ja teet koeajon ennen kaupan lukkoon lyömistä. Joskus autoon tutustuminen on kuitenkin syystä tai toisesta hankalaa. Silloin hyvä ratkaisu on ehdollinen kauppa.

Jos myyjä asuu vastakkaisella puolella Suomea, koeajon järjestäminen ei välttämättä onnistu. Myös aikataulut saattavat tulla tielle. Ehdollisessa kaupassa maksu siirtyy myyjälle vasta, kun ostaja on kokeillut autoa ja vahvistanut kaupan. Sekä kauppakirjan laatiminen että maksu hoituvat luotettavasti Nettiauton sähköisessä palvelussa.

Näin teet ehdollisen autokaupan Nettiautossa:

1. Ota yhteyttä myyjään ja sovi kaupasta

Selvitä myyjältä lisätiedot, joita kaipaat ostopäätöksesi tueksi. Voit myös pyytää lisää kuvia tai vaikka videota autosta. Mieti myös valmiiksi asiat, jotka haluat vielä itse varmistaa koeajolla.

Neuvotelkaa kaupan ehdot valmiiksi niin, että voit todentaa tietojen paikkansapitävyyden koeajolla. Sovi myyjän kanssa ehdollisen kaupan lisäksi kauppahinta ja koeajon toteutustapa.

2. Pyydä myyjää laatimaan sähköinen kauppakirja sovituilla ehdoilla

Pyydä myyjää laatimaan sähköinen kauppakirja, jossa on maksutapana Nettimaksu, ja kaupan ehtoihin kirjattu koeajosta sopimanne asiat ja oikeus perua kauppa koeajon jälkeen. Huom! Myyjän pitää valita Omistus- ja hallintaoikeuden siirto -kohdasta vaihtoehto Muu ehto ja ostaja vahvistaa kaupan.

Voit pyytää myyjää lähettämään linkin kauppakirjaluonnokseen jo ennen allekirjoitusta. Kauppakirjasta näet Traficomista haetut viralliset tiedot ajoneuvosta ja mahdolliset rajoitukset, kuten maksamattomat verot.

3. Tarkista ja allekirjoita sähköinen kauppakirja 

Saat kauppakirjan allekirjoitettavaksesi, kun myyjä on sen allekirjoittanut. Molemmat tunnistautuvat palveluun sähköisesti esimerkiksi pankkitunnuksilla. Varmista, että Kauppahinta -kohdassa lukee Maksu tilitetään myyjälle sen jälkeen, kun ostaja kuittaa palvelussa ajoneuvon hänelle luovutetuksi.

Kun olet allekirjoittanut, maksat kauppahinnan turvallisesti palveluun Nettimaksun kautta. Summa tilitetään myyjälle vasta, kun olet vahvistanut kaupan. Voitte myyjän kanssa sopia, maksatko ennen koeajoa vai vasta koeajon jälkeen. Myyjä voi haluta varmistuksen maksusta ennen kuin varaa auton sinulle tai luovuttaa sen koeajoon. 

4. Hae auto myyjän kanssa sopimallasi tavalla koeajoon

Tutustu autoon ja tarkista, että siitä saamasi tiedot pitävät paikkansa. Testaa auton ajotuntuma ja sopivuus itsellesi monipuolisella koeajolla

Jos myyjän antamat tiedot eivät pidä paikkaansa ja haluat perua kaupan, avaa selvityspyyntö palvelussa. Asiakaspalvelumme tarkistaa kauppakirjasta sovitut ehdot ja on teihin molempiin yhteydessä.

5. Jos olet tyytyväinen, voitte myyjän kanssa vahvistaa kaupan

Jos auto on sellainen kuin pitikin, voitte hyvillä mielin vahvistaa kaupan. Myyjä lähettää sinulle sähköisen varmenteen auton rekisteröimiseksi. Kun olet saanut varmenteen, voit kuitata kaupan vahvistetuksi ja vapauttaa maksun myyjälle. Voit sen jälkeen rekisteröidä auton nimiisi vaikka heti. Sinulla on kuitenkin 7 vuorokautta aikaa, jos et ole esimerkiksi vielä hoitanut auton vakuutusta, joka on edellytys rekisteröinnille.

6. Onnittele itseäsi autokaupoista!

Sähköinen kauppakirja jää talteen molemmille osapuolille. 

Ehdollinen kauppa on hyvä vaihtoehto, kun auton näkeminen ja koeajo eivät syystä tai toisesta onnistu perinteisellä tavalla. Kun tunnistautuminen, auton tietojen tarkistus ja maksu hoituvat turvallisesti palvelun kautta, kaupanteko on riskitöntä ja kätevää.

Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Nyt on digiloikan aika - video mukaan ilmoituksiin!

Nyt on digiloikan aika - video mukaan ilmoituksiin!

Auton koeajo kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - muista poikkeusaikana myös nämä asiat

Auton koeajo kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - muista poikkeusaikana myös nämä asiat

Muistatko, milloin autosi pitää katsastaa?

Muistatko, milloin autosi pitää katsastaa?

Autokauppa käy Suomessa koronasta huolimatta

Autokauppa käy Suomessa koronasta huolimatta

Tarkista, minkä arvoinen autosi on

Tarkista, minkä arvoinen autosi on