Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5
 • Audi A5

Audi A5 Coupé on katoavaa kansanperinnettä. Kaksiovisia coupé-malleja ei tätä nykyä tule joka kulmalla vastaan.

Coupé-mallit alkavat nykymaailmassa käydä yhä harvinaisemmiksi. Kun autoteollisuus puskee markkinoille katumaastureita ja viisiovisia automalleja, on varsin piristävää ajaa autoa, jossa pääpaino on muotoilullisissa asioissa.

Harva nuoremman sukupolven edustaja enää edes muistaa aikaa, jolloin auton takapenkkipaikalla oli suuri merkitys. Kun nelikymppinen muistelee omaa lapsuutta ja nuoruutta, oli matkustaminen etupenkillä jotain hohdokasta.

Sikaosastolla matkustaminen kun tarkoitti sitä, että autosta pääsi nousemaan ulos ainoastaan, jos etupenkkiläiset niin halusivat. Ikkunoitakaan ei usein saanut takapenkillä istuessaan avattua.

Toki coupé-malli on tätä nykyä enemmän yksi- tai kaksihenkisen talouden heiniä, sillä takajakkaralle kampeaminen käy äkkiä varsin tylsäksi. Kaksiovisuus kuitenkin tarkoittaa sitä, että linjat voidaan vedellä tyylitellymmiksi. Suurempi ovimäärä tarkoittaa ylivertaista helppokäyttöisyyttä.

Upean ulkokuoren sisään kätkeytyy Audin kohdalla mukava ajokokemus ja laatuvaikutelma, joka vakuuttaa ja sytyttää.

Se kevyempi hybridimalli

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi A5:n voimanlähde on light-hybridiksikin kutsuttu 40 TFSI. Kevythybridi tarkoittaa sitä, että moottori hyödyntää jarrutusenergiaa taltioimalla sen auton akustoon myöhempää käyttöä varten. Pelkällä sähköllä Audilla ei kuitenkaan huristella, vaan sähkö antaa polttomoottorille pientä lisäpuhtia ja osittaista lepoa.

2-litrainen turboahdettu bensiinimoottori tuottaa 204 hevosvoimaa ja 320 Nm. Huippuvääntö tehtaillaan laajalle alueelle, sillä maksimit ovat käytössä 1450–4475 kierroksen välimaastossa. Voimantunne on alakierroksilla lähes dieselmäinen.

40 TFSI on myös varsin ripeä tapaus. 204 hevosvoimaa ei ole nykyautomaailmassa kovin ihmeellinen lukema, mutta siitä huolimatta A5 ehtii paikaltaan sataan 6,7 sekunnissa. Kevythybridillä päästään siis kutittelemaan GTI-luokkaa.

Kulutuksen suhteen tilanne on sekin mukava, sillä sata kilometriä taiteillaan WLTP-vertailuarvon mukaan 6,4–7,1 litralla. Suunnilleen tuohon lukemaan Audin ohjaimissa pääseekin, ellei pedaalia paina liiaksi kohti konehuonetta.

Vaihteistona toimii tuttuun tapaan S Tronic -automaatti, jonka toiminnasta ei ole pahaa sanottavaa. 40 TFSI-versio on myös nelivetoinen, mikä ei missään nimessä ole huono asia, sillä koeajolle siunaantuneet lumikelit antoivat oivan tilaisuuden nauttia neljästä vetävästä pyörästä.

A5:n coupé-malli on saatavilla myös etuvetoisena ja tuolloin voiman lähteenä on samaan peruskonstruktioon perustuva 2-litrainen turbomoottori, mutta voimaa on 50 hevosvoimaa vähemmän.

 • Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee
 • Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee
 

Varusteet maksavat

Audin vakiovarustelutaso on kohtuullinen, mutta hulppeaksi sitä ei perustasolla voi sanoa. Poissaolollaan loistavat monen muun valmistajan vakiovarusteet, kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin ja navigaattori. Edes sähköpenkkejä ei löydy vakiovarustelistalta.

Lisävarusteet ovat Audin tapaan arvokkaita, sillä navigaattoripaketti virtuaalisella mittaristolla varustettuna maksaa lähes 3 000 euroa. Nahkajakkarat mallista riippuen 1 500-4 600 euroa ja adaptiivinen vakionopeudensäädin ja kaistavahti-paketti lähes 4 000 euroa. Näillä saa lisättyä auton hintaan helposti reippaan kymppitonnin. Ihanan kallista.

Audin kanssa samoissa coupé-kinkereissä kilpailevat pääasiassa saksalaiset. A5:n tontille omat vaihtoehtonsa tuovat BMW 4-sarja ja Mercedesin C-sarja. Kolmikko on pitkälti samassa kastissa niin tekniikaltaan kuin hinnoittelultaan. Kyse lieneekin siitä, mikä kolmikosta sattuu miellyttämään eniten.

A5:n kohdalla kilpailuvaltti ei ole konevalikoimassa, sillä BMW:n ja Mersun konevalikoima on hulppeampi. Audin kohdalla valikoimassa on kaksi bensiiniversiota ja yksi diesel. Toki vaihtoehto löytyy myös vauhdin ystäville, sillä vitosesta on saatavilla S5 ja RS5 -versiot.

Ajokokemuksena A5 on hieno. Moottorissa on mukavasti potentiaalia, alusta on onnistunut ja laatuvaikutelma hytissä on kohdillaan. Vaikka koeajoversio on varustettu kangaspenkeillä, on fiilis mukavan laadukas.

Parasta Audin coupé-limpussa on kuitenkin ehdottomasti muotokieli. Se jaksaa miellyttää silmää kerta toisen jälkeen, sillä linjakkaan auton kupeet tarjoavat pitkään uutta löydettävää. Kokonaisuus on varsin dynaaminen ja sporttinen, eikä kaksiovinen automalli jää huomioimatta myöskään kanssa-autoilijoiden toimesta.

Tuomas Rajala

Kehuja: kauniit linjat, laatuvaikutelma, voimalinja, maltillinen kulutus

Parantamisen varaa: ujo vakiovarustelu, lisävarusteiden hinnoittelu

Audi A5 Coupé 40 TFSI quattro S tronic:

Moottori:4-sylinterinen, 1984 cm3 turboahdettu bensiinimoottori, kevythybridi
Yhteisteho:204 hv (150 kW) @ 4475-6000 rpm
Vääntö:320 Nm @ 1450-4475 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:6,7 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:6,4-7,1 l / 100 km
CO2-päästöt:145-161 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4697mm/1846mm/1371mm
Tavaratila:450 l
Omamassa:1635 kg
Hinta alkaen:52 940€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Audi A5

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Audi A5 cars

test
Audi A52, '22, Undriven
60 356 €
test
Audi A52, '22, 15 tkm
50 900 €
test
Audi A52, '22, 4 tkm
61 900 €
test
Audi A52, '23, Undriven
64 491 €
test
Audi A52, '22, 17 tkm
58 900 €
test
Audi A52, '22, 2 tkm
62 900 €
test
Audi A52, '23, Undriven
56 370 €
test
Audi A52, '22
59 955 € (incl. VAT)

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Audi test drives

All test drives »
Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?
MAINOS

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi Q5 – Herra täydellinen