Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 56 032

Audi RS6: Maailman nopein farmari

Audi RS6: Maailman nopein farmari
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6
 • Audi RS6

Audi RS6:en ajatusmaailma on yksi automaailman kieroutuneimmista. Se on farmarimalli, jonka konehuoneeseen on pultattu superauton moottori.

Juuri tämä järjettömyys tekee RS6 Avantista niin erinomaisen auton. Audi on unohtanut sitä kehitellessään kaikki sovinnaisuuden pelisäännöt. Sen ansiosta RS6 on samaan aikaan markkinoiden järjettömin ja järkevin auto.  

Järkevän Audista tekee se, että se on erinomainen perheauto, jolla voi kevyesti hoidella perheen lomamatkan, kauppareissut ja päiväkotiin kyyditykset. Lisäksi maailman nopein farmari on erinomainen talviauto. 

Tilaa RS6:ssa on viidelle hengelle ja viikon lomareissun tavaroille. Takapenkkiläisten tilat tosin tuntuvat olevan normimallia hieman huonommat ja voimakkaasti muotoilun takapenkin keskipaikka ei ole niitä kaikkein mukavimpia. 

Ferrarin suorituskyky

Audi RS6 Avant laajakuva edestä

Järjettömyyden puolesta puhuu se, että nokkapellin alla raivoaa 4-litrainen ja 560 hevosvoimainen V8-moottori. Vääntöä järkäle tarjoilee 700 Nm – lukema jota tapaa lähinnä kuorma-autoissa. Keskustelu superautoksi kelpaamisesta voidaan siis lopettaa tähän paikkaan. 

Kaasun pohjaan tallaaminen saa kuskin liimautumaan voimakkaasti muotoillun penkin pohjalle ja repäisy on jotain, mitä ei odota saavan osakseen tavalliselta perhefarmarilta näyttävän auton ohjaimissa. 

Jotain Audin tehoreservistä kertoo se, että esimerkiksi Ferrari 458 Italian teholukema on vain 10 hevosvoimaa RS6:ta suurempi. 0-100 km/h kiihdytyksessä eroa syntyy vaivaiset 0,5 sekuntia. 

458 Italian viisi kymmenystä parempi kiihtyvyys maksaa kotimaan autoverotuksen seurauksena noin 200 000€. Pienillä marginaaleilla pelatessa summatkin kasvavat helposti koviksi. 

Aerodynamiikka on kätketty hyvin

RS6:en aerodynamiikka on viimeiseen asti mietittyä, sillä sitä katsomalla on hankala uskoa, että kulkua riittää 300 km/h:n paremmalle puolelle. Tarkemmin sanottuna huiput ovat 305 km/h.

Ei ihan huono suoritus autolta, joka näyttää olevan Ferrarin ja Lamborghinin rinnalla yhtä oudolta kuin moukarinheittäjä balettisalissa. Usein ulkonäkö kuitenkin pettää ja sen onkin yksi Audin viehätyksestä. 

Toisaalta se myös ärsyttää, sillä häijystä luonteesta olisi kiva kertoa myös tietämättömille. RS6 näyttää vaatimattomalta autolta ja sen tulisuus paljastuu vain automaailmaan enemmän vihkiytyneille. 

Normaalista A6:sta sen erottaa parhaiten RS6-merkeistä, ovaalinmuotoisista pakoputken ulostuloista, RS-logoin varustetuista jarrusatuloista, hieman normaalimallia matalammasta ilmeestä ja erilailla muotoilluista helmoista. 

Nelivedolla talvikin on silkkaa nautintoa

RS6:en Massiivinen tehoreservi välitetään tiehen neljän vetävän pyörän kautta, mikä onkin paras mahdollinen ratkaisu toteuttaa roimalla tehomäärällä varustettu auto. Nelivedon ansiosta suorituskykyä voi hyödyntää myös liukkaammilla keleillä.

Tasauspyörästöä voi säätää mielensä mukaan ja dynamic-asennossa se antaa voimaa hieman enemmän takapyörille. Kookkaan auton kohdalla se tarkoittaa pitkiä ja rauhallisia sivuluisuja. 

560 hevosvoimaa tuottavan V8-koneen pakoäänet saatetaan ilmoille tuplapakoputkiston välityksellä ja dynamic-asetuksella äänimaailma on puhutteleva. Se ei kuitenkaan yllä esimerkiksi Mercedes-Benz A 45 AMG:n tai Jaguar F-TYPEn sfääreihin varsinkaan sisätiloissa. 

Ulospäin äänimaailma on massiivisempi ja kovemmat kiihdytykset kääntävät katseita, sillä tuplasti ahdettu nelilitrainen V8 kyllä antaa kuulua itsestään. Vaikutusta voi halutessaan tehostaa lisävarustelistalta löytyvällä avoimemmalla putkistolla.

 • Audi RS6 Avant kuva etuvalosta
 • Audi RS6 Avant kuva sivusta
 

Alusta on maaginen

Ärhäkkää kiihtyvyyttä suitsitaan massiivisella jarruvarustuksella ja kaarreominaisuuksia erinomaisella alustalla, joka on luonnollisesti säädettävä. Koeajoversiossa valinnan varaa on karvalakkimallia enemmän, sillä se on varustettu ilmajousilla. 

Alusta on rakennettu sellaisella ammattitaidolla, että sen kohdalla ilmaisu millimetrin tarkka jousitus ei ole lainkaan liioittelua. Comfort-asennossa alusta se on jämäkkä ja tarkka, olematta piiruakaan liian kova. Se tosin johtuu pääosin ilmajousista.

On yllättävää, että edes jäykimmällä asetuksella jousitus ei tunnu liian kovalta, vaan sitä voisi luonnehtia mukavuuspainotteiseksi. Progressio on tosin nopea, joten töyssyjen ilmaantuessa tuntuma tiukentuu hetkessä. 

Hienostunutta voimantunnetta

Kun 6-sarjan RS-mallia vertaa vaikkapa RS4:ään, tuntuu kutonen selvästi hienostuneemmalta. Meno on varsinkin comfort-asennolla leppoisaa ja kovemmatkaan kiihdytykset eivät tunnu revittelyltä.

Yksi syy sulavuuteen piilee Audin 8-portaisessa Tiptronic-vaihteistossa, joka suorittaa vaihdot tarkasti ja vaivattomasti. Manuaaliaski varmasti toisi mukanaan lisää kisatunnelmaa, vaikka Tiptronicilla voikin läiskiä pykätä sisään ratin takana olevista siivekkeistä. 

Massiivinen vääntömomentin ja pehmeän tehokäyrän ansiosta RS6 kerää vauhtia ikään kuin vahingossa. Vaikka paikaltaan kiihtyvyydessä taakse jäävät mm. Porsche 911 Carrera 4S, BMW M5 ja Aston Martin Vanquish, voi menoa sanoa tietyllä tapaa leppoisaksi. 

Audi RS6 on niin täydellinen paketti, että siitä on hanakala löytää mitään moitteen sijaa. Se on niin pitkälle mietitty kokonaisuus, että on mahdotonta keksiä mitä sen kohdalla olisi tehnyt toisin. 

Perheen ainoa käyttöauto

On hankala kuvitella kovinkaan montaa autoa, joka tarjoaa vastaavaa suorituskykyä yhdistettynä yllättävän monikäyttöiseen perheautoon. Periaatteessa RS6:en voisi kuvitella palvelevan perheen jokapäiväisenä käyttöautona. 

Yksi mutta siinä kuitenkin on. 560 hevosvoiman tehoreservi ja 700 Nm:n vääntömomentti tarkoittaa sitä, että kilometrit tulevat kalliiksi. Siitäkin huolimatta, että RS6:en ahdettu voimanlähde on COD-mallinen, eli sylinterejä lepuutetaan mahdollisuuksien mukaan, on kulutus melkoisen korkea.

Koeajolenkin aikana keskikulutus heilahteli 14 litran tuntumassa. Vähänkään reippaammassa poljennossa mittari heilahtaa väkisin 15 litran paremmalle puolelle. Niillä lukemilla käsi joutuu käymään takataskulla melko taajaan.

Tuomas Rajala

Moottori:8-sylinterinen, 3993 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:560 hv (412 kW) / 5700-6600 rpm
Vääntö:700 Nm / 1750 rpm
Kiihtyvyys:3,9 s.
Huippunopeus:305 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:8-vaihteinen Tiptronic-automaattivaihteisto
Kulutus:9,8 l / 100 km
CO2 päästöt:229 g/km
Mitat:4979mm / 1936mm / 1461mm
Paino:1935 kg
Tavaratila:565 / 1680 l
Polttoainesäiliö:75 l
Hinta alkaen:181 923€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Audi RS6

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Audi RS6 cars

test
Audi RS64.0, '21, 15 tkm
249 880 €
test
Audi RS64.0, '20, 24 tkm
196 800 €
test
Audi RS64.0, '15, 89 tkm
114 900 €
test
Audi RS64.0, '20, 37 tkm
195 800 €
test
Audi RS64.0, '22, Undriven
256 396 €
test
Audi RS64.0, '14, 88 tkm
96 800 €
test
Audi RS64.0, '20, 39 tkm
229 990 € (incl. VAT)
test
Audi RS64.0, '16, 96 tkm
99 850 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Audi test drives

All test drives »
Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat